Občasná zlosť pri bábätku

hanka6105
22. júl 2016

Ahojte kočky, mám na vás jednu otázku. Mám 5 mesačného synčeka, ktorý je vcelku dobré dieťatko, občas klasické problémy, ťažšia začiatky. No občas sa mi stane, že sa na neho nazlostim, nebijem ho ani nič podobné, no priznám sa, že mi obcas uz lezie na nervy. Zväčša je to ale v noci, keď vymysla, ja som unavena a musim ho aj hodinu uspavat, obcas i rano, ked ja chcem este spat a on uz place, co chce vstavat. Ha uz mam pocit, ze som asi nemala mat babatko, ze som zla mama 😢 Za drobca by som aj zivot polozila a keby sa mu cosi stane tak to neprezijem a to vsetko si vravim i v navale zlosti i to ze on zato nemoze i pocitam do 10, no niekedy to nepoha. Predtym som nikdy nebola taky nervak. Zacalo to asi ked mal 2-3 mes. a uz sa mi nervacil v zavinovacke, tak som ho v navale zlosti tak silno privinula k sebe aby sa ukludnil, no nepomohlo a ja som si to potom vycitala. Nikdy som ho neudrela, ani som ho nejako nehodila, to by som nikdy nespravila, ale obcas uz toho je na mna moc, hlavne ked aj vidim, ze priatel spi a ja hore a maly sa nervaci a chce sa nosit. Viem, ze to nerobi schvalne, ze ma chce citit a to vsetko. No obcas sa i tak nazlostim a tak v duchu obcas i nahlas si zanadavam skaredo 😢 Len ma tu neukamenujte, malickemu som nikdy fyzicky neublizila, chcem sa len poradit, ci i niektora z vas straca, stracala nervy a z casu na cas sa nazlostila alebo spravila nieco, co ju mrzelo. Samozrejme nemyslim nic zleho, ziadny fyzicky utok. Ja uz si myslim, ze som ozaj zla mama, ked kazda kamoska mi povedala, ze nervy nestracaju a ze su trpezlive 😢 Dakujem za pochopenie! 🙂

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 Prd nestrávajú nervy a sú trpezlivé, to veľa žien hovorí, ale ja tomu absolútne neverím. U mňa, keď je už ozaj moc zle, tak sa zavriem na chvíľu do izby, čím je väčšia, tak jej aj poviem, že musím ísť na chvíľu do izby a hneď prídem, občas aj slza padne. Ale nie, pri tak malej som to nemala, teda nie tak ako to ty popisuješ. Aj my sme to mali ťažké, tiež sa chcela stále nosiť a hej, tak to býva. Ja som to začala rešpektovať a div sa svete, fungovalo to. 😀 Poddaj sa tomu a bude dobre, ináč ťa to zničí a potom, čo tu píšeš sa trochu aj obávam, že to nebude len o hneve a zlosti, ktorý máš v sebe. Veľa zdaru.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson

Mna obcas len utesi to, ze mam jednu jedinu kamosku a ta mi vravela, ze i ona za obcas nazlosti na tak male dietatko. Ja sa snazim vzdy to v sebe udrzat a aj pochopit, ze sa chce nosit, no nie vzdy to ide. Cez den nikdy zlost na neho nemavam, to som vzdy kludna nech sa deje cokolvek, to moze plakat stale od rana no nezlostim sa, vtedy ho pestujem, hrame sa, len vecer alebo v noci, ci nad ranom u mna hra velku rolu unava ☹ Vzdy len ked som ozaj velmi unavena sa to na mne prejavi. Nikdy som mu fyzicku neublizila, ani ma to nenapadlo nikdy. Len obcas si tak zanadavam no ☹ Som ozaj tak zla mama? ☹

viera77
23. júl 2016

presne, uz by som len chcela videt ako konaju doma tieto tvoje kamosky...jasne, ze kazda mame nervy na deti, len sa tym nechvalime...aj mna tie moje vedia nekonecne vytocit a to uz nie su babetka....pri prvej dcerke to bolo vela krat o bezmocnosti, ale hlavne je, ovladat sa a neublizit, dieta za to nemoze, su to jeho prirodzene potreby...materstvo je naozaj velmi narocne hlavne pre neskusenu maminku, ale zase na druhej strane, je to tvoja uloha a praca zvladat to po vsetkych strankach....a este ma napadlo, ako velmi ti pomaha priatel? zapaja sa aj on? alebo skor zapajas ho do starostlivosti ? (kedze mnohym chlapom treba najprv vsetko prikladne vysvetlit)...mam pocit, ze si vycerpana, nevyspata a pomoci od neho malo? alebo sa mylim?

