Obrátený režim u novoredencov. Poradíte?

tina77777
3. nov 2014

ahojte, som nova mamina a moj malinky sa narodil 23.10.2014, ked sme prisli z nemocnice vsetko bolo ok, prespinkal aj v noci, ale dalsie dni to je hrozne. Cez den mi prespinka a aj ked nie tak si sem tam poplacka ale potom zaspinka, no v noci to je hrozne, nechce spinkat je dlho hore nervozny, puci sa a place, kym zaspi tak mi to da zabrat. Je dlho hore a potom zaspi, ale to po asi 4 hodinach nervov, niekedy to trva aj menej ako kedy. Neviem co mam robit a co zabera. Prosim ak mi viete poradit tak piste. Dakujem za kazde pismenko.

nanka3
3. nov 2014

ahoj, no tazko povedat, moze byt, ze ma len otoceny rezim a casom sa to upravi, ale pises, ze je nervozny, puci sa a place, to mi zavana kolikou.... nasa ju tiez mavala, ale v podvecernych hodinach, ale kamaratkin syncek maval koliky, bolest bruska kazdy den vecer od desiatej do druhej-stvrtej v noci, takze je mozne, ze tiez mate tento problem. Ak je to kolika, mozes urobit niekolko veci: skus masaz bruska pupikom (kupis v lekarni) v smere hodinovych ruciciek, cvicit zabku nozkami, cez den davat na brusko, po papani nechat odgrgnut, teply obklad na brusko.... ak vidis, ze nic nezabera, a velmi sa puci, nevie sa vykakat, tak mu vies pomoct aj rektalnou rurkou (kupis v lekarni, podla veku babatka), mozes skusit aj nejake kvapky na koliku, je ich vela (Sab simplex, espumisan, infacol - tieto tri je to iste s rovnakou ucinnou latkou, dalsie su napr. Coliprev, alebo Baby calm). Ale zial, casto nic z toho nepomoze, a dieta musi z koliky vyrast, co byva okolo 3.-4. mesiaca.

siska53
3. nov 2014

V noci moze mat koliku-tam ti uz poradila mamina.predo mnou..nasej malej pomohol len cas.
A ci ma.obrateny rezim?mozno ma..svokrov brat mam prevrateny rezim cely jeden rok.
Ale dost deticiek si potrebuje zvyknut,ze v noci sa spi. A to moze trvat.
Moji hned chapali,ze v noci sa spi,ak nepocitam dakedy aj 2hodinove nocne place - koliky malej,ale to nemala kazdy den.
Verim,ze sa to u vas upravi uz coskoro.
Jedine,co ti poviem,predpokladam,ze je to prve babatko,pospi si cez den aj ty. Aby si nebola taka vycerpana.

beatricer
3. nov 2014

kedy mu dávaš Vigantol? ak na večer, tak mu ho skús dať cez deň a uvidíš čo to urobí. Vraj aj od vigantolu môže bolieť bruško, nie každého

oladuna
4. nov 2014

Take male babo by sa malo krmit aspon kazde 3 hodiny.z tvojho opisu chces aby spalo celu noc? Ved ho treba stale krmit.ked nechce spat tak mu spievaj, hladkaj ho, rozpravaj sa s nim.ono sa unavi a zaspinka.ak place po papani tak moze mat koliku. My sme pouzivali Infacol emulziu ktora sa dava do ust pred papanim a to im pomoze s kolikou. To ze je v noci hore este neznamena obrateny rezim.ved ma len 2 tyzdne.