Odúčali ste od nočného kojenia/budenia podľa Francúzsky?

swojska
4. sep 2013

za mesiac sa zomna stalo klbko nervov .maly bude mat 8m, je plne kojeny a v noci je uz vyse mesiaca kazde dva hodiny hore.
cez den som snim 8O percent sama a to ze place vzdy ked sa vzdialim je uplne normalne 🙂
takze som z nervami uplne na dne aj fyzicke a z milej mamicky sa stalo klbko nervou. k malemu sice objektivne niesom zla,ale som nervozna a on to predsa citi.
naco mu je nevyspata a nervozna mamicka,,ktora zastava nazor ze dieta neneha vyplakat a v noci mu furt dava prsnik na poziadanie.?
maly uz prekonal aj zubky a stale jeto rovnake v noci, hladny nieje, viem kedy saje a kedy len vymysla, v noci ale zjape ako pavianko 😖

takze sem z radami podla slecny francuzky, na knihu nemam cas...vdaka 🙂

liz_lemon
4. sep 2013

@swojska myslis tu knihu A dost?
to pisala Americanka, co zila vo Francuzsku 🙂
podla mna je u teba uz neskoro, ani ona to uz nestihla s prvym dietatom, treba zacat uz v porodnici, a je to iba o tom, ze nepribehnes k dietatu ked place, treba sa naucit rozoznavat plac, ci je to len tak zo sna, alebo naozaj nieco potrebuje
doslova tam bolo, ze nechala dieta plakat 12 min, a ona plakala v inej miestnosti, lebo jej to bolo luto, a dalsiu noc to uz bolo kratsie, az dieta spalo bez prerusenia
matky robia chybu, ze pri kazdom zamrncani, hned letia, a kolkokrat dieta vlastne vyrusia zo spanku

swojska
autor
4. sep 2013

@liz_lemon vsak to maly je potom uplne rozbity a unaveny na druhy den..aj somnou..preco myslis ze je neskoro, ved sa zblaznime 🙂 treba ho nehat vyplakat 12min a ked nepreszane, treba knemu prist a dat mu prso?

liz_lemon
4. sep 2013

@swojska tych 12 min, to nie je nejaka casomiera, kolko treba cakat 🙂
to len ona tak skusila, a po tych 12 min jej dieta zaspalo, a tak sa postupne naucilo neplakat

swojska
autor
4. sep 2013

usila som si na seba budu, stale som pri kazdom pipnuti knemu utekala, veru stara mama mala pravdu 🙂

a co je najvatsia haluz , museli sme ho s muzom nehat na noc u prababicky, prvy krat bol noci sam,a bol v noci hore iba DVAKRAT//O 11STEJ A O 4TEJ...babka vravela z ebol dobrucky a neplakal..tak toto nechapem..

lesana88
4. sep 2013

@swojska moja dcerka je sice mladsia, teda jej este naplno vzdy v noci vyhoviem, no viem ako sa citis... cez den som s nou vacsinou sama, nepospim si ani na chvilku, kedze ma cez den velmi lahky spanok a kazdu chvilku sa prebera, no a v noci, ked sa budi kazdu chvilu a neuspi ju cumlik ani hladkanie, len prsnik, a to neviem ani kojit poleziacky, lebo mam dost male prsia.... no uuuf, rano som znicena, no musim v sebe najst energiu a naladit sa, nech mame pekny den...
a to spinka so mnou, cez den ju vela nosim, vela kojim, snazim sa jej dat vela fyzickeho kontaktu...

neviem ti teda zatial poradit, no sucitim! 🙂

swojska
autor
4. sep 2013

@lesana88 ahoj, ked sme spali spolu bol hore kazdu odinku, uplne bol nevzspaty a mrzuty, ja tiez dost nosim, na kocik sada prach,aj ked ma bolia krize mam ho radsej na sebe...ale to mi neva,,ide o tu noc,uz som bola aj mesiac fakt dost chora a nemala som sa dat kedy poriadne dokopy.

liz_lemon
4. sep 2013

@swojska veru v tom je ta chyba, ked sa stanes takym otrokom vlastneho dietata, a na take sa rychlo zvyka 🙂

nicky07
4. sep 2013

@swojska ahoj no ja som na tom podobne, akurat ja mam detičky tri - dvoch školákov a najmenší ma už rok. Kojime sa od narodenia cca 5-6x za noc niekedy viac a velmi zredkavo sa stane že sa zobudí len 3-4x za noc - to vtedy považujeme za výbornu noc že ako dobre spal. Posledné cca 2 týždne sa naučil zaspavať s prsníkov v ustach -- neťahá jednoducho drži a nepusti. Spí so mnou v posteli, lebo vstavať v noci tolkokrat tak to asi nezvladnem. tak ležim takmer celu noc na jednom boku, cela som strpnuta, bolieva ma hlava. Snaha o otočenie a vybratie prsníka sa končí jeho neskutocným krikom, ktorý by zobudil aj susedov vo vedlajsom paneláku. skúšala som cumlík, flasu s cajom - nič. Cez den som unavená a teda aj nervozna. Spať v dobe ked spí on (12.30 -15.00) nehrozi, prichadzaju deti zo školy tak píšeme ulohy, učíme sa. OBčas mám pocit že je to nad moje sily, každý večer líham s tým že od zajtra to bude už lepšie, že sa budem snažiť byť menej nervózna, lebo zákonite so mnou je nervózny aj on - ja si to uvedomujem. Tak strašne si chcem užiť posledné bábo ale pre únavu sa mi to nejak nedarí. Ako nemyslím si že som OTROKOM SVOJHO DIEŤATA ja verím že on ma potrebuje pri sebe cítiť, ešte su to malinké drobce. Len tá moja vyčerpanosť... :( Ale zas nebude to trvať večne a potom mi to možno ešte bude chybať to jeho tulenie sa ku mne po nociach..