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 Aká zlá mama? Kde na to chodíš, že zlá mama? Žiadna nie je zlá mama, to si prosím ťa vyhoď z hlavy.
Ja ti to napíšem takto, naša malá ma 2 roky, nikdy neprespala celú noc, nikdy. Posledné dva týždne ju uspáva muž, dovtedy som ju uspávala len a len ja, jemu sa to pred tým podarilo asi 5x a to možno preháňam a aj tak vždy v noci tam musím byť ja, aj teraz. Jednoducho sú deti, ktoré spia celú noc hoodne skoro a sú také, ktoré to tak nerobia. Neskutočne ma to vyčerpáva, budím sa dokrčená, absolútne nevyspatá a to my občas vstaneme až po 11stej a ja som proste neni vyspatá, lebo ona sa stále budí, ale tak, čo narobím? Nič. Tak to je. Muž robí okolo domu, takže niekedy je s ňou hodinu a ja si zatiaľ aspoň niečo spravím. Čím bude to dieťa pohyblivejšie tým to bude lepšie, prehrá sa, zabaví. U nás veľmi dlho fičala taká tá hracia deka, babka ušila. Na tom sa ozaj neskutočne dlho zabávala sama. Potom začala loziť, 4nožkovať atď. Aj teraz ma vie dostať do takej výrvtky, že ja sa ozaj len na minútu zavriem do tej izby a je dobre.
Musíš sa len chytať toho, že to bude lepšie. Niekedy to ide veľmi pomaly, niekedy rýchlejšie, to človek nikdy nevie. Ja si však stále vravím, že toto sa už nikdy nebude opakovať, nikdy ma takto nebude potrebovať, aj keď už mám občas toho dosť.

monikaparson
23. júl 2016

@viera77 hej, to aj mne napadlo, či chlap sa angažuje trochu, lebo o tom nič nepíšeš. Kým bola naša malá, tak ozaj veľa, veľa bol s ňou. Teraz už je to také, že veľa okolo domu behá, ale zasa ona sa už aj vonku sama prehrá, to je tiež iné.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@viera77 Priatela som velmi zapajala do statostlivosti o maleho, ale mam cim dalej z neho vacsi pocit alebo teda ze sa ho aj bojim spytat, ze ci ho neprebali, ked pride z prace alebo nieco ine, ze ho tym obtazujem. Maleho zboznuje, aj sa s nim prehra, aj ho prebali, pomaha mi s nim, ale mne sa to zda vsetko len nasilu. Zhruba pred 2 mesiacmi sme mali o tejto teme debatu, ze dieta som nemala len ja a preto nemoze vsetko nechat na mne, zabralo to a viac mi s nim z vlastnej iniciativy pomahal, no teraz je to v starych kolajach. On pomoze, nemozem napisat, ze nie, ale vsetko mu musim opakovat, ziadat ho to s tym, ze uz sa mi to nechce a radsej to spravim sama ako ked vidim ten jeho vyraz v tvari, ze je zrovna unaveny. Ako pisem aj sa s malym zabavi, miluje ho, no obcas sa mi vidi, ze uz len caka nech uvarim alebo spravim tu danu pracu a nech mi ho moze dat a nemusi sa mu venovat. Hlavne priatel zacal byt prvy na maleho dost nervozny, ked plakaval a na mna sa ta nervozita akosi preniesla ☹

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson
Uz som napisala aj o tom priatelovi vyssie Vierke. No ved prave to si opakujem vzdy v noci, ze bude lepsie. Cez den ako pisem sa vobec nezlostim a ked ano, tak napocitam do 10 a prejde ma to. Cez den sa hrame, vymyslame, jasime sa. Momentalne uz druhy tyzden som na maleho uplne sama, lebo priatel mu robi detsku izbu a akosi sa to stale natahuje a tak som s nim od rana do vecera sama. Este ze si ho svokra vezme 1x-2x do tyzdna alebo moja mama, ci pribuzni na prechadzku kocikovat. Len uz aj v tom kociku je zly, lebo chce uz vsetko vidiet, nebavi ho to tam lezat a tak tam vydrzi spat mozno 30 minut a potom sa len pestujeme, no je mi uz tazky, tak kolkokrat nemam naladu ist ani von a sme doma ☹

