icon

Otrokom svojho dieťaťa

bubinko83
5. sep 2013

Možno ma niektore odsudite ale je mi to jedno.Chcem napisat len tolko že mam doma velmi uplakane babatko a už mi to začina liezt na mozog lebo akonahle ho položim na postel je neuveritelny plač.Je dojčeny na požiadanie ale zvadzame strašny boj zo spankom,je jedno kde spi a skym ,stale je nekludny.V noci detto ,stale sa ukludnuje prsnikom aj každu hodinku niekedy:Je to velmi naročne pre mna ,pretože spat chce len v kočiku a to sa tiež niekedy preberie po pol hodine a musim mu dat jest,nosit sa chce len na rukach nie v nosiči ani v lahu,takže pokial ho ma kto nosit je to ok ale ked som sama doma je to katastrofa a ja som v jednom strese ,proste nemam ist kedy ani na zachod lebo v kuse plače.Koliky už nemava ,davam mu aj kvapky.Neviem si rady ale absolutne neviem čo stym? či nechat vyplakat či čo? som nevyspata ,lebo nespi ani cez den a ked ano tak len v kočiku ktory sa hybe. ☹

sense
5. sep 2013

@liana111 by som chcela vidiet kolko energie by si mala a aka by si chodila vysmiata keby ti dieta tri mesiace revalo sposobom ze o 7 rano zacalo a skoncilo o 23.00 asi s tromi 20minutovymi prestavkami ked od vycerpania zaspalo, a bola by si s nim este sama doma lebo chlap by bol stale v praci......

liana111
5. sep 2013

@sense treba citat pozornejsie co napisem 😉 moje dieta plakavalo od 20:00 do 8:00 od troch mesiacov do 1.roka ..a od vycerpania mi nezaspalo ani raz! A plakaval kazdu pol hodinu a? Prave preto viem o com pisem. A zabudla som tiez som s nim bola sama doma pretoze muz bol stale v robote a mala som 19.rokov a zvladla som.. netreba hned pisat na kona ze niekomu par mesacne dieta lezie na mozog radsej treba hladat pricinu placu a riesit to..my tu za compom vidime to dietatko? Vieme posudit situaciu ? Nie nevieme

blahowoman
5. sep 2013

@aliza suhlasim!!! Pekna a mila rada. Ak ste mamicka este k tomu nervozna,unavena co je uplne pochopitelne,babatko to z vas citi. Takze vyskusat to dokrmovanie,poriadne si odgrgnut ,poprosit mamu,kamaratku o pokocikovanie,dat si slofika a pojf to. Drzim palec.

mimikas
5. sep 2013

@bubinko83 poradim ti len tolko ze je asi hladny, moj maly bol taky isty az kym nezasiahol manzel, dal mu flasu a veru diata nam vymenili za anjelika. Aj napriek tomu ze sa mi zdalo ze mam dost mlieka, jemu to nestacilo. Drzim palce

katka1981
5. sep 2013

je velmi malicky, nejdem ta strasit ale mozno sa nevyspis aj 3-4 roky. Mozno ma reflux, kyselinu, tazko povedat. Ale babatka sa zvyknu menit, mozno o par dni sa zmeni a bude lepsie spinkat. Treba vydrzat, je to narocne, my sme nevyspati vyse 4 roky, viem o com hovoris.

sense
5. sep 2013

@liana111 napriek tomu nemusis hned odsudzovat mamicku co je psychicky vycerpana.... a nie je hanbou priznat to ze je clovek vycerpany ako hned osobu odsudzovat......

nicky182
5. sep 2013

@bubinko83 ahoj, a place aj ked je s niekym inym ? mozno zmena by mu prospela, ak by ti mal kto maleho postrazit aspon na hodinu dve denne ...aby si si aspon vydychla, viem si predstavit v akom si psychickom stave, mozno to aj maly citi, zato je nervozny ...priklanam sa k nazoru, ze to prejde, len kedy, vsak ? joj, velmi ti drzim palce aby to bolo cim skor ....

