Odplienkovanie štvorročného
ahojte, potrebujem poradit ako odplienkovat starsie dieta. Vobec neviem ako na to. Ked ho chcem nechat bez plienky prosi a place ze chce plienku. Ked mu ju nedam pocika sa do gati. Ma vsetko kpene nocnik aj sedatko na WC. Stale sa pytam ako ostatne deti v skolke ci maju plienky povie ze nie. Vravim mu ze mu nedam ani do skolky plienku. Jemu to nevadi, ze sa tam vycura na zem a ze mu to je jedno ze sa mu budu deti smiat. Som mu aj vravela ze mu predavacka nepreda auticko ale hrkalku pre babatka. Nic nezabera proste ho len nechat vyrevat a nech cura do nohavic?
Tak toto kupovanie auta za 40€ aby sa nepočítal nechápem...
Syn keď sa pocikal 4 ročný, lebo sa nepýtal keď sme boli vonku, tak dostal po zadku.. nie nejaké odmeny za to keď to nabudúce neurobí.
To aj keď bude mať chodiť do školy, tak dostane za to že tam pôjde tablet alebo tak? 😃
@viestta no on je vlaste bez plienky od vcera rana len to pustal do gati a dnes poobede sa uz aj vypytal. Pre mna uz aj to bol uspech ze bol vcera bez plienky aj ked to este pustal do tych gati.
Doteraz stale revaval hystericky a srdcervuco, tak sme mu ustupovali. Ale skusali sme rozne triky od 2 rokov. Pozrali sme rozne pesnicky s nocnikom, scenku s nocnikom z filmu pozri kto to hovori 2. Vraveli sme mu ze plienky su pre babatka, ale on vedel presne ktore a kde ich predavaju a kedze na fotke bol taky vacsi chlapec tak vedel ze plienky sa daju kupit aj pre vacsich.
V skolke im to nevadilo,z e oni mi s tym pomozu. Uz tyzden som mu slubovala ze mu kupim velke auticko ak pojde na WC, ale aj to odmietal, pritom to auticko uz davno velmi chcel. Nakoniec sa dal ukecat.
Neviem no ci sme ho zanedbali alebo sme lenivi rodicia. Tak sme aktivne odplienkovavali neskor ale kratsie to trvalo.
@lenkakravcova to neviem este, ale chcel by Porsche, ale to by sme museli predat byt a zit ako bezdaci. Do skolky ked nechce tak ho vlecem ako vrece zemiakov, esteze to je par metrov a takto nejak to pojde aj so skolou ked nebude chciet chodit
Ahoj...ja mam osobne skusenost taku, ze proste posadit na nocnik, vysvetlit o co sa jedna, bravat so sebou na wc aby pochopili, plienku nedat, ked sa pocika, tak mu to bude stekat po nozickach, bude ho to studit a bude mu to neprijemne, par krat sa vycika inde, tak utriet to a zase vysvetlit, pripadne zobrat do obchodu nech si vyberie boxerky ako chce... u nas a vsetkych mojich kamoskach to par dni trvalo ale vzdy to zabralo aj u podstatne mensich deticiek...
lekar ho videl? nemoze mat niaky somaticky problem?
Kúp mu nálepky, povedz ze za kazde vycikanie, vykakanie do nocnika resp. do velkeho WC s redukciou nalepite nalepky. Ked sa to podari nech si to tam nalepí a hlavne vychval ho do nebies aky je silovný. Aspon ti hlasi ze potrebuje?
@lenkakravcova my sme malej Kinder vajíčka kupovali na začiatku 😁😁😁
Ja ti napíšem na povzbudenie 🙂
Malá sa odnaučila na deň v júni, mesiac pred tým ako malá 3 roky behom týždňa pochopila kdežto rok predtým sme sa mohli aj na hlavu postaviť nepochopila ... Zo začiatku kakala do plienky. Prišla zo škôlky opýtala plienku a vykakala sa. Raz či dvakrát sa jej podarilo vykakať do WC a odvtedy to bolo ok.
