icon

Papanie, spinkanie, prebalovanie, bonding

31. mar 2023

Ahojte mame babatko cez den nerobim nic ine len kojim prebalujem a tak to ide dookola cely den 😞 uz mi to lezie na psychiku... Ale co mam robit dr vravel ze je dobre ze vela papa ale ona sa skor sa troska napapa a zaspi na kusok nespi ani hodinu cez den ale vcera si ju manzel dal na hrud a poviem vam ze spala 3,5h a to by spala dalej ale sme ju zobudili uz na papanie... Myslite ze ten bonding je pre babatko tak dolezite? Cez den ked ju krmim je v zavinovacke, po pripade v perinke, niekedy prebalujem pred krmenim aj po ... Nakolko mala v porodnici zltacku tak ma este trosicka z tej zltacky preto dr vravel ze je super ked kojim...

ls56
31. mar 2023

Sama si odpovedz ci je bonding pre babatko tak dolezity,ked spalo zrazu 3,5h a inokedy spava menej.. ved skus pouzit satku/nosič ak ti to vadi a potrebujes si nieco porobit.. a to ze ti to vadi na psychiku..skoro.. este to budes robit ojoooj…dlho

svokrinjazykmonika
31. mar 2023

Perinky a zavinovačky zahoď a ľahni si ku nej a koj po ležiačky. A spolu pospite.

zapalkazapalkova
31. mar 2023

Bonding a blizkost je pre babatko velmi dolezite, skus si nieco precitat o vztahovej vychove. Odporucam aj knihu Psychologia pre milujucich rodicov 🙂

anavixy
31. mar 2023

Uz ked niekto pouziva zavinovacku, tak nech ju pouziva hocikedy, len nie pocas dojcenia! 🙏

autor
31. mar 2023

@anavixy ked ja mam este respekt ked ju beriem na ruky predsa ta perinka no je v nej pevnejšia na uchytenie aj v nemocnici bola v perinke 🙄

anavixy
31. mar 2023

To je prave ta chyba, ze sa mamicky boja a v porodnici ich v tom este podporia. Dokedy sa chces bat chytit vlastne dieta? Ten strach prejde len tym, ze naberies odvahu a budes trénovať, o chvilu ju budes drzat jednou rukou ani nebudes vediet ako. Mas instagram?

ivangeline
31. mar 2023

Kolko ma mesiacov,ze ti to uz lezie...?

zadarmo1
31. mar 2023

Akurát my vyskočili spomienky v mobile a skoro všetky fotky mám dieťa na sebe a tak spí. Buď som kojila a zaspalo pri tom alebo keď ležalo na mne aby si odgrglo. Perinku sme použivali tak 2 týždne lebo som tiež nevedela narábať s ňou keď mala len 2600g. Ten kontakt veľmi veľa pomohol k spánku.

andreatytler
2. apr 2023

Nerozumiem. Lezie ti na nervy ze sa stale budi ked je v zavinovacke a mas dokaz o tom ze ked je na hrudi tak spi dlho a napriek tomu nechces skusit bez zavinovacky. Ja som sa nikdy poriadne nenaucila ako manipulovat s babatkom. Take mi to prislo nemotorne, ale tu kde zijem zavinovacky neexistuju, nemala som moznost a musela som ho bravat na ruky.
Prebalovat hned treba len hovienka. Pocikane mozes nechat aj par hodin ak mas jednorazove plienky. Cize ak prebalis pred krmenim a dieta sa po krmeni nepokaka, nemusis zase prebalovat po krmeni.