Papanie, spinkanie, prebalovanie, bonding
Ahojte mame babatko cez den nerobim nic ine len kojim prebalujem a tak to ide dookola cely den 😞 uz mi to lezie na psychiku... Ale co mam robit dr vravel ze je dobre ze vela papa ale ona sa skor sa troska napapa a zaspi na kusok nespi ani hodinu cez den ale vcera si ju manzel dal na hrud a poviem vam ze spala 3,5h a to by spala dalej ale sme ju zobudili uz na papanie... Myslite ze ten bonding je pre babatko tak dolezite? Cez den ked ju krmim je v zavinovacke, po pripade v perinke, niekedy prebalujem pred krmenim aj po ... Nakolko mala v porodnici zltacku tak ma este trosicka z tej zltacky preto dr vravel ze je super ked kojim...
Perinky a zavinovačky zahoď a ľahni si ku nej a koj po ležiačky. A spolu pospite.
Bonding a blizkost je pre babatko velmi dolezite, skus si nieco precitat o vztahovej vychove. Odporucam aj knihu Psychologia pre milujucich rodicov 🙂
Uz ked niekto pouziva zavinovacku, tak nech ju pouziva hocikedy, len nie pocas dojcenia! 🙏
@anavixy ked ja mam este respekt ked ju beriem na ruky predsa ta perinka no je v nej pevnejšia na uchytenie aj v nemocnici bola v perinke 🙄
To je prave ta chyba, ze sa mamicky boja a v porodnici ich v tom este podporia. Dokedy sa chces bat chytit vlastne dieta? Ten strach prejde len tym, ze naberies odvahu a budes trénovať, o chvilu ju budes drzat jednou rukou ani nebudes vediet ako. Mas instagram?
Kolko ma mesiacov,ze ti to uz lezie...?
Akurát my vyskočili spomienky v mobile a skoro všetky fotky mám dieťa na sebe a tak spí. Buď som kojila a zaspalo pri tom alebo keď ležalo na mne aby si odgrglo. Perinku sme použivali tak 2 týždne lebo som tiež nevedela narábať s ňou keď mala len 2600g. Ten kontakt veľmi veľa pomohol k spánku.
Nerozumiem. Lezie ti na nervy ze sa stale budi ked je v zavinovacke a mas dokaz o tom ze ked je na hrudi tak spi dlho a napriek tomu nechces skusit bez zavinovacky. Ja som sa nikdy poriadne nenaucila ako manipulovat s babatkom. Take mi to prislo nemotorne, ale tu kde zijem zavinovacky neexistuju, nemala som moznost a musela som ho bravat na ruky.
Prebalovat hned treba len hovienka. Pocikane mozes nechat aj par hodin ak mas jednorazove plienky. Cize ak prebalis pred krmenim a dieta sa po krmeni nepokaka, nemusis zase prebalovat po krmeni.

Sama si odpovedz ci je bonding pre babatko tak dolezity,ked spalo zrazu 3,5h a inokedy spava menej.. ved skus pouzit satku/nosič ak ti to vadi a potrebujes si nieco porobit.. a to ze ti to vadi na psychiku..skoro.. este to budes robit ojoooj…dlho