icon

Odplienkovanie dieťaťa počas dňa

sabi1223
26. jún 2025

Ahojte mate prosim skúsenosť s odplienkovanim na pol dna?Mame skoro dvojročné dievčatko, chodi od 8-12 do jasli. Ako je teplo tak chodi doma hola, plienku dostáva iba na spanok a na von, cikat oznámi ze ide a berie si sama nočník potom iba pride povedat alebo ukázať to nie je problem. Kakat sa boji do nocnika pýta si stale plienku a kaká po stojaci, v jasličkách uz dokonca prestala kakat vzdy az doma poobede ked dostane plienku na von. Problem je ze v jasličkách je iba tretí mesiac a asi sa tam hanbí tak sa nepýta ani cikat ale ked ju posadia sa vycika. Vykakať sa jej podarilo pár krat aj doma aj v jasliach do nocnika ale nadšená z toho nebola. Dnes spinkala bez plienky a v pohode uz sa pravidelne budila z poobedneho spanku so suchou plienkou. Chcela by som uz začať ale neviem ako. V jasličkách maju dost deti takze nebudú mat cas striehnuť na malu ked nedáme plienku a neviem ci ju nedopletiem ked bude mat v jasliach plienku a doma nie. Kúpila som slivkovu stavu aj cvičíme na nocniku uvoľnenie PD fúkanie cez slamku do vody. V auguste maju volno v jasliach manžel chce odplienkovat vtedy ja by som chcela dalsi tyzden jej proste doma nedať plienku ani na von iba na noc a poradit sa v jasliach. Príde mi skoda čakať do augusta ked je sikovna s tým cikanim ale bojim sa aby som jej nútením do kakania do nocnika nevytvorila nejaký blok a zapchu. Dcera ma bojazlivejsi postoj k novým veciam. Mate prosim niekto skúsenosť s podobnou situáciou? Ako sa vam to podarilo vyriešiť? Dakujem