icon

Pekné meno pre chlapca a pre dievča

marlenkac
31. okt 2018

Mamicky prosim ake by ste poradili pekne meno pre chlapca a pre dievca.za 9 tyzdnov rodim a nemame vobec vybrate meno.prvu dcerku mam Johanku.Zvazovali sme Lucas ale neviem ci ma byt spravne LuKas alebo LuCas a kedy ma meniny?

Strana
z2
h2
3. nov 2018

@chrumko2912 Píšeš, že si za to, aby sa deti volali presne podľa mena a o tých svojich píšeš, ako o Lianke a Teodorkovi? Pochybujem, že si im dala zdrobnelinu do rodného listu. 😉

danielahamar
4. nov 2018

My mame Šimona a raz mi bolo povedane, ze mena s makcenom su "tazke" mena pre deti, druhy je Alex

vendulka80
4. nov 2018

My sme dali meno Tomáš. Jednoduché a slovenské. A myslim, ze sa nedá zhovadit😉😉😉Lebo deti v škôlke ľahko dokomolia meno keďže ešte nevedia dobre rozprávať a zvyčajne z toho vznikne prezývka na celý život😀😀😀

chrumko2912
4. nov 2018

@h2 ako vidim nepochopila si moj komentar... ja som napisala ze sa mi nepacia vselijake skomoleniny mien ako som tam uviedla prikaldy... A to ze moje deti maju mena Liana a Teodor a pridam k menu K a urobim zdrobnelinu normalnu na Lianka a Teodorko je si myslim logicke, ale robit z mena Kristina Kika alebo z Lucie Lula z Laury Lola z Bianky Biba a podobne tieto skratky nemaju nic spolocne so zakladom mena.... ja to myslim takto

dominika087
Autor odpoveď zmazal
eva_eva
14. nov 2018

@dominika087 Dominik je krásne meno, len mne osobne sa nepáči keď počujem, že Domino alebo tak :-/ Len u detí neovplyvníme jak sa budú navzájom volať no. Mám rada osobne také neutrálne mená, aby sa nedalo dieťaťu nejako škaredo povedať 🙂

dominika087
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
14. nov 2018

@vendulka80 juuj aj ja by som chcela Tomáša :D raz...
@danielahamar prečo by boli ťažké pre deti?

@marlenkac k chlapcenskemu menu... Žijete v SR? Mate slovenské priezvisko? Ak áno, som toho názoru dať chlapcovi slovenské meno. Bude ho mať celý zivot. Ale je to iba môj názor. Chodíme do ZŠ tu a tie skomoleniny mien či sa tam produkuju slovenské priezvisko bez diakritiky a ova, dve mená úplne odveci s priezviskom... :( Deťom je to fuk, ale predstavte si dospelú ženu/muža s menom Esmeralda Debnar / Lucas
Tucekovy a podobne.. Čo tak normalny Lukáš? Samozrejme neodhovaram, je to každého osobná vec 🙂 k tomuto menu - správne je to Lucas podľa mňa

danielahamar
15. nov 2018

@simca06022011 že bude mať ťažký zivot, čo je aj pravda, keďže ešte je len dieťa a nemá to ľahké, ale verím, že to zle zvladneme a všetkým sa to všetko vráti, nejedná sa o zdravie

eva_eva
30. nov 2018

@dominika087 Tak tak, predsa aké meno mám tak by mali volať, nie upravovať si to 🙂

henka123123
30. nov 2018

Ja mam Jozefa a volame ho Jonko...dievcatko bude alexandra ( sašenka) 🙂

Strana
z2