Papkáme nepapkáme - kedy učiť syna samostatne papať?

simca121
13. máj 2021

Dobrý den kedy mám začať maleho učit samostatne papat ked má 1.4 mesiace lebo sám ešte vobec nepapa a ani sa nesnaži

ikonica
13. máj 2021

@simca121 este raz.... Kolko ma mesiacov?

andreatytler
14. máj 2021

@simca121 Bez ohladu na to kolk ma rokov... staci len sledovat jeho zaujmy a snahy sa krmit sam.
Niektore deticky trvaju na tom ze sa budu krmit same od 1 roka (mozno aj skor) a niektore su phodlnejsie a nechaju sa krmit.

miadi
14. máj 2021

@andreatytler Moj maly od zaciatku od 6m sa krnil sam uvarena mrkva v ruke a mnam mnam bucks bunny 😃teraz jedava melon 🍉 vydlickou od roka. Dcera nechcela jest sama nic co Nebolo chlebove alebo cuckacie vyzivky tu som dlho krmila ze radsej nepoviem dokedy 😇ale ona je hrozny jedak takze som bola rada ze som do nej tu brokolicovu dostala.

miadi
14. máj 2021

@simca121 uz si mohla zacat davno male kusky co moze zobrat do ruky. Alebo jogurt s lyzickou ale tak mozes zacat aj dnes. 😀a ked nebude chcet tak sa netrap.V podstate je to uplne jedno .. len je lepsie ked chcu sami papat 😊

kikavadi
14. máj 2021

Od začiatku prikrmovania som vždy zobrala 2 lyžičky (vidličky) - jednu som dala dieťaťu, druhou som kŕmila ja. Spočiatku som kŕmila hlavne ja, deti sa hrali s tou druhou lyžičkou v jedle a postupne sa snažili aj oni sami trafiť do úst 😃 dcérka jedla úplne samostatne až od cca 2,5 roka, tiez nemala extra záujem o jedlo, dostať do nej niečo bol nadľudský výkon. Až časom prisla na chuť jedlu. Synček ma 20 mesiacov a ten až na polievky už celkom pekne zvláda samostatne sa napapať, no samozrejme stále mu asistujem 😊

mamamasama
14. máj 2021

maly papa sam od 6 mesiaca... zacinali sme BLW metódou parkrat do dna popri klasickych... a od 8 mesiaca pouziva pribor, je sam a pije zo skleneného pohara ... nevravim, ze vsetko ide do ust, ale nedovoli mi drzat lyzicku, alebo vidlicku a ja mu ju neberiem ...

heln
14. máj 2021

Podla mna od zaciatku. Zacali sme s prikrmamy a dostal do ruky lyzicku a to mal 5 mesiacov. Potom chcel chytat misku, tak dom mu nechala nech sa v tom babre. Nedavno si zacal davat sam ruckou do pusy a to ma 10 mesiacov. Lyzicku si dava do pusy tiez. Kym sa sam napapa to este potrva, ale treba postupne, nie zrazu od neho ocakavat aby samostatne jedol ak dovtedy ani lyzicku nedrzal.

andreatytler
14. máj 2021

@miadi Presne tak... ono deticky vlastne ani netreba "ucit" aby samostatne jedli... Oni same sa chcu ucit... treba im to len umoznit.
Ja som tiez dla lyzicku do ruky ked mal 6 mesiacov, ale pre neho to bolo velmi dlho len hryzatko. Az teraz ked ma skoro 18 mesiacov zacal prejavovat zaujem si tou lyzickou miesat, naberat jedlo. Tiez je slaby jedak a tak krmim a budem krmit dokedy bude treba.
@simca121 Zacni s vidlickou a chlebikom nakrajanym na kocky. Ak nedas masielko ani nebude zababrany... akurat omrvinky pozametas. Sadni si pred neho a ty sa krm z toho chlebika a on sa to bude snazit opakovat. Alebo mu zober jeho vidlicku, napichni chlebik a podaj mu, nech si ho da do ust. Albo mu chyt kucku v ktorej drzi vidlicku a pomoz mu napichovat chlebik. Ikea ma velmi dobry detsky pribor. A ak sa nesnazi samostatne papat ani po par dnoch, nechaj to tak a krm ho dalej a skus znovu o mesiac.

miadi
15. máj 2021

@andreatytler Moj sa krmi rad aj lyzickou aj ked je to bordel a potom ho prezliekam a po zemi cistim 🤣ale vyhovuje mi to tak on sa zabavi 10minut stym papanim a ja stihnem ine veci v kuchyni. Furt Mam pocit ze s malou je viac roboty ako snim ., zena =drama. Chlapi su nenarocnejsi. Fakt im staci dobre sa vyspat napapat a su happy .