Skoro 2-ročná dcérka sa opäť začala pocikávať. o radu

natalianm
15. sep 2019

Dobry vecer, uz mam nervy v kybli....
Dcerka bude mat 14.decembra dva roky.
Toto leto sme sa ,, odnaucili” od plienok... pisem v uvodzovkach preto ze momentalne nechapem a neviem vyriesit nas problem.
Od maja sme sa zacali odnaucat musim
uznat ze to islo uuuuplne super. do mesiaca sme boli bez plienky dokonca aj na noc. Dcerka sa vzdy vypytala.. vzdy aj v noci aa zobudila ze chce cikat a nikdy nemala ani len cvrk. Velmi malo krat sa stalo ze sa pocikala... a aj ked ano tak som to neriesila ved mala predsa 18 mesiacov a bola som velmi rada ze sme to ,, zvladli”
momentalne sme asi v nejakom blbom obdobi alebo neviem co ma toto znamenat, zrazu sa mi zacala docikavat, pytam sa chces ist ciko? : nie, potom vidim ze ju az trasie od toho ako chce cikat, alebo povie ciko uz ked je neskoro.
Uz neviem ako dalej nemali sme taketo fazy bola na 99% odnaucena.
A teraz toto prosim poradte ako mam reagovat co robit preco sa zrazu neskoro pyta alebo proste uz nepovie ze ma potrebu cikat pri tom to vedela a chapala vsetko.
🙄😢☹️

zuzka565
15. sep 2019

To by som aj rada vedela. Môj syn má dva roky a tri mesiace. Tiež od začiatku mája som ho začala odnaucat od plienok. Aj mu to išlo aj nešlo. A tak to ide do teraz. Dva dni sa pekne pýta nepocikava sa a ďalšie 3dni sa pocikava. Ale aj keď sa pocika stále povie ze chce cikat ale už cika. Neviem s nim skoro nikam ísť lebo furt sa pocika. Plienku mu už spať nechcem dávať ale už som v koncoch z neho. Som mu aj pekne vysvetľovala že je už veľký chlapec a musí sa pýtať cikat, boli u nás jeho bratranci tiež mu vraveli a ukazovali mu kde treba chodiť cikat, aj sme ho vysmiali že sa pocika, skúšala som ho podplacat za každé vycikanie dostal nejakú maskrtu, alebo keď mu to už išlo že sa nepočítal týždeň tak dostal autíčko aké chcel a to som mu odôvodnila že ho dostal za to ze aký je zlatý že sa už pýta. Ale nič nezaberá aj tak sa pocikava a vypýta sa iba sem tam alebo keď je neskoro.

kotulicek
15. sep 2019

@natalianm ahoj aj moja presne toto robila v máji sa oducila a v septembri sa pocikavala .... Vždy som ju len prezliekla a sledovala som ju keď už dlhšie necikala posadila som ju na VC a cikala musela pripomínala nech sa pita a tak znova od začiatku...myslím si že moja mi to robila naschvál aby zaujala pútala pozornosť nudila sa keďže sme už tak často vonku neboli alebo sa jej nechcelo vyzliekať ....

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubibu
15. sep 2019

Podľa mna to přejde. Dcera úspešne dplienkovana od apríla (vtedy 21mesiacov). Od jula (už 2 rocna) sa mi mesiac pocikavala, stále. Ale zrazu zo dna na den sa opat začala pytat, a od vtedy je to ok. Podľa mna budete mať to iste. Tak len vydrzat

natalianm
autor
15. sep 2019

@bubibu ona sa vypyta ale uz neskoro ked sa jej chce velmi tak to nevie uz zastavit co chapem... no niekedy si proste cvrkne a az vtedy bezi na serblik. no kazdopadne musim vydrzat a byt kludna 🙄

siska53
15. sep 2019

@natalianm nemala nejaku zmenu v zivote? Babo, nastup do jasli?

euka210
15. sep 2019

moj stredny syn tak ide na velku...v poslednom momente. Podla mna to prejde, prvy sa mi odplienkoval okolo 2r, ostatni neskor, stredny mal na spanie plienku skoro do 4r, lebo sa nezobudil zo spanku. Ked estelen bude mat 2r, vobec by som nestresovala, pri hre je bezne ze sa deti zabudnu, nervovy system dozrieva.