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 Je to vaše prvé predpokladám, musíš to tak aj brať. Je to pre vás nové, ani on sám nevie, čo sa deje, čo má robiť, či to robí správne a pod. A hej, musíš ho zapájať, musíš mu to opakovať, musíš ho žiadať, hovoriť mu a pod. Ináč to nepôjde. U nás sa stávalo, že ja som bola s malou, muž prišiel z jobu, šli sme jesť, ona začala plakať a on si jedol a musela som ja k nej. Raz už ma to dopálilo a vravím mu, že ja som celý deň nejdela, lebo malá bola nepokojná, on sa najedol v jobe, hádam aspoň teraz sa môžem nejesť. Hneď sa zdvihol a šiel, jemu to ani nedoplo, že by sa mal od jedla zdvihnúť a ísť k nej, lebo aj ja sa potrebujem najesť. Ja som mu vždy aj písala, čo sa deje, keď prišiel som mu vravela a často tým, že som mu napísala aký sme ťažký deň, prišiel, hneď si ju vzal, zahral sa a pod. Čiže musíš komunikovať, oni to nemajú ako vedieť, keď sú s tými deťmi neni.

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 je v kočíku zlý. Ach bože, toto vždy keď tu čítam alebo počujem ako je dieťa zlé. No nie, nie je zlé, len ho to presne nebaví. Si predstav, že ty by si mala ležať a nič nevidieť. Na to sú nosiče, šatky a pod. Naša malá spala len a len po pol hodine, nikdy nie viac. Asi až v roku začala spávať dlhšie. Teraz napr. nespí cez deň vôbec a sme tu. V kočíku nechcela byť cca. od mesiaca, ešte ako tak zaspala, ale po pol hodine neexistovalo, aby mi tam vydržala. My sme sa rozhodli pre šatku a dobre sme spravili.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson Ja mu to praveze hned poviem a obcas aj ked neni maly zly, tak ked on pride z prace, tak mu poviem, ze uz by si ho mohol vziat, ze ja som s nim cely den a musime si navzajom s malickym od seba na chvilocku oddychnut. U nas je to stale tak, ze obeduje on zacne plakat a priatel sedi a dalej obeduje pricom ja som cely den nejedla az mu musim povedat, ze ci by nesiel on za nim. Kolkokrat aj vecer ho chce uspat, ale maly podla mna z neho citi nejaku nechut, ci nervozitu v kuse u neho place a nie a nie zaspat. Uz sa to pokusame niekolky krat a vzdy musim prist, vezmem si maleho do narucia a behom sekundy je ticho. Myslim si, ze ale nemozem byt este az tak na mna naviazany. Pocas dna mu nevadi nech ho pestuje ktokolvek.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson Ja viem, ze neni zly, ani som to tak nemyslela, len neviem ako to mam inak napisat, ked sa tam proste jeduje a je mi jasne a chapem to uplne, ze tam nechce byt, ze je zvedavy a ze chxe vsetko vidiet. Uz som skusala aj nosic, no on chce byt len v rukach bez nosica, tak sa nosime tak a ja sa ako nestazujem, nemyslela som to tak, ze neposlucha, ze je zly, no zrovna ma nenapadlo ine slovne spojenie.

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 Môže byť na teba, tak naviazaný a je tak na teba naviazaný. Bože dievča však si ho nosila 9 mesiacov v brucho, akonáhle sa narodil, tak si bola prvá a jediná osoba, ktorú v tomto živote potreboval a chcel a je to tak stále. Isto ti tu zajtra napíšu aj iné baby a iné názory, no ja zatiaľ využijem príležitosť, kým si to čítaš odo mňa. Začni od seba, zmeň svoj postoj k svojmu dieťaťu a uvedom si, že on potrebuje teba. Ja zasa budem písať len o nás, lebo iné príbehy nepoznám. Ja neviem od kedy presne, ale cca.od 2 mesiaca som výľučne malú uspávala len a len ja, aj keď sme sa snažili ako sme vedeli a aj keď me neskutočne chceli, tak muž ju proste nedokázal uspať, lebo ona chcela mňa a bolo to tak do jej 2 rokov. Tými 2 rokmi sa to akosi zlomilo, už aj veľa veciam rozumie, dokážem jej vysvetliť, že teraz nemôžem za ňou hneď ísť, teraz ju dobre nepočujem, lebo mám zapnutý digestor a pod. Lenže to prišlo všetko vekom. A to, čo ty popisuješ, to je podľa môjho úplne bežné chovanie malého drobca, ktorý tuží len a len po tebe. A hej, ak sa má prckovi muž venovať, nech to robí cez deň, lebo večer chce to dieťa matku.

