Plač dvojmesačnej dcérky na brušku

19. okt 2021

Ahojte ženy. Mám bábätko už ako 2 týždňovú sme ju dávali na bruško a celkom jej to šlo s plačom ale na sekundu dve zdvihla a bola šikovná. Teraz má 2 mesiace dám ju na bruško a iba plač a na veľa zdvihne hlavičku. LENŽE!! Keď ju mám na rukách tak drží hlavičku obzerá sa ako veľká slečna. Priateľ si ju dáva na hruď keď leží a tiež si na ňom zdvihne pekne hlavičku a položí bez problémov. A keď leží sama nič 😔aj lekár keď skúša ju za ručičky tak ju pochváli ako sa drží. Nejaké rady?? Alebo stalo sa to už niekomu?? Asi je už lenivá sama 😃🙈

1aduliatko1
19. okt 2021

moje deti neznášali byť na brušku, hneď spustili revy

sense
19. okt 2021

Moja keď bola bábätko tiež nechcela byť na brušku, možno aj preto ju bolievlo bruško, mávala koliky.... Ja som ju nenútila, resp nedávala, ten plač mi za to nestal, keď sa sama otočila tak jej to potom už nevadilo. A je úplne v poriadku

autor
19. okt 2021

@sense a ako sa potom začala otáčať?? Loziť?? Či to s tým nič nemá?? Neviem či to začať riešiť alebo to nechať na malú. 😔

sense
19. okt 2021

Neviem koľko to ma spoločne s tým ostatným, určite je to nejaký vyvinovy posun ale ak mi povedala lekárka že je všetko ôk, tak načo ju nútiť, hlavičku pekne držala... Potom dakedy v 4-5mes sa pretočila sama à už to šlo ako na bežiacom páse s nou krátko na to sa posadila, lozila, postavila najprv len okolo nabytku, v roku už chodila bez pomoci... Moja je tvrdohlavá doteraz všetko sama, nikdy nemala rada nič do čoho bola nútená 🙈. Zrejme jej stačí ako aj mojej stačilo "past koníčky" na hrudi otca a mami, cíti sa tak bezpecne
A ak lekár na poradni povie ze sa drží pekne tak ôk. Ak si myslíš ze je to problém tak sa spýtaj pri ďalšej poradni

tosomja
19. okt 2021

Moja má 5 mesiacov a tiež nedvíha extra hlavičku. Vie udržať, ale tak plače, až sa prehyba a padá na boky. Môj syn bol taký istý, dnes 19 mesiacov a nič mu nechýba, je vo vývine na úrovni 19 mesiacov. Doktor posúdi, či treba riešiť, či nie. Každé má svoje tempo.

deti95060810
19. okt 2021

neprehýba sa ako luk?

deti95060810
19. okt 2021

@tosomja necvičili ste vojtovku?

evica17
19. okt 2021

Tak ju noste na tigra na predlakti a davajte na brusko na hrud ked lezite. Ona si to natrenuje a bude potom aj sama dvihat hlavicku na poldozke.

syslik81
19. okt 2021

v zivote som malu nedavala na brucho ci inak nenutila do vyvoja ... sama sa pretocila sama si lahla sama zacala chodit etc .. vsetko a svoj cas a to ze si jej matka neznamena ze mas veci robit za nu ..

basska_b
19. okt 2021

To, že keď leží niekomu na hrudi, jej to ide, to preto, lebo nezapája všetky tie svaly, čo na to treba. Má to ľahšie. Načo nasilu dávate na to brucho. Moje mali 3 mesiace a jedného dňa sa zobudili a hlavu krásne držali. Potrebujú čas.

dzulli1980
19. okt 2021

Tiež som dcéru nenútila byť na brušku, dvíhať hlavičku, dávať sedieť, nenútila som ju chodiť atď. ... jednoducho keď na to dozrela, všetko urobila sama od seba ... nerozumiem, prečo to niektoré mamičky takto silia ... viac škody ako osohu to prinesie.

4stanka4
19. okt 2021

Keď dr hovorí že je to ok tak by som to neriešila. Mne malá nedvíhala hlavičku tak sme museli cvičiť Vojtovku, začala aj neskôr sedieť a teraz má skoro 14 mesiacov a už cupitá sama. Naša mala aj diastázu na brušku, torticollis takže tam bolo toho viac.

marianarem
19. okt 2021

Presne takto isto sa spraval aj moj. Mne sa nikdy nepodarilo ho dat na brusko na viac ako 10-15 minut denne. Robila som to, lebo aj v porodnici mi kazali, aj pediatricka, v knihach som to citala, no a prve dieta. No ale moj maly si isiel po svojom. Potrebne svaly si vyposiloval v inych polohach - tigrik, klokan, vselijako som ho nosila. Potom jedneho dna zacal v pololahu robit take "brusaky", den na to sa vedel z pololahu otocit na brusko a par dni nato sa uz plnohodnotne tocil z chrbta na brusko. A odvtedy pasol rad. Mal 3.5 mesiaca vtedy. Ked som videla tento vyvoj, tak som si pomyslela, ze druhe dieta by som uz ani nedavala na brusko, ak by nechcelo.

autor
19. okt 2021

Ďakujem za každú jednu odpoveď ❤️