bubinko83
autor
5. sep 2013

@liana111 hovorim že super matka 🙂

liana111
5. sep 2013

@bubinko83 no a vies co? Kedze mi to pises uz po druhy krat tak fajne budem supermatka 😉

liana111
5. sep 2013

@sense ja som niekde napisala ze je hamba vyzalovat sa? Prepac ale neviem o tom 🙂 len ze ja by som na svoje dieta nenapisala ze mi lezie na mozog ked ma par mesiacov a zjavne place z nejakeho dovodu ci nie?

kikaski
5. sep 2013

moje dievčatko bolo také isté....plakala takmer stále, ale v noci spala vždy dobre, aj keď uspávanie trvalo aj 3 hodiny...jasné, že som ju stále nosila na rukách, až kým sme raz nešli do nemocnice,,,nie kvôli plaču, ale tam jej urobili všetky vyšetrenia od hlavy po päty a keď som si bola istá, že jej nič nieje, tak som si povedala dosť a prestala som ju na ruky chytať...bola som s ňou pri postielke, brala som si ju do obývačky, ale nenosila som ju...aj keď plakala...a pomaličky sa učila byť bez rúk...a inak musela som aj začať dokrmovať, lebo som zistila, že je kludnejšia, keď sa poriadne napapá...môjho mlieka sa síce napila dosť, ale asi ju to nezasýtilo...odkedy vie chytať hračky a vníma ich, tak je lepšia, aj keď začala hudnrať na kočík, ale už sa hýbe a troška ju to vyčerpá, tak toľko neplače....viem, je to o nervy, ale čo s tým urobíme...asi by som šla aj k lekárovi, nech sa na to pozrú, lepšie mať istotu ako nechať dieťa plakať ak mu niečo je....ja mám niekedy pocit, že chcem skočiť z okna, hlavne mi je stále ľúto, že moje dievčatko nie je usmiate a šťastné, ale stále umrnčané, aj keď už je to oveľa lepšie ako prvé 4 mesiace...už vie byť aj spokojná a usmiata 🙂

sense
5. sep 2013

@liana111 ludia v nie dobrom psychickom rozpolozeni povedia zial aj veci kt. tak v skutocnosti nemyslia ....napriek tomu taka to mamicka potrebuje skor moralnu podporu ako koment tvojho typu....tvoje dieta sa dalo utisit aspon na rukach ale coby si robila ak by tvoje dieta plakalo aj na tvojich rukach, aj na rukach ineho bez akejkolvek moznosti upokojenia a viem o com hovorim ....tvoje sice v noci nespavalo ale na rukach sa utisilo, mojej plakavalo cca 16hodin denne ci na rukach mojich, chlapovich alebo ked bolo len tak polozene.....su proste ludia psychicky silnejsi a odolnejsi a niekt. zial taki nie su a mozem ti povedat jedno taka mamicka si to bude vycitat cely zivot ze na nieco take vobec len pomyslela, tiez som si nemyslela ze deti len spia a jedia ale tiez som si nemyslela ze placu takmer nonstop.....a keby si mala take dieta a chodila s nim po vysetreniach by si prisla zial aj na to ze su babatka, kt. zial placu nonstop aj bez zjavnej priciny, resp. preto ze tak male babatka nemaju uplne vyvinuty nervovy system, a u deti co sa narodili predcasne, alebo cisarskym, alebo vaukovo ci vyvolanim predcasne mavaju taketo stavy viac ako deti kt. sa narodili v termine, po termine, a prirodzene....

memory97
5. sep 2013

Bambulko je este malicke, ale co tak skusit kupit umele mlieko, ty si aspon troska oddychnes a babo mozno bude kludnejsie 😉 Jedna davka pomoze babatku a aj tebe, aspon sa ukludnis a bude lepsie obom. Pripadne mu mozu ist zubky a preto je take nekludne. Skus mu nahmatat s prstom, ci necitit zubky a ak ano, tak su geliky na ukludnenie dasienok alebo sirup od teplotky pre babatka. Moznosti je vela, preto je nekludne, ale ked budes nervozna ty, bude aj babo 😉

bubinko83
autor
6. sep 2013

@liana111 akože nič v zlom ale nerozumiem tvojmu prispevku.Myslim že toto je forum kde si mamičky maju poradit a pomoct a nie sa tu vystatovat že ja som to zvladla a ty nie? Ved to je smiešne.Ja viem že som neporodila babiku ale to že sa tu postažujem neznamena že som zla mama alebo že svoje dieta milujem.Keby ma to netrapilo tak sem vobec nepišem a necham ho ručat v jednom kuse.Nemysliš ?