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 no hej, toto som už videla. Ak sa dieťa "naučí" na pozeranie z rúk, tak už do nosiča málokedy chce, lebo sa pozerá do matkinho tela. Skúsiť šatku a dať na chrbát, lebo nosič bude zasa len o tom, že sa ti bude pozerať do chrbta. Šatka sa dá dať tak, aby dieťa videlo. Mňa už ináč nič nenapadá, lebo dávať sadať je vyslovene nevhodné, ak ide o správny vývoj a sedieť doma, to je zasa na mašľu pre teba.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson No ja som chcela by ho uspal priatel vecer, lebo ho to uz celkom trapi, ze u neho maly place a stale mi vravi, ze ho asi nema rad, ked chce ist len za mnou. Neda si to vysvetlit. No ja viem, ze som ho nosila 9 mesiacov a ze ma potrebuje, ale minule, ked bol tak velmi unaveny zaspal aj u svagrinej, ked tu boli na navsteve, takze neviem no preto to priatela asi trapi a ja som sa len snazila mu pomoct, ze by malicky u neho zaspal.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson Myslis, ze na nom ta moja obcasna zlost mohla zanechat nasledky? Ja ho milujem nadovsetko a preskakali sme si vselico po zdrav.strankach a preto si vazim, ze je tu a zdravy, no obcas ta moja nocn unava robi svoje. Teraz uz hodinu spi, no ja rozmyslam stale na sebou a pozeram na neho, slzy mi idu po tvary, ze ako ho lubim a bozkavam ho a on tak krasne spinka... Nikdy by som mu fyzicky neublizila, len sem tam mnou presiel hnev a uzkost ☹

monikaparson
23. júl 2016

@hanka6105 o akých následkoch hovoríš? Ja ti neviem, ale naša malá pri otcovi nezaspala tiež plakala nevedel ju utíšiť, tak sme to prestali skúšať. A áno, jasné že sú deti, ktoré uspí otec, babka, dedo, tetka, ale nie všetky. To aj ty sama musíš vedieť aké máš dieťa, nik iný ho lepšie nepozná. Ja sa riadim len tým, že viem aká je a ja ju poznám. Aj teraz ma zavolala k sebe a mohol ju pohúpať aj tato, nie chcela, aby som to bola ja. A to sa nedá vysvetliť.

hanka6105
autor
23. júl 2016

@monikaparson Myslim nasledky, ze by ma nemal rad, ked obcas citi moju uzkost. No to ja nemozem este teraz vediet, ci by ho vecer neuspala babka, dedko ebo tety, lebo sme to nikdy nevyskusali, no cez den s nimi nema problem byt ako aj s priatelom. Myslim, ze by ho unava zlomila k spanku.

petulda333
23. júl 2016

Prosim ta to asi kazda zaziva,ja som nespala posledne 3-4m a to doslova vzdy do 5hore,a ked uz aj zaspal tak behom hodiny aj 20krat mrncal ldbo mu vypadol cumel,cez den max 2hod spal a ja este aj do prace..tiez som uz niekedy s nervami bola v koncoch a tiez mam vzdy vycitky,ale za zlu matku sa nepovazujem..milujem svojho syna ale viem ze nefostatok spanku robi svoje!pokoj ono to prejde..moj uz 3noci spi a ani raz som nemala nervy teraz...ale viem ze zachvilu az pojdu dalsie zuby to tu bude opat.kamosky nepocuvaj...ziadna nepovie ze to nezvlafa atd,to su tie ,,supermatky,,!!!!dieta ta bude lubit neboj sa

petulda333
23. júl 2016

@hanka6105 a este k poslednemu tvojmu komentu...moj ndma problem byt s hocikym aj s uplne cudzimi ludmi ald vecer ked je nervozny a nechce spat tak chce len mna,manzel uz x krat skusal byt s nim aby som si pospala ale zbytocne,musela som ist k nemu ja...