Na noc mala plienku ehm ... Do tohto roka júna. My sme skúšali všetko dávať pred spaním cikať, v noci sme ju budili a nič. Nedávno sa jej minuli plienky kúpili sme ďalšie ale nejako na ne zabudla samozrejme sme jej neukazovali že máme plienky. Čo sme si všimli že večer nemôže veľa piť lebo ako spí tak sa nezobudí na to. Keď vypije max 300ml tak v noci sa zobudí že cikať jej treba. Bola aj nehoda raz či dvakrát sme to neodhadli zjedla polievku a na to čaj ... a pocikala sa. Nekričali sme posteľ sme prezliekli tričko a gaťky tiež 🙂
Milé mamičky, ľahko sa vám súdi, keď ste to nezažili.. moja dcéra pišala a kakala do nočníka od 8 mesiacov a bola to pre ňu zábava 😉 keď mala rok a pol, bola komplet bez plienky, iba na noc, aj to len pre istotu.. môj syn bol úplný opak a to som k nemu pristupovala v tomto smere rovnako ako k dcére. Od prvých pokusov posadiť ho na nočník neskutočne plakal, vzpieral sa, tak som si vždy vravela, že ok, ešte nie je čas. Keď mal dva roky, povedala som rázne, že ideme na vec, veď o chvíľu nás čaká škôlka. Kúpili sme 4 nočníky, žabkový pisoár, 2 redukcie na wc, tréningové nohavičky, skúšali všetko možné i nemožné, zakaždým to bol strašný krik a ja dodnes neviem prečo - nikdy som ho nehanila, nekričala, nenútila. V auguste pred nástupom do škôlky vedel, že do slipkov sa nepišká, lenže on ani náhodou nesadol na nočník, či redukciu, žabku obchádzal na metre a tak zdržiaval aj pol dňa, až ho bolelo bruško a potom sa tak dočural, že sa nevedel 15min upokojiť, ako plakal. Vtedy som sa na to vykašľala a dala mu čas. Do škôlky ho nevzali, plienky netolerujú. Ja som musela nastúpiť do práce, tak sme rýchlo hľadali súkromné centrum. Domov som mu kúpila spievajúci záchod a ten nás zachránil - asi po mesiaci sa konečne vypišal do nočníka. Teraz má 3,5 - ide už aj na záchod, aj do pisoára, aj vonku pod strom, v noci spí bez plienky, no na kakanie si žiada plienku, ani za svet nebude kakať do wecka. Netlačím naňho, nechcem aby sa zablokoval. Príde čas, kedy aj toto pochopí a plienku navždy zahodíme.
Autorke držím prsty 💕
@nikaeli spievajúci nočník je smrť 😁😁😁 nášmu siblo a spieval aj keď bol prázdny ale na začiatku ja som si ako psycho pripadala. Keď malu sme posadili a jej hovorím pssst bude nočník hrať 😁😁😁 ale my sme 2 dní ako blázni len sledovali či neciká a keď tak šup na nočník. 😁
Myslim si ze tym ze ste mu kupili auto v hodnote 40 eur ste dobre nespravili aby to teraz nebolo tak ze vzdy bude chciet nieco za vycikanie... kludne staci pochvala 🙂 je uz dost velky na plienky takze povedat mu ze na take velke deti uz plienky nevyrabaju .. zobrat plienku a uz viac nedat ..
@janulik2008 pre mňa to bola posledná nádej, dovtedy som ho považovala za rozmarnú zbytočnosť 🤷🏻♀️ časom sme ho úplne vypli, no stále bol na očiach..
Na okraj toho všetkého - môj veľmi dobrý známy sa nevykaká nikde, len doma.. keď má ísť niekde na služobku, či dovolenku, je to preňho obrovský problém a to je už dospelý chlap..
@nikaeli hej my sme to odmontovali už a chodí na nočník len v noci inak na wc 🙂
Hneď na úvod tie extra super matky píšuce ,že leniví rodičia, pohoršuju sa nad tým aké to dieťa je "zanedbané" , keď ma plienky ešte v 3.ci 4.rokoch ma iritujú.A to z toho dôvodu, že proste nemali takýto problém a budú vypisovať k téme ku ktorej NEMAJU čo povedať, keďže takýto problém neriešili.
Mám tri deti - najstaršia dcéra sa odnaucila od plienok ako 3rocna , syn detto a najmladší 4r je síce bez plienok cez deň , ale, keď potrebuje cikať, kakať pýta si plienku , urobí čo má , dáme ju dole a zase funguje bez plienky. Absolútne odmieta nocniky i záchod . Ak ho už donutim , vysedi aj hodinu ! a nepustí nič, zadržuje. Skúšané tiež všetko sľuby i prísne, hravou formou atď atď
Takže viem sama z vlastnej skúsenosti aký je to problém , nakoľko , kedze už pracujem starala sa o malého moja mamina - bývalá učiteľka v škôlke . A nie malý nie je ani zanedbany a ani ja nie som lenivá! keďže ako zdravotná sestra pracujúca na detskej ambulancii a detskej pohotovosti som slúžila aj nočné)
Mám za to , že proste každé dieťatko je individuálne , u každého je to dozrievanie iné .
