icon

Od kedy môžu bábätká nosiť jantárový náhrdelník?

ivanamarek
12. aug 2025

Dobrý deň chcem sa opýtať od koľko mesiacov sa môže používať jantarovy nahrdelnik u babetka? Ďakujem

Strana
z2
biba_18
12. aug 2025

načo je babatku nahrdelník? 😲

o__o
12. aug 2025

Používať na čo?

janai1
12. aug 2025

@ivanamarek tak od 60 mesiaca cca

sisa_s
12. aug 2025
@biba_18

@biba_18 myslim, ze to davaju pri prerezavani zubov na bolest 😀 ako to ma fungovat netusim

biba_18
12. aug 2025

@sisa_s 😲

sisa_s
12. aug 2025
viestta
12. aug 2025

Chceš aby sa ti nim dieťa uskrtilo? Lebo na bolesť to nefunguje, ako by to podľa teba malo fungovať?

beata_k
12. aug 2025

Tak keby mi take pichlave kamene zavesili na krk a mam v tom spat, tak ma asi aj fakt zuby prestanu boliet. V duchu klin sa klinom vybija?

iwesska
12. aug 2025

Nikdy,je to nebezpecna hovadina,ktora nefunguje. Nie,nekupila som ju,ale mala som zhodou okolnosti jantarovy naramok (lebo sa mi pacil), ked som mala trampoty s bolavou prerezavajucou sa 8. A vies co sa stalo? Nic,musela som si dat na to znecitlivejuci gel.

natalka13
12. aug 2025

to este stale fici?🙈

anonym_1e8802
12. aug 2025

počkaj, ale červenú šnúrku už na zápästí má?

klotildabazarik
12. aug 2025
@sisa_s

@sisa_s to je dobra kravina to ako ma zut ten nahrdelnik? Aby ho neboleli zuby? Ludia uz uveria kazdej kravine🙄

lucia13022023
12. aug 2025
@anonym_1e8802

počkaj, ale červenú šnúrku už na zápästí má?

@anonym_1e8802 a zlatý krížik retiazku 🤣

biba_18
12. aug 2025

@lucia13022023 môj mal tiež, ale preto že sám chcel. ja som vôbec nevedela o čom to je, chcel mať červenú šnúrku tak mal červenú šnúrku ...

viestta
12. aug 2025
@biba_18

@lucia13022023 môj mal tiež, ale preto že sám chcel. ja som vôbec nevedela o čom to je, chcel mať červenú šnúrku tak mal červenú šnúrku ...

@biba_18 koľko mal rokov keď chcel šnúrku? Lebo tu je reč o batoľatá h, tie až tak veľa nechcú, červené šnúrky a jantárová náhrdelníky isto nie. Skôr cumel a suchú plienku.

moonlight1210
12. aug 2025

To ma ako žužlať proti bolesti?

Lebo celkovo retiazky a naramky na babatkach nechapem.

Jednak si moze v ruke priskrtit prietok krvi, ked sa kdesi v spanku zachyti. Poskodit si tak v ruke nervy. Ci este horsie, mozu mu niektore prsty odumriet.

S nahrdelnikom/retiazkou sa moze uskrtit, pripadne s takymto kamienkovym, ak sa nahldou roztrhne, sa moze tymi kamienkami udusit.
Rodic nie je uplne 24/7 nepohnuty od dietata. Chodi na wc, v noci rodic toez spi. Nema na dietati 24/7 oci uprete.
Takze davat do jeho blizkosti nebezpecne predmety nie je najlepsi napad. Lebo just sa nieco stane, ked je rodic otoceny nachvilu chrbtom.

A teda kyselinu jantarovu si idem pozriet. Prvy raz pocujem o jej existencii a veru jantarove vecinmi este nic neznicili, neprezrali, nezoxidovali. Tak som zvedava.

biba_18
12. aug 2025

@viestta taký škôlkar bol, hej, žiadne mimino ...

sevrin
12. aug 2025
@beata_k

Tak keby mi take pichlave kamene zavesili na krk a mam v tom spat, tak ma asi aj fakt zuby prestanu boliet. V duchu klin sa klinom vybija?

