Odúčanie od dudla

suikatka1
28. nov 2020

Ahojte baby.
Drahý mi dal chrobáka do hlavy tak idem pre radu.
Malá má skoro rok a trištvrte(aprilova) cez deň mala sem tam dudel hlavne keď jej išli zúbky. Včera večer som začala bez dudla uspavat síce dlhšie to trvalo sem tam zaplakala vysvetlila som jej, že je už "veľká" a ze dudu je kaka a na to mi neplakala a začala som jej "spievať co ma napadlo" a zaspala. Aj teraz poobedny spánok som tak robila a zaspala.
Len drahý sa pýtal ci to neni skoro, či nebude mat s toho "traumu".
Preto som zacala včera lebo ona od malinka mávala tie kaucukove dudle a včera som si všimla ze ma vycucany tak musím jej objednať nový lebo v lekárni ani v Dmke také nemajú.
Je to naše prvé dieťa tak preto sa pýtam ci to neni skoro.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suikatka1
autor
28. nov 2020

@viestta ďakujem ti😘síce som zacala uspavat že ju hladkam a pusinkujem a spievam ale zaberá to, v noci bola v pohode zobudila sa a hľadala dudel ale dala som jej vodu a zaspala, predtým mi uspavanie trvalo 10 min bez všetkého že som ju nechala pri sebe ležať a sama zaspala, ale nevadí mi to, že teraz to trvá dlhšie len ci nebude mať odpor od spania.

nini1010
28. nov 2020

Nebude mat ziadnu traumu.Mojej som musela vziat ci sa mi to pacilo alebo nie cumel ako 10 mesacnej lebo mala tiez okruhly kaucukovy a vydudlala si s nim taku dieru do dasna ze nerastol zub predna horna jednotka a mala tam normalne priehlbinu vydudlanu.Zubarka povedala ze ten cumel musi ist prec.Nuz chimudatko,2 tyzdne sice zaspavala s placom ale po 2 tyzdnoch uz ani nepamatala preco plakala.Nikdy viac ho nepytala spat a nespomjnala ze ho mala ani preco on prisla.Je to len zvyk.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suikatka1
autor
28. nov 2020

Ďakujem baby. Malej cez deň to nechýbalo ale áno dávala som jej, keď moc mrncala ale hlavne v noci cucala.to spanie po týždni skúsim vyriešiť alebo keď už bude trosku v pohode, do vtedy budem ju hľadkat a spievať jej, ten dudel aj ja som si včera všimla ze je tak vycucany a už skoro na prasknutie a bála som sa ci v noci nepraskne a už všelijaké scenáre som mala v hlave tak som skúsila. Držte mi palčeky,dúfam ze aj túto noc bude v pohode.

eriksonka1234
28. nov 2020

@suikatka1 Mne zobral dudel Mikuláš, keď som mala čerstvo 2 roky. Dodnes nemám rada Mikuláša 😂

suikatka1
autor
28. nov 2020

Nooo babulky musím sa pochváliť.vecerne uspavanie na paradu asi bola dosť unavena😃chvylu brblala a som jej povedala ze už musí spinkať, a žiadny náznak hľadania dudla alebo plakania. Do pol hodiny sama zaspala, a to som už cez deň rozmýšľala ze co jej budem spievať. Mali ste pravdu ten dudel je len zvyk🙈

babydesire
29. nov 2020

@eriksonka1234 😂😂😂

babydesire
29. nov 2020

@suikatka1 uz ked si stym zacala nepolavuj... To uz pojde. Synovi sme zrusili dudlik v dvoch rokoch a najprv ho hladal ked siel spat na obvyklom mieste a ten zufaly pohlad ked ho nenasiel,boze uz ma ruky svrbeli ze mu ho dam, (som ich vsetky schovala) ale vydrzala som,neni,si uz velky..netrvalo ani tyzden a dudlik uz nepotreboval,ani ked sa mu o par mesiacov narodila sestricka. Jej sme zrusili nedavno,tiez dva roky, a najprv skusila pytat si ho, som jej povedala,ze nemam,ze som ich vsetky dala mali ckym detom..a tiez ani tyzden netrvalo a vpohode,a len som trpla ked nedlho potom kukala video na mobile kde ma dudlik v pusinke,vsimla si ho, a usmievala sa a opakovala deti (ze uz ho maju deticky)...