Odkedy môžem dávať dieťa sedieť do vysokej stoličky?

fiera33
21. feb 2018

Mam 8mesacnu dcerku,ktora sa este nevie sama posadit. Nedavno sme kupili tripp trapp od stokke a mala tam sedi velmi rada. Otazka je,ci ju tam uz mozem v pohode davat /hlavicku a chrbatik drzi dobre/ aspot pocas jedla. Len to jedlo u nas trva niekedy aj 3/4 hodinu,kedze sa skor hra ako je,alebo mam pockat dokedy sa sama posadi a krmit ju na kolenach. Dakujem za vase skusenosti

monhla
21. feb 2018

Ja som do stoličky dávala vždy na jedenie už od 6m - veď zo začiatku jedla iba 1x denne. No kedže zo začiatku zjedla iba pár lyžičiek, tak to bolo max. 10 min.
Časom sa čas predlžoval.
Pokiaľ ju tam dávaš iba počas jedenia je všetko o.k.
Hlavne aby mala dostatok pohybu na podložke na váľanie, štvornožkovanie a pod.

dominika6
21. feb 2018

@fiera33 od kedy sa dieťa prikrmuje,od vtedy môže sedieť v stoličke..a nenechaj ju hrávať sa hodinu v stoličke,proste dať jej niečo do ruky a krm ju..musí to prebehnúť rýchlo inak ju neskôr budeš naháňať po byte s tanerom

ada2192
21. feb 2018

Myslím, že by to malo byť aj v návode na stoličku, od akého veku je stolička určená, ale väčšinou sú stoličky budˇ od narodenia (tie, čo sa dajú polohovať až do ľahu), alebo potom od 6 mesiacov. Takže by to malo byť v pohode, keďže už máte 8 mesiacov. Ale tiež by som ju tam nenechávala veľmi dlho sedieť, len na dobu, až sa napapá.

shades3
21. feb 2018

ahoj, hovoris, ze sama nesedi, ale ked ju posadis, tak sa drzi dobre.. vraj (ale to som len citala) sa nema dietatko davat sediet, dokym to samo nevie posadit, ale myslim, ze to robia asi vsetci.. a my to iste, proste ju chces nakrmit v sede, a nie v nejakom pololahu na rukach.. my sme tiez uz v takom stadiu davali do stolicky, a vsetko v naj poriadku. drzim palceky..

janickacrazy
21. feb 2018

@fiera33 Ja som dávala malého sedieť aj do stoličky na krmenie až ked sa naučil sám sedieť, čo u nás bolo až v 11 mesiacoch, inak som krmila v autosedačke, ale tak každý má na toto iný názor. Urob si ako uznáš za vhodné.

bosoriak
21. feb 2018

@fiera33 Tiez som krmila v autosedacke (alebo v takom tom lehatku hojdacom pre novorodencov), kym mi decka nevedeli sediet. A tak +- v roku sme potom presli na normalnu vysoku stolicku.

maggiba
21. feb 2018

Presne suhlasim a stotožňujem sa s nazormi vyssie: az ked si syn sam od sikmeho sedu odmakal sed vzpriameny, plus som k vycibreniu pridala nejake 2 tyzdne, az vtedy sme kupovali presne Stokke a az vtedy v nej sedel. Mal cca 10 mesiacov.
Krmit sa zacinal na brusku, kedze u nas islo BLW, potom ten polosed na mne, ci v autosedacke, ak sme napr isli do restauracie. A vydržali sme. Nechali sme to na nom a nic mu neuslo. Mne stalo za spravny vývin, neurychlovanie a zbytočne nekrivenie este nespevnenej chrbtice. A ked ta v tom podpori aj pediatricka a lektora baby cvicenia, nie je o com.
ALE jasne, ze kazdy podľa svojho vedomia a svedomia.