lulu2014
15. sep 2019

Nemoze byt prechladnuta?! Ak by bol moc kalny tak Dr.

jamatkaroka
15. sep 2019

Chce to hlavne pevné nervy a nestresovať ju kôli tomu. Určite jej to nevyčítaj a nepýtaj sa jej príliš často či nepotrebuje cikať. Aj mi sme mali podobné obdobie a prešlo to keď som sa v tom uvoľnila a nechala to na neho. Nepýtala som sa ho či potrebuje a on sa zrazu začal pýtať sám. Bola to už len jeho zodpovednosť.

kika831
15. sep 2019

@natalianm ja by som to vobec nepovazovala za nic strasne- treba najprv vylucit prechladnutie, pripadne nejake stresy ci obavy z niecoho mozno noveho. Ale to ze dieta sa po “ oduceni” zacne opat pocikavat nie je ziadna tragedia. Treba vydrzat, neopakovat dookola. Ako prislo, tak odide. Ved je este hrozne mala a uz teraz je to hrozna šikulka ze zvladla odplienkovanie. Neprikladajte odplienkovaniu taku strasnu vaznost. Je to urcite narocne, ale naozaj len treba vydrzat a dat tomu svoj cas.

natalianm
autor
16. sep 2019

@siska53 nemala ☹️ mozno naozaj vnima ze sa jej zrazu menej venujem. neviem...

natalianm
autor
16. sep 2019

@kika831 dakujem Vam za radu ano je este malá a prave aj preto som sa tak tesila ze sme to tak skoro zvladli tak aj preto som momentalne z toho sokovana a nervy v kybli lebo sme to mali lahke a islo to rychlo a ako keby sme sa vratili v case. Ale budem sa snazit to neriesit a pokracujeme dalej bez plienky.

natalianm
autor
16. sep 2019

@lulu2014 uz som rozmyslala vela krat. ad tym, moc ma ciri nezapacha nijak, nema ani nejake caste mocenie... 🤷🏼‍♀️a uz to trva asi 2 tyzden

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
albiva
16. sep 2019

@natalianm Ahoj. U nas bolo cosi podobne a presne ako si to aj nazvala, bolo to "len obdobie". Vobec som ju za to nevadila, len som pripominala, x-krat sa pytala ci treba cikat... No aj tak sa zrazu prestala pytat 🙂 Tak som to len sledovala podla toho, ako pila. Ona zvacsa naraz vypije cca 2dc vody a potom za 20-30min cika. Takze som len toto sledovala, povedala som jej ze nech skusi cikat a hotovo. Za par dni sa opat zacala sama pytat.

lulu2014
16. sep 2019

Tak to asi bude iba v jej hlavicke ☺ netrapte sa tym...ja som zistila pri starsej ze kym dieta nechce rodic sa moze snazit a snazit...dajte tomu cas a vsetko pride same. Pri mladsej som uz fungovala od zacuatku tak. A funguje to. 🙂
Alebo popripade zoberte do skumavky moc a nech vam ho Dr.vysetri. aj ked teda nemyslim si ze by to bol problem vo vasom pripade.
Drzim palce a hlavne si uzivajte krasne spolocne chvile..a vobec nevadi ak by aj s plienockou. Malinka je este mala kludne moze ma na to narok.
Aj tak mne sa viac pacili plienky....nemuseli sme behat po verejnych wc .... ked teda bolo treba.....☺☺☺
Prajem pekny den😊😊

henrikir
16. sep 2019

@natalianm tak ja si myslim, ze mozno na nu bolo skoro, niektore deti sa rychlo odnaucia, ale potom sa zase zacnu, nevadi dajte jej plienky naspat a skuste to znovu dajte jej cas 🙂 Doma ked je ju nechajte bez, na noc a na von dajte plienku, v jej veku mi pride normalne 🙂

siska53
16. sep 2019

@natalianm a preco sa jej menej venujes?

siska53
16. sep 2019

@natalianm tak nasa tak prejavovala nesuhlas s tým, ze sla do skolky..pritom odplienkovana aj na noc .