Odplienkovanie 2,5-ročnej dcérky

amkekik8
4. apr 2021

Ahojte baby, prosím vás ako dlho vám trvalo odplienkovanie?
Dcérka, 2,5 roka. Skúšali sme odplienkovať minulé leto niekolkokrát, aj okolo druhých narodenín, ale bez úspechu. Aj keď som pocikala, tak si toho ani nevšimla a na šerblík vobec nechcela iba plakala.
Tak som si povedala teraz, že už je teplejšie skúsime zase a už je aj kusok vyspelejšia predsa.
No skúšame momentálne už 3 týždne, doma je bez plienky, ale vždy má nohavice. Keď sa pociká hned sa vyzlieka, pretože jej to vadí. Viem, že si je vedomá, ked sa jej chce cikat, lebo to na nej vidiet. Snazim sa ju davat na serblik nech si posedí, párkrát sa tam už teda vycikala ale stalo sa aj, že odišla a nasledne cikala do nohavíc.
Momentálne mám už chut to naozaj vzdať, ale príde mi že pripravená je. Aj na šerblíku obsedí, aj jej vadí mokro, aj vie kde sa ciká.... Ale aj tak 9/10 razov, keď cez deň ciká tak do nohavíc. Kaká len do nohavíc, to sa vždy beží schovať a aj keď ju posadím na šerblík tak plače kým ju nepustím a nevykaká sa proste do gatí.
Tak raďte baby ako to bolo u vás? Mám ešte čakat? Ďakujem

zuzkaa1991
4. apr 2021

@amkekik8 u nas trvalo vysse 2 týždňov kym pochopila ze sa ma pytat cikat my sme mali 2r.ked sa odplienoovali...ja som tiez chcela vzdat sa ale netreba sa kedze dieta je už dosť múdre a vie ze sa vzdate a ze nepotrebuje cikat do wc....skuste ju dat na wc nam to pomohlo uz je velka moja 2,5r.uz vedela pekne sedieť na wc aj bez podsedaka....nechat ju v mokrych nohaviciach cca 2-3min a vysvetlivat ze bude taka mokra pokial sa nezacne pytat cikat u nas to zabralo aj ked na nervy bolo plus somnsi 2 tyzdne zapisovala.kedy cikala tak som cca cas vedela.kedy ju posadiť na wc

martinals
4. apr 2021

U nás to bolo to isté, trvalo to 2 mesiace, zo začiatku som dávala tú nohavickovu plienku a často posadzala na nočník. keď som si všimla, že je pár dní plienka suchá, že ciká do nočníka, dali sme normálne nohavičky.

katkami123
4. apr 2021

Naša mala vtedy asi 2roky a 2-3 mesiace. Tiež sa doma takto pocikavala, až sa nám raz pocikala v obchode v potravinách a cely čas musela byt v pocikanom, pokým muž nezbehol do obchodu kúpiť čiste nohavičky a legíny. Od vtedy s tým prestala. Čiže moja rada, nechať ju v tom pocikanom dlhšie, naučí sa cikat do serblika a nie do nohavíc.

adri97
19. júl 2023

@amkekik8 ahoj, môžem sa spýtať ako to u vás nakoniec dopadlo? Vďaka. 🙂