bubinko83
autor
6. sep 2013

@lucia006 a neskušala si toho osteopata? neviem presne čo to je ale tuto mi to mamičky radili že to pomaha babatkam ktore su uplakane a zle spinkaju.Skus si pohladat nejakeho v okoli a zavolaj mu.A zavedenim prikrmov sa vam nepolepšilo? Synček je kojeny?

horana
6. sep 2013

liana111 sa chvali ako zvladla svoje uplakane dieta a nepotrebovala sa vyzalovat.
Pise tu ze podla nej je dieta na to "aby mu mama venovala CELY svoj cas a energiu". Takze sa asi dobre zanedbavala, kedze pre seba nepotrebovala vobec nic. Alebo predsa len sice plakavalo ale menej nez tu prezentuje a menej nez si dokaze predstavit nez by mohlo resp. si sama pamata - znama vec hovori sa tomu selektivna pamat a casto to niektori ludia pouzivaju na hlasky typu: "ked som zvladla ja, musis aj ty" - co je ukazkove urazko-psychicke manipulovanie.

A mozno aj naozaj plakavalo vela a liana111 mala velke zasoby volnej - nie nutne celkovej - energie, skratka energicka zena, ukazuje tym vsak jedine to ze aj napriek tomu jej chyba nie energia ale nieco ine a sice takt a vcitenie, u zien zial dost zalostne.

Kazdopadne uz dospele zeny podla mna musia mat dost rozhladu aby videli v zivote jednu vseobecnu vec a sice snazenie ludi ako take, nielen pri detoch ale vo vsetkych oblastiach zivota nie je uplne rovnomerne mechanicky rozlozene, tzn. niekto sa naozaj viditelne snazi, maka a vysledok cinnosti je chaby..Iny akoby dostane do vienka a ani sa moc nesnazi a vysledky vselicoho mu padaju do lona akoby zadarmo. A prave tito "stastlivci" - nech uz je to v akejkolvek oblasti, co sa nemuseli pricinit, casto trpia nedostatkom sucitu, je to tak - nezazili, nepoznaju. Preto sa na nich netreba hnevat, oni za to nemozu. Dokonca to myslia dobre, myslia si ze ti druhi su chudaci co sa len malo snazia a treba ich len popohnat aby sa nakopli. Neuvedomuju si ze nakolko maju casto prilis malo informacii na taketo zavery, mozu dost ranit.

Casto si tito ludia len vyrovnavaju deficit v inej oblasti zivota, kde sa im nie az tak dari, ci uz spokojnost v partnerstve, postavenie v zamestnani a pod. lebo nikto nie je dokonaly vo vsetkych oblastiach a tak aspon vytiahnu to co im ide a v tom sa pasaju za akysi etalon podla ktoreho hodnotia druhych. To im pomaha udrziavat sebavedomie 😉

zuzkat1
6. sep 2013

@bubinko83 vyplakat urcite nie. Radsej sa upokoj a prisposob sa dietatu.ja som do 2 rokov dojcila aj 10x v noci.daj ho spat k sebe.a ze sa rado nosi je normalne. Sadni si pusti hudbu a maj ho na rukach. Tak nebudes mat upratane a co? Postupne sa to zlepsi.

zuzkat1
6. sep 2013

@horana ja si tiez myslim ze matka ma venovat dietatu vsetok svoj cas a energiu. Co je na tom zle? naco nam boli deti ked nie na to aby sme sa im venovali?

