Odpor dcérky ku škôlke

lusettka007
13. nov 2017

Ahojte,

potrebujem radu dcéra chodí do škôlky už rok, áno začínali sme s plačom a podobne no potom to prestalo a už bolo dobre, dosť často sme s učiteľkou riešili že je až moc živá a hyperaktívna a občas sa stalo že práve ona robila deťom zle a pod., vždy sme sa o všetkom porozprávali a bolo dobre, bola zlatá a chodili sme už bez plaču.... až do minulého Piatku, keď som išla pre ňu učiteľka mi povedala že celý deň bol zlý že nespinkala a celý deň presedela čo sa na ňu nepodobá . Myslela som si že je to kôli tomu lebo bola dva týždne doma kôli chorobe, no a na to prišiel víkend , začala sa správať úplne divne , nechcela nič jesť stále sa pýtala kedy ide do škôlky a či ide, v sobotu sme boli u známych kde miluje byť lebo tam ma seberovného kamaráta a vždy keď sa malo ísť domov plakala lebo nechcela, no teraz prišla po necelej hodine a začala plakať maminka poďme domov prosím poďme domov tak sme sa obliekali, no ona ešte ani neobutá a už dvere otvárala a nakoniec ju naplo na vracanie a skoro sa povracala, prišli sme domov samozrejme som sa pýtala čo ju bolí že bruško trošku no áno keď nejedla ale ani vtedy nechcela len ležala a ležala trošku si pospinkala asi cca 15 minút potom sa zobudila a povedala maminka pondelok nejdeme do škôlky lebo som chorá budeme doma, no chorá nie je pretože dva týždne bola doma a len deň v škôlke a nič jej nebolo, povedala som že ideme a na to ostala bledá a len ďalej ležala, v nedeľu mala oslavu prišli aj sestrine dvojičky s ktorými sa stále hrala no tento krát nie len ich obchádzala ležala na mne, nič nechcela jesť, a za všetko len plakala keď jej zobrali hračku alebo tak proste za všetko, a zas dookola kedy ideme do škôlky? dnes nie? a kedy? ☹ celý víkend bola úplne iná ako do teraz. Prosím poradte co jej môže byť, áno samozrejme že prvá moja otázka bola prečo nechce chodiť do škôlky a či jej niekto robí zle , odpoveď bola nie nikto mi nerobí zle . pani učiteľky miluje aj oni ju to je ich milacik a su fakt zlaté ... kde je problém každý deň sa o tom s mužom s ňou rozprávame , čo to môže byť mali ste to niekto ? Ďakujem

pininka
13. nov 2017

Tak to mi je velmi luto,ale muselo sa nieco stat,lebo toto uz je velmi silna reakcia. Toto uz podla mna nieje len vzdor. Nam sa toto so synom stalo, je extremne vesely, a zrazu jeden den ze om nejde do skolky, bol tichy a hlavne ucitelka si vsimla ze nieje taky ako predtym a sama sa ma pytala,ze co sa asi stalo. Doma nechcel nic povedat, tak sme sa dohodli s ucitelkou, ze ostanem stat za dverami a ona sa ho zatial opyta, aby som to aj ja pocula. Tak sa ho spytala,ci ho nieco trapi a on ze ano, ze ho ucitelka chytila pod krk(bola u nas na zastup cudzia ucitelka par dni), ked to dopovedal spontanne sa postavilo viacero deti ze oninto videli a ze ih tahala za rukym. Ja som skoro odpadla za tymi dverami. Okamzite som volala muzovi, spisali sme staznost a isli hned na magistrat aby tu ucitelku hned stiahli. Malemu dost dlho trvalo kym prisiel do normalu, ale aj tak si na to este spomenie, ked sa mu nedari,povie ze ucitelka ho urcite zbije a to uz chodi do skoly. Taketo traumy sa tazko zabudaju. Urcite to rieste aj s ucitelkou,nech sa opyta aj inych deti.