@beata_k jantár nepichá, to by ho museli vybrúsiť.

lucia13022023
12. aug 2025
@biba_18

@biba_18 ak mi moje dieťa raz povie, že chce šnúrku ci retiazku, nemám problém mu to dat. Ale nie mimino ktorému idú zuby a jedine co rozpráva, sú citoslovcia. To je o inom

moonlight1210
12. aug 2025
@sevrin

@sevrin take drobne kamienky ta sice nepichnu tym, ze by mali ostru hranu. Ale sposob, akym ta mozu tlacit, mozes vnimat ako pichanie.

beata_k
12. aug 2025
@sevrin

@sevrin Je to pevny material okolo krku. Este si asi nikdy nezaspal s nahrdelnikom na krku, vsak? 🙂

viestta
12. aug 2025
@sevrin

@sevrin pozri na ten obrázok vyššie, úplná makkucka perina...

sisa_s
12. aug 2025
@klotildabazarik

@sisa_s to je dobra kravina to ako ma zut ten nahrdelnik? Aby ho neboleli zuby? Ludia uz uveria kazdej kravine🙄

@klotildabazarik netusim vobec, ja som to videla v DM nahodne pri pozerani tovaru, preto som si to zapamatala, nepoznam nikoho, kto by to pouzil a hovoril mi o tom 😀

anonym_c48b3d
12. aug 2025
@biba_18

@biba_18 v zamenach manzeliek minule malo take rocne na krku,este aj s nim spalo. Hovorim si,ci niektorym ludom nedrbe uz :D

sevrin
12. aug 2025
@beata_k

@sevrin Je to pevny material okolo krku. Este si asi nikdy nezaspal s nahrdelnikom na krku, vsak? 🙂

@beata_k s náhrdelníkom som nikdy nespal, ani by som to neodporúčal a ani bábätkám by som to na krk nevešal. Čo sa týka konkrétne jantáru, toho mi pomedzi ruky prešli celé kilá, takže viem o čom píšem. Navyše jantár je mäkký, daj si na krk náhrdelník z krištálu alebo ešte lepšie z ametystu a ten rozdiel pocítiš okamžite.

beata_k
12. aug 2025
@sevrin

@beata_k s náhrdelníkom som nikdy nespal, ani by som to neodporúčal a ani bábätkám by som to na krk nevešal. Čo sa týka konkrétne jantáru, toho mi pomedzi ruky prešli celé kilá, takže viem o čom píšem. Navyše jantár je mäkký, daj si na krk náhrdelník z krištálu alebo ešte lepšie z ametystu a ten rozdiel pocítiš okamžite.

@sevrin Nerozumieme sa. Pokial je to pevny material ( co janar je), tak ta to na tom krku jednoducho tlaci.

viestta
12. aug 2025
@sevrin

@sevrin ale prosím ta. Ci spis na jantár, perla h alebo 9bycajnom sutri z dvora, o iná to úplne rovnako. Ešte aj odrobinka z keksika ta bude v spánku ominwt, nie to par kameňov na šnúrke, môžu byť akokoľvek "ušľachtilé". V tomto ponímaní je aj jantár len suter, a spať na kameňoch navlecenych na šnúrke nie je pohodlné. Okrem toho kamene na šnúrke pre bábätko sú nielen nepohodlné ale aj nebezpečné. O tom, že by ulavovali od bolesti radšej ani neuvazujem, jedine, ze by to bol princíp klin sa klinom vybija a keď ta tlačia sutre za krkom, tak už ťa ani tie tlačiace sa zuby až tak netrápia.

deninka233
12. aug 2025

Moji traja to mali všetci. Dostali, ako sme došli z pôrodnice a nosili až cca do 5 rokov. Teda najmladší ešte nosí. Nikto sa nikde neobesil ani to nikoho netlačilo, v malom veku ani nevedia, že to majú. Dá sa to v pohode rukou rozrhnúť, najstarší si to takto od nervov rozkmasol (to už mal ale cca tých 4,5r), potom plakal, že si to zničil. Okrem najstaršieho, ktorý plakal furt a za všetko, takže ťažko povedať, čo z toho boli zuby, všetkým deťom vyšli zuby že sme ani nevedeli ako. Ale nepripisujem to náhrdelníku, skôr kľudnej povahe detí. Najmladšiemu som to proste už kúpila automaticky.

rozculena
12. aug 2025

ja nechápem,ako toto mohla povoliť ŠOI,vzhľadom na to,že to decko sa tým môže udusiť alebo priškrťiť.
Na oblečení nemôžu byť z tohoto dôvodu šnúrky ale náhrdelník..??
Nehovoriac o tom,že je to vyslovene divné na malom decku.

sevrin
12. aug 2025
@beata_k

@sevrin Nerozumieme sa. Pokial je to pevny material ( co janar je), tak ta to na tom krku jednoducho tlaci.

@beata_k rozumeli by sme sa, keby si diskusiu neotáčala smerom, ku ktorému som ja nevyjadroval. Ja som reagoval len na to, že si písala o nejakých "pichľavých kameňoch", tak som ti vysvetlil, že jantár nepichá. Následne si začala točiť niečo o spaní s náhrdelníkom, k tomu som sa tiež vyjadril negatívne. Tak nerozumiem, čomu nerozumieš.

Strana
z2