cecil36
6. sep 2013

@bubinko83 moj maly plakaval non stop, nespala som 8 mesiacov, kym sa zistila pricina a nehanbim sa to priznat, ze mi to islo na mozog. Bola som psychicky aj fyzicky vycerpana- hold clovek nech ma akokolvek rad svoje dieta spanok potrebuje, je to zakladna zivotna potreba. A to mi pomahal moj muz naozaj vsemozne, ale vycerpani sme boli obaja. Moj syn neprespal do 8 mesiacov ani hodinu a ked bol hore plakal. Napriek tomu vsak ako som sa citila a ze uz som bola zo vsetkeho na maslu, svoje dieta milujem nadovsetko na svete a nemyslim si, ze som horsia matka len preto, ze som bola unavena a vycerpana. A rovnako aj ty si urcite dobra maminka a lubis svoje dieta, len si zo vsetkeho unavena, je to prirodzene, ved nie si stroj. Ja neuznavam ani reci typu ved si mama, mas sa obetovat a byt dietatu k dispozicii 24 hodin. Prd, kazdy clovek potrebuje relax a nejaku psychohygienu, potrebuje aj sa v pohode osprchovat, ist na vecko, zjest v pokoji ranajky.... Je to normalne, nie nejaky luxus, ktory si ako mama doprajes na ukor dietata. Takze ako pisem vyssie, skus, patrat po pricine placu- napriklad aj tu laktozu, reflux atd.

janicka11
6. sep 2013

Ahoj,je mi luto ze si taka vycerpana...Urcito ta treba aj upokojit je to normalne nie nahanbu.Vsetko je v poriadku,uvidis malinke ti z placu vyrastie ani sa nenazdas a budes spominat ake bolo pekne ti plakalo a teraz papuluje🙂🙂Ja to zazivam prave.. Vsetko bude v ppriadku,asi ta chce stale citit chce byt stebou..Veela siil a najlepsie by bolo keby si tvoj manzel vezme par dni dovolenky ostal s vami doma a co naajviac ti pomohol🙂
Hlavu hore..

zeleny_cajik
6. sep 2013

@bubinko83 Ahoj, presne viem, o čom píšeš, moja dcéra bola takáto. Prvý rok s ňou bol naozaj očistec a keby bola prvá, bola by aj posledná 😉 Budila sa aj každú hodinu s hrozným, srdcervúcim revom, položiť som ju nemohla...
U nás bol problém so silným refluxom (zvracanie po každom jedle - hlad - a zasa zvracanie....) a mne po 4 mesiacoch bez spánku mlieko začalo prudko odchádzať a nič nepomáhalo. Preto baby ti dobre radia, daj malého vyšetriť, aby si vylúčila nejaký zdravotný problém.
Zvykla som si mať malú v nosiči pri všetkých činnostiach. To pomáhalo na reflux, malá ma cítila, tak bola kľudnejšia...
Prvé mierne zlepšenie som pocítila so zavedením príkrmov a zároveň dokrmovaní UM pred spaním. Keď prespala v noci vkuse 3-4 hodiny, plakala som od šťastia 🙂 Ďalšie zlepšenie prišlo s jej samostatným pohybom a objavovaním sveta a od cca 11 mesiacov sa to zlepšovalo zo dňa na deň. So spánkom síce doteraz bojujeme (bude mať už 2 roky), 4 nocí spí dobre len s dvoma zobudeniami a potom sa dve- tri noci budí každú hodinu... ale aj tak je to neporovnateľne lepšie oproti tomu hroznému prvému roku. Držím palce a želám pevné nervy 🙂

liana111
6. sep 2013

@horana a ty ma poznas? Ze o mne takto pises? Ja sa k tomu uz radsej nevyjadrujem lebo kto nechce pochopit pointu mojho prispevku tomu dalej nemam co vysvetlovat: -)

zeleny_cajik
6. sep 2013

@liana111 Skôr mám pocit, že si nepochopila pointu príspevku zakladateľky. Ten totiž nie je o tom, že by svoje dieťa nemala rada alebo sa o neho nechcela starať.
Pointa je, že je absolútne vyčerpaná a nevie si rady. Ktorá z nás nemala také stavy, ešte k tomu ako prvorodička. Možno sa potrebuje vyrozprávať, možno potrebuje radu, možno jej pomôže už len to, keď si prečíta, že v tom nie je sama.
Akú podporu či pomoc si má vziať z tvojho príspevku/príspevkov, to neviem. Či iba zhodiť si ju prišla?