tamaris
13. nov 2017

To sa veľmi zle číta... Detičky sú citlivé osôbky. Nám sa stalo niečovpodobné. Syn nastúpil do súkromnej MŠ ako takmer trojročný. Adaptácia...no... Po pár dňoch od nástupu do MŠ mi cestou v aute povedal,že ho bolí hlava. A že ho bolí preto, lebo ho pani učiteľka škrabla do hlavy. Opísal čo sa dialo. Ako sa zobudil zo spánku a veľmi plakal za mamou a tak že ho pani učiteľka chcela utíšiť ale že on stále plakal a tak ho zobrala do vedľajšej miestnosti k tabuli so zvieratkami a tam že ešte stále veľmi plakal no a pani učiteľka ho okríkla a uškrabla do vlasov. Skoro som odpadla. To bol piatok poobede, škôlka zatvorená a riaditeľka v zahraničí.... Doma už o tom nechcel s nami hovoriť. Tak som vytiahla jeho obľúbencov Pata a Mata a hrala som mu dovadielko no a syn pekne opísal všetko ešte raz a to mi stačilo. Vo vlasoch mal nie že škrabanec ale ako zaryté nechtom cca 2cm rana. Tak v pondelok za dotyčnou pani učiteľkou, všetko poprela. Pani riaditeľka nás pozvala na pokec. Tam som pochopila, že svojim učiteĺkám plne dôveruje a nepripúšťa takéto chovanie ani u jednej z nich. Syn si to podľa nich celé vymyslel. Tak som po hodinovom rozhovore nadobudla presvedčenie, že som svoje dieťa zverila do rúk partii amatérov, ktorí si deklarovaný individuálny prístup vykladajú po svojom. A úplne zle. Syn bol z toho smutný, nechcel tam chodiť. Potom sme mu vybavili inú škôlku. Pred pár týždňami dva roky od tej udalosti sa na to spomenul a znova mi celú situáciu tak isto opísal. Bez podnetu. Sám od seba. Takže to musel byť veľmi silný negatívny zážitok. Nikto mu to nepripomína a ja len verím,že na to časom zabudne.
Takže áno. Stáva sa. Žiaľ.

pininka
13. nov 2017

@tamaris je to strasne, by som za toto zabijala. A zial prave v sukromnych skolkach sa to casto stava. My sme mali stastie,ze nas podporila riaditelka a stala pri nas.

kondaska1
13. nov 2017

no niečo sa stalo a možno nie od ucitelky ale nejake dieta jej nieco urobilo, skuste ako opisala maminka vyssie, prostrednictvom hry to z nej nejak dostat, nech zahra s babikou co bolo v piatok v skolke, alebo nech nakresli (ak už vie) pripadne ist za ucitelkou ci si niečo nevsimla, ked teda hovorila že cely den bol zly, že co sa tam udialo. alebo ak nepomože určite detsku psychologicku, ona vie ako na deti. Takato silna apatia teda nie je sranda...je mi to luto ☹

kondaska1
13. nov 2017

pripadne skuste ako by zareagovala, keby ste jej navrhli, že ci nechce skusit ist do inej skolky, k inym detom a ucitelkam, že ci sa toho chyti, alebo ci skolku odmieta uplne.
aj ked jej celkova apatia uz tak dlho je zvlastna,hmmm

tamaris
13. nov 2017

@pininka Človek veľakrát ani netuší komu s dôverou zveruje svoje dieťa. Aspoň že vás podporila pani riaditeľka.
My sme to šťastie nemali. Možnosti boli dve. Buď to riešiť a to by znamenalo dokázať synov zážitok. Nechceli sme ho vystavovať psychologickým a pedagogickým a neviem akým vyšetreniam a sedeniam. Zvolili sme tú druhú možnosť-odchod.
Vášmu synčekovi prajem aby mal už iba samé pekné a príjemné zážitky 🙂

pininka
13. nov 2017

@tamaris dakujem,aj ja vam. My sme to nakoniec aj s inym rodicom dali na sud. Sice to nepreslo ako trestny cin, ale mne stacilo aj to, ze skonstatovali ze skutok sa stal a ze pouzivala neprimerane prostriedky.