alby2014
23. júl 2016

1/ Je normalne, ja musim spat a ked maly 750x mrncal o tretej...nebduem pisat svoj slovnik a to mam dobre, spave dieta...alebo ked dlho trvalo uspavanie..jaaaaj boze a tiez som mala vycitky, kym mi kamoska nepvoedala,ze ma to iste...KAZDA sa chce v urcitom momente vystrelit na mars, alebo hlada meter, aby premerala dieta, ci este vojde do babyboxu.

2/ J a som bola na muza az agresivna, ze on spi a ja nie, moj muz je chapavy a tak sme sa dohodli, ze cez vikendy ma sluzbu on...ja som sa vyspala, zacala som sa na to pozerat tak, ze 5 dni v tyzdni vstavam, ako keby do prace a potom mam vikend.

Ziadna matka sa bnebude tu an fore chvalit kolko krat uz v zufalstve buchla dieta do psotielky a isla to predychat na balkon ...ziadna a garantujem ti, ze kazdej sa to stalo.

nicolle21
23. júl 2016

toto co opisujes sa stava kazdej.. a ktora bude tvrdit,ze nie,tak klame.. kazdy citi zlost,ked je nevyspaty, unaveny a nervozny zo vsetkeho.. je to normalne a nemyslim si,ze to na dietati zanecha nejake stopy.. nas ma uz 3r a je to s nim uz lepsie,je rozumny a da sa s nim dohodnut,ale tiez som mala a dakedy este aj mam stavy,ze sa zavriem niekde a pockam kym ma prejde.. a uz dostal aj bitku,ked neposluchol a naozaj urobil zle a naschval,5mesacne je este velmi malicke a to si neviem predstavit,ci by vobec niekto dokazal zbit.. co aky nervak by to bol.. ale baby ti radili dobre,na prechadzky si obstaraj satku/nosic (pozor pri vybere) a uvidis ako sa vam zlepsi obom nalada,budes mat volne ruky a dieta bude stastne,ze je pri mame a vidiiii.. a aj spat bude 😉 a nezdrahaj sa aj vecer uspavat v satke,z nosica sa da dieta lahko vyklopit do postielky 😉 ja som tiez uspavala maleho vzdy sama.. par x skusil muz,ale neslo mu to,tak sme s tym sekli.. maly chcel mna,tak ma mal a prisiel cas,kedy sa sam pytal do postielky a sam tam zaspal bez asistencie 🙂 mal asi 2r., dovtedy som ho uspavala na gauci,teda on sa uspaval a ja som sedela vedla neho a potom som ho preniesla..
kazdopadne ale myslim,ze chlap sa ma tisnut sam od seba pomahat.. aspon ja som to doma tak zazila,nikdy som mu nemusela hovorit,aby ho prebalil,proste to urobil vzdy sam,prezliekol,ked sa maly zaspinil,venoval sa a ked mal maly tolko co vas alebo aj menej a mal koliky,tak mi ho bral z ruk hned ako prisiel z prace a tahal aj v noci so mnou.. v tomto bol uzasny,nikdy nelezal ako poleno kym ja som kmitala.. nebude to naveky,uz o mesiac dva to moze byt uplne inak,ale dvom sa taha vzdy lepsie

mata1984
23. júl 2016

@hanka6105 nie, nie si zlá matka...každej občas ujdú nervy, aj ja som taká výbušnejšia, netrpezlivejšia povaha.....je to proste náročné + nedostatok spánku robí svoje...len si predstav, že by si mala dvojičky 😀 a to nehovorím, že moje sú fakt dobré deti, ale proste niekedy to uspávanie, to, že vymyšlajú pri jedle človeku na dobrej nálade nepridá...snaž sa to ovládať, radšej sa vydýchať, ísť na chvílku inde a bude dobre .....a hlavne nemaj výčitky, každá občas zvýšime hlas na dieťa, no pekné to nie je, nemalo by sa to robiť ....si dobrá mama 🙂

janickacrazy
23. júl 2016

@hanka6105 Poradím ti ohľadne toho kočíka, mojho som ako 5mesačného vozila vo vajíčku, jedine tam bol spokojný, lebo všetko videl. Niektoré deti sú spokojné aj v športovej časti, stačí trošku zdvihnúť opierku, nie do sedu, ale len trošku, aby videl. Bud rda, že ti aspon dakto pokočíkuje, ja mám už tretie bábo a mne nekočíkoval nikto ani jedno. Vobec nikdy. A určite nie si zlá mama, občas máva takéto stavy každá, len máloktorá sa s tým prizná.

