Od kedy môžu bábätká nosiť jantárový náhrdelník?
Dobrý deň chcem sa opýtať od koľko mesiacov sa môže používať jantarovy nahrdelnik u babetka? Ďakujem
Dieťa to nepicha a ani si neviem predstaviť, ako by sa s tým mohlo uskrtit (šnúrka je prikratka na to, aby tam mohli vložiť ručičky) a ani po roztrhnuti by sa nemal celý rozpadnúť na jednotlivé kamienky.
Ide o alternatívnu metodu, ktorá sa volá litoterapia - čiže využívanie liečivej sily kameňov a polodrahokamov.
Aj keď svojho času to bol skor "módny" trend.
To fakt niekto kupi na zuby? Som trochu googlil:
https://www.dtest.sk/nebezpecny-vyrobek/jantaro...
V navode je, ze nedavat na noc, ani nenechavat bez dozoru.
Ludom uz nacisto ****!
To fakt niekto kupi na zuby? Som trochu googlil:
https://www.dtest.sk/nebezpecny-vyrobek/jantaro...
V navode je, ze nedavat na noc, ani nenechavat bez dozoru.
Ludom uz nacisto ****!
@aalt dokončím :drbe
Od takych 192-216 mesiacov - ak sa mu paci samozrejme
Dieťa to nepicha a ani si neviem predstaviť, ako by sa s tým mohlo uskrtit (šnúrka je prikratka na to, aby tam mohli vložiť ručičky) a ani po roztrhnuti by sa nemal celý rozpadnúť na jednotlivé kamienky.
Ide o alternatívnu metodu, ktorá sa volá litoterapia - čiže využívanie liečivej sily kameňov a polodrahokamov.
Aj keď svojho času to bol skor "módny" trend.
@anonym_58ae53 áno, gazdy kameň ma v sebe energiu, gravitačné, ktoré závisí od toho z akej výšky dopadne a akú má hmotnosť. Potom je tam ešte uložená chemická energia, ktorá sa uvoľní napríklad pri spaľovaní uhlia alebo aj jadrovú, ktorá sa uvoľňuje vo forme rádioaktívneho žiarenia. Všetko ostatné sú vedecký nepodložené fantazmagorie. Ale nájdu sa aj takí, čo im uveria...
@ivanamarek toto akože fakt ešte dakoho drží "ľuďom už načisto je*be ma tie hlavy 👹
Kúp mu radšej hryzatko naplnené vodou a chladivý gél na zuby 😁keby boli všetky kamene liečivé,ako propagujú,tak sme všetci zdraví a šťastní 🥴
@ivanamarek Ak to chces kvoli kyseline jantarovej, tak tam sa nepodarilo vedecky nejako dokazat, ze sa z tych jantarov realne vylucuje do slin alebo na pokozku. Kedysi sa tato kyselina vyrabala z jantarov, ale destilaciou.
Moji traja to mali všetci. Dostali, ako sme došli z pôrodnice a nosili až cca do 5 rokov. Teda najmladší ešte nosí. Nikto sa nikde neobesil ani to nikoho netlačilo, v malom veku ani nevedia, že to majú. Dá sa to v pohode rukou rozrhnúť, najstarší si to takto od nervov rozkmasol (to už mal ale cca tých 4,5r), potom plakal, že si to zničil. Okrem najstaršieho, ktorý plakal furt a za všetko, takže ťažko povedať, čo z toho boli zuby, všetkým deťom vyšli zuby že sme ani nevedeli ako. Ale nepripisujem to náhrdelníku, skôr kľudnej povahe detí. Najmladšiemu som to proste už kúpila automaticky.
@deninka233 prosím ťa, zo zvedavosti len, na čo si im to vlastne kupovala? Aký to malo pre teba význam?
Moji traja to mali všetci. Dostali, ako sme došli z pôrodnice a nosili až cca do 5 rokov. Teda najmladší ešte nosí. Nikto sa nikde neobesil ani to nikoho netlačilo, v malom veku ani nevedia, že to majú. Dá sa to v pohode rukou rozrhnúť, najstarší si to takto od nervov rozkmasol (to už mal ale cca tých 4,5r), potom plakal, že si to zničil. Okrem najstaršieho, ktorý plakal furt a za všetko, takže ťažko povedať, čo z toho boli zuby, všetkým deťom vyšli zuby že sme ani nevedeli ako. Ale nepripisujem to náhrdelníku, skôr kľudnej povahe detí. Najmladšiemu som to proste už kúpila automaticky.
@deninka233 ešte napíš, aký to malo zmysel, nech môžem večer spokojne zaspať. Ja ked to vidím na krku maličkých detí, ktoré nemôžu rozhodnúť, či to chcú alebo nie, tak ma ide rozdrapiť. Jasné, že si dieťa zvykne, kedysi si zvykli aj na to, keď ich priväzovali o nohu stola v kuchyni, aby ich matka neobarila keď varila. Na hlavu toto, že v 21. storočí niekto verí takýmto kravinám. Ale ako marketingový ťah výrobcu je to perfektné. Najlepšie sa zarába na ľuďoch, ktorí bez uvažovania skočia na všetko. Mimochodom, sedemmesačné by si ho asi neroztrhlo samé a ak áno, tak by to bolo nebetpečné, lebo by to mohlo pojesť

@beata_k rozumeli by sme sa, keby si diskusiu neotáčala smerom, ku ktorému som ja nevyjadroval. Ja som reagoval len na to, že si písala o nejakých "pichľavých kameňoch", tak som ti vysvetlil, že jantár nepichá. Následne si začala točiť niečo o spaní s náhrdelníkom, k tomu som sa tiež vyjadril negatívne. Tak nerozumiem, čomu nerozumieš.
@sevrin Dobre, zjavne mas blbu naladu. Pekny den.