Odplienkovanie - asi to robím zle

22. jún 2022

Ahojte dcéra má čoskoro 2,5r a včera som začala odplienkovanie. Vzala som po noci plienku, vymenili sme asi 8 legín čo každé pocikala. Na nočník ani na misu wc nesadla vrieskala. Dnes deň druhý, doobeda som ju dávala na wc misu lebo nočník ani za svet ale teda bez nehody dokonca ani plienka na obednú spánok nebola pocikana. Takze ASI sa vycikala. Poobede už sadla aj na nočník ale tam len pár kvapiek ucvrkla. Problém je že dnes vypila len 2 deci vody nechce mi vôbec piť. Ráno a na obed mala dokopy cca 400 ml mlieka (ráno mlieko pije a na obed k makovym buchtam) ale ona vie že jej treba cikať, sadne na nočník a kvapka a ja sa bojím či to nemôže zadržiavať? Poobede bola raz aj na veľkom wc žiaľ neviem či sa vycikala normálne alebo iba cvrkla. Mám jej dať plienku? Vodu mi nechce, ponúkla som aj sirup no ani ten... Bojím sa aby sa jej niečo nestalo. Robím niečo zle? 🙁 Ak viete poraďte čo robiť inak prosim a ďakujem

diamond007
22. jún 2022

Čo čakáš?
2.5roka žije s plienkou ako jej súčasťou.
Potrvá to dlhšie ako dva dni a možno dlhšie ako dva týždne

heln
22. jún 2022

ahoj za dva dni nemozes cakat, ze to pochopi, chce to viac casu,.hlavne nestresuj a nenahanaj ju cely den s nocnikom, najdi na youtube videa o nocniku.

autor
22. jún 2022

@diamond007
@heln tak mám pokračovať a plienku nedať? Práveže mňa potešilo že druhý deň a bez nehody ale teda či není problém to ucvrkovanie, že cíti potrebu, sadne a cvrkne. Kvapky, dve. Nechcem jej ublížiť aby zadržiavala moc

haepinka
22. jún 2022

Ahoj! Spokojny spanok babatiek ma dobry manual na to. A aj toto video dost pomohlo, isla som primarne podla neho:

https://www.youtube.com/watch?v=0Fzzw-eAGOc


Je to vlastne americka metoda, teda som to citala v ich knihach. Dolezite je byt doma naholo, tricko nechaj, ale spodok dole. Casom si sadne aj same. Potom az pridavaj vrstvy. Akonahle dieta citi gatky, ma pocit,ze ma plienku a pusti to.

Aj modrynkonik ma videa:

https://www.youtube.com/watch?v=kU7rZ-27JpI
nickpick
22. jún 2022

skus poriesit najskor ten pitny rezim, je leto, mala by pit viac, nasa tiez vymyslala s pitim, kojila som ju skoro do 2 rokov a 4 mesiacov a preto pila menej, v lete som uz bola zufala, skusala som vselico, kupila som jej peknu flasku, spolu sme robili smoothie kde som dala pomerne vela vody, rozne limonady, ked som sla na kavu do kaviarne tak som jej objednala bud ovocnu stavu, alebo limonadu so slamkou, ratalo sa jej, ze pije ako velka, alebo fungovali tie mini mineralkove flasky pre deti, na nocnik sme ju motivovali rozpravkami, sama si ho vytiahla aby si mohla pozriet nejaku oblubenu, ono netreba tlacit na pilu, mne sa vazne nechcelo riesit pocikane veci a postel, radsej som ju pomaly dlhe tyzdne viedla ku nocniku a redukcii na wc, teraz v 2 rokoch a 9 mesiacoch vidim ze cely proces chape, oznami ze potrebuje a zacina sa budit aj v noci ze chce cikat a odpochoduje na nocnik…chce to len cas a trpezlivost, niektore deti to pochopia skor niektore neskor, znama co studuje psychologiu mi hovorila, ze na deti zabera motivacia, ktorou sa vytvori cosi ako Pavlovov reflex, cosi ako podplatit dieta - oblubenym jedlom, hrou, rozpravkou, ked sa vycika, ona si tak odplienkovala 1,5 rocne dieta….skus….

andulka1988
22. jún 2022

Nám to trvá cca pol roka nepocika sa ale ja si musím pamätať že jej treba

katarina9593
22. jún 2022

Ahoj napíš súkromnú správu ak chceš