marcelatje
23. júl 2016

@hanka6105 nedostatok spanku dokaze v cloveku prebudit zviera. A nech mi tu matka ktora nevie co je to rok nespat hodinu v kuse nejde davat prednasku o tom ako sa to jej nestalo......
Deti nebijem ale ver mi pri dcerke som bola rada ze mame sietky na oknach 😀

chuchnik
23. júl 2016

Mas 1 dieta vies si predstavit vstavat raz tolko?pri 2 ickach napr vies co by som za to dala keby si mozem uzivat len 1 dieta-nosit mojkat a vsetko to.si len nevyspata este je velmi male-prisposob sa ty jemu a hlavne zmen nazor a pohlad-to dieta prislo zvnutra a este nevie nic ani si poriadne neuvedomuje seba-to az okolo roku.pockaj ked bude mat dieta 2 r ake bude palicate-mozno tvoje nie ale ver s 1 babom sa da vsetko aj zuby hladko-ked place das na seba-kup si ergo nosic.vies ake je nemat moznost nosit svoje deti?ja som vzdy nosila na striedacku-obe dievcata neznasali kocik od 5 mdo 1 r a potom zas.cize len s brutal nervami bolo kocikovanie-obe milovali nosic a ved je to normal ze chce byt nosene.len mne nemal kto nosit cez den.moja rada uzivaj si to!vsetko pocka zatial mu nevyvaras.ukludni sa ked spi on spi aj ty a ozaj nosic!pripadne pomoc blizkych a na kocikovanie inych a ty si zavtedy oddychni.a nikdy neudieraj dieta ani starsie.nemyslim po riti🙂 to dam aj ja jasne-pretoze 2 deti v obdobi vzdoru je trosku moc aj na kona.

sissy27
23. júl 2016

@hanka6105 si len proste unavená a tvoje pocity sú normálne... pre mňa osobne je nenormálne, ak niekto tri roky nespí viac ako dve hodiny vkuse a usmieva sa a tvrdí, aké je to úžasné - okamžite mám podozrenie na užívanie drog 😅 si matka, stále len človek, nie stroj - a máš svoje potreby, kam patrí aj spánok...toto sa žiaľ nedá oklamať ani kávou, ani láskou k dieťaťu (akurát tak možno tými drogami, ale nezachádzajme do extrémov 😅 )
určite nie si zlá mama, si len normálna a unavená mama... a máloktorá sa prizná, že je alebo bola na tom rovnako, lebo to sa predsa nehodí, to by niekto mohol povedať, že je zlá mama...
Na tvojom mieste viac zapájam partnera, aspoň cez víkend alebo keď na druhý deň nevstáva do práce, tak môže vstať k malému, v prípade, že kojíš, tak ti ho donesie na kŕmenie a ty nemusíš ani oči rozlepiť, zvládne aj prebaliť a uspať... ak nekojíš, tak fľašu mu môže dať aj sám 🙂 je takisto rodič ako ty, na argument, že ty si matka a je to tvoja práca mu povedz, že si malého sama odnosila a porodila, takže nech si aj on berie svoj diel zodpovednosti...

hanka6105
autor
23. júl 2016

@petulda333
@alby2014
@nicolle21
@mata1984
Babeny, dakujem pekne za vasu podporu a zato, ze nie som jedina. Rano sme skoro vstavali, ale uz to bolo lepsie. Opakovala som si, ze si neviem predstavit, ze by sa mu nieco stalo ☹ Ja som sa len bala, aby si to somnou nejako nespajal. Vzdy som ale len mala zlost, ze som ho polozila do postielky a sla som sa ukludnit. Keby som vyspana, tak by som sa nikdy tak nejedovala. Ozaj robi unava svoje. A veru obdivujem a mam uctu k zenam, co maju dvojicky a nebodaj trojicky. Ja neviem, to je na obdiv. Ja hlavne nechcem aby sa z neho kvoli mne vyklul nejaky nervak.
Ja by som to tiez najradsej spravila tak, ze ja by som vstavala 5 dni v tyzdni a priatel cez vikend, no kojim, tak sa to moc neda ☹ Inak taka otazocka. V poslednej dobe sa nan stava, ze maly place zo spanku. Cez den nie, ale v noci sa prebudi ako keby a place so zavretymi ocami a pomoze az ked ho zobudim? Nemavali to obcas vase male deticky?

