Odplienkovanie 17 mesačnej dcérky

bobricek1979
4. aug 2020

Ahojte dievčatá chcem sa poradiť doma mám skoro 17mesačnú dcérku pekne začala sedieť na nočníku aj tam kakala aj cikala tešili sme, že zahrala hudba. No teraz už len tróni a málokedy sa vyciká, alebo vykaká. Ako ani predtým to nerobila cielene skôr, že sa jej to páčilo. Viete poradiť typ ako na to resp. Či to nechať na ňu alebo ako ste to robili vy. Nechcem ju nejako stresovať alebo odradiť. Ďakujem krásne za rady

papi30
4. aug 2020

@bobricek1979 ahoj. To ze sa tam vycikala/vykakala, bolo vtedy, keď zahlásila, že potrebuje, alebo náhodné si posadila a stalo sa? Nam to robila vtedy, myslím to trónenie, keď ešte nebola pripravená na odplienkovanie. Jednoducho tie zvierace ešte sama neovládala, len to bolo o tom, že som sa opýtala, či ju posadila v správnej chvíli.

bobricek1979
autor
4. aug 2020

@papi30ahoj vďaka za odpis, myslím si, ako vravíš že to bolo náhodné, ale teraz ju dávam a sedí aj hodinu a nič a llienka plná asi ešte nieje pripravená. A ako si pokračovala ďalej?

hettinka
4. aug 2020

@bobricek1979 nechať dieťa vysedávať hodinu na nocniku je mimoriadne nezdravé. Dieťa vôbec nemá vysedávať na nocniku. Má sa vypýtať, urobiť a odísť. Otázka 2-3 minut.
Nie je pripravená, to za sa vycikala predtým, bolo šťastie, náhoda. Dieťa je na nočník pripravené, keď si potrebu uvedomuje, ovláda zvierace a vie sa vypýtať. Tak okolo 2 rokov to byva, niektoré aj neskôr.

ivangeline
4. aug 2020

Môj maly, si začína uvedomovať že kaká. Má 18m a teraz pomaly aj že cika ale stihnúť to na nočník ešte nie je. On sa ráno zobudí a hneď cika a to isté cez denný spánok. Dôjdem s ním k nočníku a už povikany...takže zatiaľ si tam občas sadne, keď som na wc ja a hovorím mu čo a ako...a som rada, že on mne, keď ide kakať a cikať... XD Nechcem tlačiť naňho. Aj doktorka hovorila, že väčšina detí príde v plienke na kontrolu v dvoch rokoch a až potom sa odplienkuju. Musia si to uvedomiť a vypýtať sa.

bobricek1979
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bobricek1979
autor
4. aug 2020

@ivangeline jasne nechám to voľne plynúť a skúsim ju na to len tak navadzat zdravo vravieť jej o tom čo a ako má čas skôr či neskôr hádam na to príde 😊

bobricek1979
autor
4. aug 2020

@ivangeline ale dávaš mu plienku stále či už je bez

bobricek1979
autor
4. aug 2020

@hettinka máš pravdu stalo sa to asi len dvakrát inak vždy tú potrebu spravila ale nebolo to cielene ale náhoda, ako vravíš. Skúsim to tak ako vravíš veď má ešte čas. Nakoniec na to dôjde sama dúfam 😊ďakujem za odpis

asia83
4. aug 2020

@bobricek1979 Počkať, kým jej mozog pochopí, že keď jej treba cikať, kakať, sadne na nočník. Ja neviem, čo je na tom ťažké pochopiť. Akú radu chcete? Ako inak si to predstavujete? Či jej chcete vymeniť mozog za mozog 2,5 ročného decka?

bobricek1979
autor
4. aug 2020

@asia83 áno počkám nebudem to surit má čas.

basska_b
4. aug 2020

@bobricek1979 Moja začala do nočnika najprv len kakat, len ráno po raňajkách, mala 22 mesiacov. Treba vysledovať pravidelnosť a dať, keď nespraví, povedať nevadí... nabudúce. Musí sa s nočníkom skamarátit, brať ho ako niečo normálne. Nátlak a nervozita sú veľmi zle, všetko sa len zhorší 🙂 držím palce!

bobricek1979
autor
4. aug 2020

@basska_b ďakujem áno robím to v kľude vždy sa tešíme keď sa podarí chce tam sedieť dokonca si preňho chodí 😊vďaka

papi30
5. aug 2020

@bobricek1979 ako som pokračovala ďalej? Keďže bolo leto, kedy sa deti najskôr odplienkuju, no nám sa to nepodarilo (vtedy nemala este ani 2r) tak som to nesilila, ostali sme pri plienkach... Vraj okolo 2r si začínajú detičky uvedomovať potrebu, no nám to trvalo až do tohto júna, keď už mala 32mesiacov... Ako sú mamičky, ktoré v tom dobre ze nie súťažia, ktore odplienkuju svoje deti skôr a veľkú rolu hra aj nátlak okolia, tie neustále otázky dokola "a vy ešte mate plienky???"... len málokto si uvedomí že každé dieťa je iné a odplienkovanie nezavisi od vôle rodiča ale dieťaťa.

bobricek1979
autor
7. aug 2020

@papi30 súhlasím ❤️