sissik
6. sep 2013

VIVAT SUPERMATKY. ked nedokazete pochopit a velmi sa nudite, piste radsej do tem o handrach a kocikoch 😝
@bubinko83 mas IP😉 a hlavne nepis do fora veci, ktore dokonale matky nepochopia, urobia z teba neschopnu mater a teba to este viac podrazdi.
vyplakat nie, to dokazu len dokonale matky😉
skus si zohnat knihu Rodicovstvo je veda a tam je vysvetlenych vela veci, na ktore, ked si v totalnej unave spomenies, tak ti pomozu vydrzat

cecil36
6. sep 2013

@zuzkat1 vidis a ja si nemyslim, ze matka ma venovat svojmu dietata vsetok cas a energiu. Matka nie je stroj, tu energiu potrebuje aj na to, aby ona zama prezila, aby sa vycerpanost nepodpisala na jej fyzickom zdravi a aby neskoncila na psychiatrii kvoli totalnej vycerpanosti. Vies, mrtva matka alebo matka na psychiatrii = ziadna matka pre dieta. A to sama uznas, pre dieta dobre nie je.

mima4
6. sep 2013

@liana111 napisala som ti k tvojmu statusu svoj nazor 🙂

bubelko
6. sep 2013

@bubinko83 nas mladsi bol taketo uplakane dieta. u nas pomohlo zavedenie prikrmov a rezim (t.,j. pravidelne intervaly medzi jedlom, dovtedy som kojila na poziadanie). v priebehu par dni sme mali doma ine dieta, ktore si cez den aj pospalo a nielen revalo. prve cca. 2 mesiace plakal od rana do vecera - pomahalo len, ked ho muz nosil na predlakti - u mna to nefungovalo, pretoze som mala kratke predlaktie 🙂 a neboj, tvoje pocity su uplne normalne. pockaj, az bude väcsi, to ti este par krat polezie na "mozog". ale zas inak. a ako hovori moja susedka - vnucata su odmenou zato, ze sme v urcitych momentoch neprizabili vlastne deti 🙂

@zuzkat1 tiez si myslim ,ze netreba detom venovat vsetok svoj cas a energiu, zdrave deti to ani nepotrebuju, aby sa im matka nonstop venovala. to nema nic spolocne s tym, ze naco ma clovek deti. a hlavne - pri viac ako 1 dietati to ani nie je mozne. to len tak na okraj.

zuzanka9999
6. sep 2013

@bubinko83 ahoooj vidim ze mame rovnako stare deti a mame presne ten isty problem, pricom moj aj v kociku reve a aj na ulici na nas kukaju ze ho necham plakat v kociku, ale co uz von musime ist. My sme chodili po vysetreniach a zistili nam intolerAnciu na laktozu, tak kojim plus je na umelom mlieku a ma aj reflux. Ale situaciu to vobec nevyriesilo, je to stale rovnake. Minuli sme kopec penazi na somariny ako nosice, fitloptu, hojdacie kresielko sediet vo vajicku satku a nic nepomohlo. Tak som sa s tym zmierila ze je proste taky, ale ja ho necham aj poplakat ked idem na wc najest sa lebo by som sa uz z toho zblaznila. Noc je kazdu hodinu a pol dve hore cize unava riadna- pijem 2 kavy denne aby som to vydrzala. A cez den spi oba 2x po 30 minut. Cize to sa stihnem akurat najest. Je to stres a hlavne clovek je strasne vycerpany a doslova vecer ked ho konecne uspim si uzivam to ticho. Je to mozno hnusne ale materstvo je pre mna zatial dost stresujuce lebo ten neustaly plac a mrzutost krpca vie riadne clovek vystavit. Ale ako ti tu baby radia zreba zo vydrzat ja som si to dlho nechcela pripustit ale beriem to z opacnej stranky - ako vyzvu osud chcel aby som mala narocne dieta lebo vie ze to zvladnem. Tym sa utesujem . Musis sa trosku obrnit a zvyknut na ten plac. A ak vies ze ho nic netrapi zdravotne, je najedeny, prebaleny, odgrgnuty tak ho chvilku nechaj pohnevat sa 5 minut. Moj dokonca si vyzaduje ked je na hracej deke aby som sedela pri nom akonahle odidem spusti plac ked pridem hned sa rehoce- zneuziva to tak ho necham trosku pohnevat nech vie ze nie som na spagatiku. Ale najhorsie je ze ked niekde sme napr. V obchode aj tam si vyzaduje ist na ruky🙂
Ja by som ti poradila mu dT urobit vysetrenia ci nema intoleranciu, reflux alebo nieco ine. Pokial je ok tak mas take narocne dieta ako ja a to ti iba poradim si na to cim rychlejsie zvyknut a zmierit sa aby si vladala ako tak fungovat. Drzim palce a neboj sa vyrastu z toho. 🙂