chuchnik
23. júl 2016

Jasne aj mi sme vycerpani keby nemam partaka tak uz davno v nemocke.boli sme na tom ozaj blbo a nervy boli ale hovorim este len budu.deti vstavali kazda cca 5-8 za noc v obdobi 18m 3 x a teraz ked maju 2 r tak sem tam prespi 1 do 4.tazke vycerpanost obrovska plus k tomu kocik plus varit kedze vymyslaju ale jest musia.plus musis sem tam cosi spratat myslim riad inak si hlavu nerobim z ineho bordelu a ked nespis je to zle.partner sa musi zapojit to jasne.pretize ozaj sa to moze potom len prehlbit a zhorsovat-este vacsie nervy atd.ja som len chcela povedat uzi si aspon to minimum co mozes ten rok prejde velminrychlo a bude ti luto aj trosku za babatkovskym obdobim.ani ja neverim matkam resp kazdy sme iny ake to je uzasne ked uz x noc nespim,ale kazde dieta je ine.su deticky co spia x hodin od zaciatku takze neda sa porovnat.mojej znamej dvojky prespali od 2 m celu noc takmer,nase ani teraz nie.jej zacali chodit v 13 m nase 20- mali sme s nimi velke problemy.nikto nevedel ci budu chodit.vaz si pokial je zdrave babo

candii
23. júl 2016

Hlavne si nic nevycitaj nie si zla mama! Ked milujes svoje dietatko nemozes byt zla mama. Kazda matka zazila stavy ako pises ty a ja tiez. Niekedy na nho nakricim lebo som velmi unavena a on mi neda spat. To je normalne. Vsak tiez sme ludia a nemame nervy z ocele. Tiez milujem svojho malickeho a aj by som za nho zivot polozila len obcas su situacie ked clovek uz viac neunesie a musi si nejako ulavit. Tym ze zvysis na dietatko hlas .. jemu to neublizi a tebe sa ulavi. Ano .. vycitam si to aj ja potom ale tiez som len clovek.. urcite si nic nevycitaj, vsak nemas ani co. Svoje babatko lubim a to ze ti obcas ujdu nervy pozname kazda jedna .. len nie kazda si to prizna 🙂

sorciera24
23. júl 2016

@hanka6105 ja sa tu v pohode priznam.......ano, su maminky, kt. maju deti, co im spia od anrodenia a ked podrastu sa bud nonstop hraju a minka si v pohode sedi a pije akvu.....taka mozno enchape...moje druhe dieta preplkalo rok v kuse (kym nezacal chodit)...ekd vkuse tak myslim 20h. z 24......a moj muz mi nonstop pomahal....striedali sme sa, aby sme sa aspon po 2hodkach vyspali, skusali sme nosic, kocik, fitlopta, kojila som, dieta pribralo, zdrave....len nosnop plkalo/mrncalo......bude mat 2r. a stale v noci nespi, aj 15krat sa zobudi a palce.....a ano, nedostatok spanku robi aj toto, co popisujes....mala som, ci obcas mam nervy.......nie si zla mama, ja vravim, nemat skveleho muza, tak som na psychiatrii, elbo okrem neho mi nemal kto pomoct....zaidne sestonedelie, ench sa dam dokopy....ja som frcala sama od 2. dna....
sme len ludia a myslim, ze kazda sa snazime ako vieme, byt dobrou mamou, ale nervy v takychto situaciach a pri takychto podmienkach rupnu kazdej.........nepozeraj na inych, pozeraj na teba a na vas....nik nevie, v akej si situaciia co vsetko je za tym, ci co vsetko skusas.....ak ti niekto vycita, ignoruj, nepocuvaj...envies, co jeho caka......prajem ti vela trpezlivosti a pevne nervy!....aj sebe 😀