Je normálne, že môj 3 a pol mesač. syn plače pri ,,pasení koníčkov?

kacenka1508
18. máj 2019

Mam 3 a pol mesacneho syna. Pred 2 tyzdnami sa zacal sam prevracat z chrbatiku na brusko a past konicky. Vzdy ked ho dam na chrbatik, sa sam otoci. Po chvili zacne plackat. Plac pridava na intenzite. Nechce byt uz ani v hupacom kresielku. Upokojim ho vacsinou len tym, ze si ho vezmem na ruky alebo si ho na zemi pitahujem ruckami k sebe a on sa posadi. Vsade sa poobzera, ukludni sa, no ked ho polozim, je zasa zle. Po cca 15 min placu ho nakojim ( kojim kaDzde 2 hodiny, niekedy aj castejsie) a on zaspi. Spinka aai 40 minut a vaetko sa zasa opakuje dokola. Nechcem ho v kuse nosit na rukach, aby si na to prilis nezvykal, . Vidim, ze ho past konicky velmi bavi, no ma pri tom po chvili nervy. Snazi sa kopkat nozickami ako by sa snazil ist dopredu. Ma niekto podobny problem? Je to normalne? Co by ste mi poradili. Ako ho udrzat v klude? Alebo je to len 'stage' v jeho vyvoji?
Dakujem 😊

kacenka1508
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanni
18. máj 2019

To je uplne normalne. Ked sa nauci pretacat aj opacne, tak sa ukludni. Kazde z nasich piatich deti to robilo. najmladsia ma 4 mesiace a bolo to upland rovnake. ked sa zacala pretacat z chrbatik na brusko tak tak vydrzala sice dlho a aj ju to bavilo ale po case sa unavila ale nedokazala sa pretocit spät a zlostila sa. Teraz sa uz vie pretacat aj spät a odvtedy roluje ako diva. To prejde a za tak kratku dobu sa na ruky nenauci.

kacenka1508
autor
18. máj 2019

@yanni Dakujem za koment 😊 Cize to, ze ho ja otacam na chrbatik ho neukludni, pretoze to chce vediet spravit sam?

sasunka
19. máj 2019

@kacenka1508 U nas to iste, nic nerobim len ho chodim otacat naspat, no o par sekund je znova na bruchu. Ked musim nieco dokoncit tak ho dam do kresielka alebo do nosica. Prejde to ked zosilneju, zacali sa totiz otacat dost skoro a dlho v tej polohe nevladzu.

elanor
19. máj 2019

je to normalne. Lebo v tomto obdobi uz dietatko chce objavovat, ale este nic okrem prevalenia z chrbatika na brusko nevie. A ked uz je "dlho" na brusku, chce nieco ine, otocit s naspat, ci pusunut, proste chce zazit zase nieco ine, nove, ale kedze mu to nejde, tak sa zacne hnevat. A tym padom plakat, lebo inak to povedat ani dostat zo seba hnev este nevie, iba placom.
Tebe ked sa nieco neradi, sa usmievas? Tiez ta obcas nieco nazlosti, ale ako dospela osoba, predpokladam, svoj hnev vies spracovat. Dieta to nevie a este dlho to vediet nebude, takze este dlho bude plakat, neskor kricat, mozno sa ako vacsie hodi o zem.

nikusiak9
19. máj 2019

Peirahovanie za ruky absolutne neodporucam ani posadzovanie babatka kym nesedi

lula313
19. máj 2019

@kacenka1508 v žiadnom prípade ho neposudzuj, ublížiš mu. Veď si naštuduj, ako sa vyvíja take dieťa.

kacenka1508
autor
28. máj 2019

@lula313 Dakujem za radu. Nastudovala som si o tom viac