cawes
6. sep 2013

@liana111 podla mna tvoje dieta vobec neplakalo tak ako babätko zakladatelky. Mozes hovorit co chces neni plac ako plac. Moj maly plakal od rana o 7 do vecera do 9 nonstop, a este takou hrubkou a vyskou ze mi to pililo tak usi ze mi to islo tiez na mozog, nervi a na vsetko. A sorry mam dieta milujem ho nadovsetko ale tiez som len clovek a potrebujem aj cas pre seba.

aliza
6. sep 2013

@zuzkat1 mas jedno, ked budes mat dve, tak potom pis 😉. Vacsinou tie s jednym dietatom maju patent na vsetko, to v dobrom. Aj ja som bola taka... 😔 . Ale ked pride druhe, tak je nemozne venovat mu vsetok cas. Treba sa starat aj o starsie, vodit do skolky-skoly, na kruzky, ucit sa s nim, je to casovo presne ohranicene, ziadne vyspavanie rano do 10, ale o 7 budicek, pripravit obe deti, aj to, co zostava doma, takisto poobede..... ziadne nosenie sa cely den v satke, ved akoby som potom isla autom pre to starsie do skoly a na kruzky? pri dvoch detoch sa hlada system, ako prezit 😀, ziaden luxus ze dieta cely den na prsniku, na rukach a pod. To druhe sa uz prisposobuje chodu rodiny. Pri prvom to je opacne, vsetko sa da prisposobit a obetovat tomu prvemu a potom su take nazory, ake tu citame, ze matka ma byt 24 hodin po ruke ako stroj a ze mysliet aj na seba je najvacsi prehresok, akeho sa moze dopustit 😠 . Na nieco nam bol spanok dany, je dokazane, ze pravidelny nedostatok spanku sposobuje vazne psychicke problemy, to je proste fakt. Takze zbytocne tu budeme sutazit, ktora menej spala a najlepsie to zvladla, to je proste trapne.... nedostatok spanku na kazdeho posobi inak, u niekoho dojde k vycerpaniu skor, u niekoho neskor, nie je na to pravidlo, ze kolko ma 'spravna matka' vydrzat 😕. Ja sa tiez cudujem, ako som to pri dcere zvladala...a nehanbim sa priznat, ze to bolo na maslu a ze mi to tiez liezlo....vobec som si ju neuzila, bolo to ciste trapenie...pri synovi som zvolila lahsiu cestu a vysledok bol diametralne odlisny a pochopila som, ze kvalita matky sa nemeria podla velkosti obety....ale podla velkosti spokojnosti, podla prezitych stastnych spolocnych chvil. Ale ak matka trpi tym, ze jej dieta den noc place, tak to ma velky vplyv aj na dieta, negativny....preto treba hladat pricinu, urcite tam nejaka je. Ja som syna musela prestat dojcit, isiel na specialne UM a bolo to to najspokojnejsie, najkludnejsie babo na svete a ja s nim....uzivali sme si to, mohla som sa aj sebe venovat a teraz to vyhodnocujem, ze to bolo spravnejsie, ako cele mesiace chodit s revucim deckom na krku a na prsniku v satke....ja nepotrebujem od nikoho uznanie, ze ako som sa obetovala a pod., ja som rada, ze som mala take spokojne babo a ze som ja bola spokojna a stastna spolu s nim.