Moje dve staršie deti behali s plienkami do vyše 3r - a nemala som tu potrebu ich ako nejaká neuroticka matka odplienkovavat nasilu, stoj čo stoj , od roka, nakoľko som si mohla dovoliť po finančnej stránke tie plienky kupovať))) , to na odľahčenie)
Beriem to tak,že proste mám deti " osobnosti" od mala) sú šikovné , inteligentné, chodia do matematických tried , dcéra má fotografickú pamäť.
Áno ,akonáhle dieťatko nastúpi do škôlky je väčšinou problém , keď ma plienky. Tiež mi najmladší 4r nastupuje teraz do škôlky. Tiež mám obavy ako to bude s chodením na wc.
K tým pani ucitelkam - isteže , tak ako každý v akejkoľvek inej práci , je toho niekedy veľa. Ale sú za to platené a my im zverujeme naše ratolesti v nádeji, že bude o ne patrične dobre postarané , že áno. Smernice typu : pri nástupe do MŠ by malo dieťa vedieť urobiť komplet všetko , obliecť sa, použiť wc, použiť toaletný papier, zaviazať šnúrky, atď , v poriadku , len potom na čo su tam tie pani učiteľky , že áno) kresliť , čítať si s dieťatkom a robiť aktivity dokážeme s nimi aj samé doma , či nestresujuc dieťatko radšej si zaplatiť opatrovateľku .
Takže maminky , hlavu hore, nikto nechodí v plienkach do dospelosti)
No tak lenivost asi aj u nas bola, syn sedel na nocniku odkedy vedel sediet, ako typicky dospely chlap presedel na nom dost, od roka aj nieco cely stastny obcikaval co mohol a plienku nechcel ,on proste nemal problem. Takisto som sa snazila s dcérkou ,ona si sadla asi 2x na nocnik aj to neviem akym zazrakom som ju ukecala, inak vzdy neskutocny plac a prehnuta ako luk. Denne som jej to len zhnusovala. V skolke jedina s plienkami, veru som sa citila ako neschopna matka v niektorych pripadoch. Ale neslo to proste, co som ju mala nasilu drzat vrieskajucu na nocniku alebo wc?
Ona jedneho dna rano vstala ked mala cca 3,5roka a povedala ze ide cikat na wc, ja akoze cooo??? Ona uplne vazna bez zbytocnych kecov ako velkacka to prvykrat urobila do zachodu 🥳 vsetko by bolo super keby na kakanie nepytala plienku, inak sa nevykakala. Bala sa kakat inde ako do plienky ze jej mucha vleti do ritky 🤦♀️ trvalo to dalsi rok, bola som uz celkom zufala a raz som sa zatala a tu plienku jej na to kakanie nedala a to bola taka velka chyba, zadrziavala kym to slo, a potom to ako krikala ked kakala to bolo nieco hrozne, strasne som si to vyčítala. Boze ved je to len plienka, nebude predsa do puberty nosit plienky, som si hovorila a uz nikdy na nu netlacila. Mala 4,5roka ked zase v jeden den odrazu sama od seba ze ide kakat na wc. Sedela som pri nej pri mise a cakala len kedy bude čľup aby som mohla tlieskat ako blazniva a radovat sa s nou z hovna vo vode 🤗🍀 obe sme boli hrde vtedy 💕
Ženy..nerypem len sa pýtam kvôli čomu čakáte tak dlho??? Ak samozrejme dieťa nemá nejaké zdravotné znevýhodnenie. Čo čakáte že jedného dňa povie že už je čas, idem sa odplienkovat?
@mon8060 omg toto je moja stará téma. On bol moje prvé dieťa a ja som sa pri ňom učila co to je byť mama. A on bol hrozne tvrdohlavý a ťažká povaha, teda to je doteraz. Keby som mohla vrátiť čas tak to robím úplne inak. Jeho najväčší argument prečo nosiť plienky bol že na obale je chlapec tiež už velky a ešte sa na neho aj podobal. 😀 Ale nevadí nejako mu to neuškodilo a už je šikovný a rozumný druhak.
Moja druhorodena bola odplienkovana za 5 minút keď mala 2 roky presne na narodeniny, pozreli sme rozpravku o nocniku a uz chodila na Wcko. Je rozdiel dieta a dieta každé je iné a je aj iné keď sú dvaja. Malá sa veľa od neho uci je to jej hero. 😉

Náš mal 34 mesiacov. U nás zabrali za každé vycikanie a vykakanie nálepky labková patrola (ty vieš čo má tvoj rád) zakaždým si nalepil na nocnik, nehody boli, na začiatku som nastavovala budík každých 15-20 minút a bol proste cik tájm, p9vedala som, aby si dal pauzu s tým, čo robí, že ho to počká (pomohlo aj video coco melon) Je aj dajak knižka o chodeni na ročník, toaletu. No a potom trpezlivosť, nehody budú,