Odplienkovanie dvojročnej dcérky
Dva roky aj mesiac stará dcéra cez deň dávame gaťky, keď potrebuje ísť na veľkú kričí cikať bežime na záchod a pekne urobí potrebu na záchod, neviem asi nerozlisije alebo nevie povedať že ide kadiť, ale aj tomu sa teším zatiaľ keď potrebuje cikať povie ale väčšinou sa ešte počúra, je to podľa mňa dobrý pokrok je to na dobrej ceste? Dajte rady.
@ruskamasa len ju nebuď v noci to je najväčšie zlo, ja som staršiu dcéru budila od dvoch rokov a pocikavala sa do piatich a mladší syn sekol s plienkami na noc keď mal presne 3 roky, príde jej čas nerob si toho ťažkú hlavu
@ruskamasa len ju nebuď v noci to je najväčšie zlo, ja som staršiu dcéru budila od dvoch rokov a pocikavala sa do piatich a mladší syn sekol s plienkami na noc keď mal presne 3 roky, príde jej čas nerob si toho ťažkú hlavu
@simona19871216 na noc dávam plienku nebudím spí celú noc
@ruskamasa Dcéra aktuálne dva a pol roka. Odplienkovaná dva týždne dozadu za jeden deň. Už bola pripravená. Nedala som plienku, ukázala ,kde je nočník, spolu sme to zvládli prvýkrát,aby pochopila ,čo sa deje. Odvtedy plienku nedostala cez deň a musím poklopať pocikala sa len raz ,keď nechcela ísť na nočník pred návštevou. Inak vydrží cez obedný spánok , v aute, vonku. Nočnú plienku ešte má. Je to o pripravenosti dieťaťa. Ona ešte v 2r a 1m pripravená nebola. Napr.aj gaťky alebo tesné legíny atď môžu spôsobiť ,že jej to evokuje pocit plienky. Skús ju nechat holú doma a vonku šaty napr. Niekde poblízku nechaj nočník ,aby ho mala na očiach. A veľa chváliť,bude sa to zlepšovať.
@ruskamasa syn mal tiež niečo cez dva roky keď sme s tým začínali a veru dlhooo to trvalo 😀 asi som moc tlačila na pílu .. veľakrát som sa na to vykašľala a dala zas plienku .. potom z nicoho nic sa zacal sám pomaličky pýtať a odvtedy mu to už išlo pekne 😀na noc mal ešte dlho plienku, skoro do 4rokov .. to sa nám nedarilo .. aj som budila v noci, ale vždy tak tvrdo spal že sa ani nezobudil na to že je pocikany.. teraz má 5 a juchuu už môže ísť smelo na prespávačku už je bez plienky úplne 😂😀😂
@ruskamasa myslím že ste na dobrej ceste. Teraz je to už skôr o sledovaní a menežovaní pitného režimu a potreby. Keď vidíš že ste nedávno jedli, pili, už buď v strehu, alebo jej rovno ponúkni ísť na WC. To je celé. A na noc rovnako, piť treba aspoň hodinu pred spaním. Nočné vyprázdňovanie je o zrelosti CNS, nie o návyku, takže plienka (alebo neskôr nepremokavá podložka).
@ruskamasa myslím že ste na dobrej ceste. Teraz je to už skôr o sledovaní a menežovaní pitného režimu a potreby. Keď vidíš že ste nedávno jedli, pili, už buď v strehu, alebo jej rovno ponúkni ísť na WC. To je celé. A na noc rovnako, piť treba aspoň hodinu pred spaním. Nočné vyprázdňovanie je o zrelosti CNS, nie o návyku, takže plienka (alebo neskôr nepremokavá podložka).
@maya_hi áno ďakujem. Je ale velký pijak chuti jej piť voda, caj

Akoze ake rady? Podla mna este nie je pripravena na odplienkovanie, ale je super, ze skusate..