janinah
13. nov 2017

niečo sa stalo,kontaktovala by som psychologičku a zatial ju nedala do školky,zober očr,treba pátrať,taká reakcia je silná a zvláštna

jana_eyre
13. nov 2017

Neviem, podla opisu mi skor pride akoby mala zaciatok choroby, ktora mozno prepukuje dlhsie.. Nechala by som ju doma a sledovala co sa zmeni.. Moje deti ked im zacina choroba nikdy nie su vo svojej kozi, este nemusia mat ani teplotu a uz vidno ze sa nieco zacne diat..

ema234
13. nov 2017

@lusettka007 nejaky emocionalny stav

kaja73
13. nov 2017

moze to byt choroba..zaciatok,alebo daka skryta choroba..
No mozno bola svedkom niecoho co ju vystrasilo...
Ja ked som bola v skolke,tak ma k smrti vystarsila jedna udalost- uplna banalita-vymalovalali sme postavicku a ucitelka nam ju potom vystrihovala..postavicka mala aj prsty a ucitelka aj tie vystrihovala...a ja som pocula--pod odstrihnem ti prsty...tak som sa zlakka, ze som sa skryla do rohu a revala som....kazdemu som tvrdila ze mi chcela ucitlke odstrihnut prsty..a ze detom ich aj odstrihla....jasne nik mi neveril a ved to ani nebol pravda...ale pochopila som to s az z odstupom casu..dodnes si viem vybavite ten moj priserny strach..v podstate som celu skolke znenavidela uz navzdy..

eva_eva
13. nov 2017

Neviem no mohlo sa stať niečo čo ju nejako vystrašilo, že keď si spomenie na škôlku tak jej zostane zle. Možno by sa jej tiež mala učiteľka skúsiť spýtať alebo čo. Niečo sa stať muselo keď pred tým chodila do škôlky rada.

siska53
13. nov 2017

@lusettka007 tak u nas ten docasny odpor (ale nie take okate ako u vas) bol v tom,ze mu jeden chlapec robil zle. Trvalo to dvz tyzdne,co mal problem (ucitelkz vedela,vraveli sme jej to jednej i druhej). Maly sa s tym chlapcom skamosil a bolo to ok..
No o rok uz nezvladol sikanu zo strany uciteliek (3.rok chodil) a pomohla az zmena skolky...

Skus sa pobavit s ucitelkami,ci si nieco nevsimli,nech ju pozoruju.. Uvidis..a mozno je to prechodne po chorobe, mozno sa jej viac paci doma a len skusa..

lusettka007
autor
14. nov 2017

ďakujem všetkým za odpovede, no včera keď som išla pre dcéru tak to bolo úplne inak malá veselá, behala kričala výskala. Ale aj tak som povedala učiteľke čo sa stalo, porozprávali sme sa a ona mi hneď povedala že ona sa jej pýtala už v piatok čo sa deje lebo učiteľka my povedala vlastne aká bola v piatok a že maličká jej povedala že ona chce byť ešte doma s tatinkom, lebo prvý krát bol muž s malou na OČR a jej sa to páčilo... ale už je to úplne v pohode aj dnes ráno. Učiteľkám dôverujem pretože malá je ich miláčik a ona o nich stále hovorí len v dobrom ... ale aj tak všetkým dakujem 😀 dúfam že to takto ostane

mata.g
30. dec 2018

@tamaris určite si to nevymyslel a je to hnus čo si dovolila

mata.g
30. dec 2018

@jana_eyre u mojich to pozorujem rovnako, najmä nervozita a zdráhanie sa pri obľúbenych cinnostiach