Odmietanie fľaše

levandula27
2. apr 2017

Baby poraďte mi, už som zúfalá..Môžu môjho pol ročného synčeka tak bolieť ďasná, že mi totálne odmieta mlieko??? Už som skúsila vsetko, ale fľašu mi vypije až keď ho uspim a potom mu dám fľašu. Lenže čaj mi pije zase.. skúsila som už asi všetko - vymeniť cumel na fľaši, fľašu, iné mlieko som kúpila a nič. Ďasná stále natieram, aby ho neboleli, zub ešte nemáme ani jeden. A toto je už asi 2 týždne.

kikus48
2. apr 2017

@levandula27 pije iba umele mliecko ? Moja odmieta akekolvek umele mlieko. Skusila som vsetky mlieka flase a cumle. Ani hlad ju neprinuti. Ak tvoj caj vypije tak vo flasi to nebude. Obcas v nemocnici pridavame do mliecka glukopur na osladenie, ked deti odmietaju pit. Nie je to stastne riesenie aby si nezvykol na sladku chut, ale ked nechce jest mozno treba skusit a postupne vysadit. Pokial si myslis ze ma bolesti tak daj nurofenovy cipok, uvidis ci to je z bolesti dasienok. Nam tie gely na dasienka nezaberali.

ecko80
6. apr 2017

Ahoj, mali sme to iste, maly zacal cca v piatom mesiaci odmietat pit umele mlieko (mali sme Nutrilon od narodenia). Trochu odpil, dva, tri glgy a koniec, plac. Takto sa to tahalo niekolko tyzdnov, hadam aj 6 tyzdnov. Pil len pocas spanku, teda ked uz zaspaval, ale este tvrdo nespal, inak nebola sanca nieco donho dostat. Bolo to zufale. Doktor mi povedal, ze este sa s takym niecim nestretol, takze rada ziadna. Flasu ani cumle som nemenila, zmenila som UM a maly ako zazrakom zacal pit, najskor nedovercivo (prvy den),ale potom sa rozpapal. Neprisla som na to, cim to odmietanie bolo sposobene, zubami to nebolo (prvy vysiel az v 9. mesiaci), ani chory nebol... takze zrejme mu nechutilo mlieko

levandula27
autor
7. apr 2017

Lenze ja som uz aj mlieko vymenila a nic. Este stale to u nas pretrvava a bojujeme s tym. Ale je to o drzku taketo krmenie..

ecko80
7. apr 2017

Viem,ako sa citis, je to strasne... a kazdy bol mudry ako radio, ze nech ho krmim hentak a nech ho krmim takto... fakt to treba zazit, ked dieta nechce, tak nechce. Velmi rada by som nejako poradila a pomohla, viem ake mas s tym trapenie, velakrat mi bolo az do placu... este mi napadlo, skusila som malemu dat mlieko vonku (na balkone), sledoval okolie a vtedy co-to vypil (teda este pred tou zmenou mlieka).

a_da99
12. júl 2019

@levandula27 ahoj viem že je to stará diskusia, ale ako to pla nakoniec dopadlo? Moja mala ma 4 mesiace a robí presne to iste. Čaj/vodu z fľaše vypije ale akonáhle jej dám mlieko tak neni sanca - zavrie ústa a vypluva, fľašu vôbec nechytí. Zistila som že to nie je ani mliekom ako takým pretože keď jej ho dám na lyzicke tak ho pije spokojne....nerozumiem tomu. Teraz ju krmim tiež v polospanku ale aj to mi niekedy vypije len máličko tak sa to snažím doháňať tými lyzickami ale je to hrôza 🙈

levandula27
autor
22. sep 2019

@a_da99 ahoj, no my sme dlho bojovali, skúšala som všetko možné, nejako som ho oklamala a vždy sa snažila aspoň trochu mlieka dať do neho..