Poloha mesačného bábätka na bruchu
Ahojte!
Mam mesacne babo a od tretieho tyzdna ho konecne mozem polohovat na brucho (mal zlomenu klucnu kost, tak predtym nam neodporucali). Chcem sa opytat, ako sa to ma spravne robit - iba ho obratim na brucho a necham tak? Alebo mu mam nejako "nastavovat" ruky, nohy, hlavu? Ked bol hladny, tak hlavu aj otocil z jednej strany na druhu. Inokedy len tak lezi.
Dakujem!
Iba mu daj rucicky pekne k sebe nech nelezi take rozcapene. Je to velmi dolezita poloha aby si spevnilo svaly ktore bude neskor potrebovat napr.na plazenie. Motivuj ho hrackou a zachvilku zacne aj hlavku otacat a dvihat ☺️
dakujem za odpovede. a kedy ste ich takto polohovali? mam pocit,ze moj krpec je bud hladny a teda nervozny, alebo pije alebo spi.nejak neviem najst vhodny cas na cvicenie. budem vdacna za rady
@deedol no najlepsie bude pred jedlom aby si najedeny netlacil na brusko, a vzdy ked sa da zatial na par minut, kym nezacne byt nervozny. Ja som mojho davala tiez stale na brusko a teraz ma pol roka a na chrbate sa vobec nehra. Hned sa pretoci na brucho a dokaze tak byt strasne dlho.
Moji vsetci traja spali na bruchu, ale ked zaspali napr v kociku na chrbte, tak po prichode domov a napapani som chvilu pockala a dala ich na brusko. Aj si fajne odgrgli, lebo nie vzdy sa im to na rukach podarilo.
Ahojte, no skusala som pred jedenim, ale rev strasny, lebo on sa uz budi s revom a hned chce jest. Po jedle je to nanic, lebo bud grcka alebo je prispaty, takze na tom bruchu nic nerobi. Este ma asi prehodeny den a noc, lebo v noci sa naje a kuka na nas a cez den sa naje a zaspi. Podarilo sa az podvecer, ked sa najedol a bol dalsiu hodinu hore. Ale rozhodne na tom bruchu nestravil tolko casu, kolko by mal, max. par minut. Ani ho neviem nijako zaujat, lebo este moc neudrziava ocny kontakt a nesleduje hracky. Poradite nieco? Neviem si predstavit, ako zariadit, aby bol pocas dna na bruchu hodinu :-/
@deedol neboj noc, ked sa mu bude predlzovat bdenie, tak bude aj akcnejsi a bude na to casu dost.. teraz proste obcas v dni ho pretacaj jemne na brusko, napriklad ked ho prebalis na posteli, tak ho pretacaj, milo rozpravaj, spievaj, hladkaj po chrbatiku.. tak nechaj cvilocku, potom ho zase pretoc na chrbat, bav sa s nim tak a tak dookola.. aj je fajn ked ho das dole na deku na zem a lahnes si oproti nemu a rozpravas.. vobec neber ako urcujucu tu hodinu, ale par minut v dni, to dokopy bude hodina neboj..

Ja som babo davala na brusko tak, ze som ho mala v polohe na tigrika. Na ruke polozene na brusku a tak dom ho jemne polozila. Alebo velmi opatrne cez bok som pokotulala, ale zo zaciatku na chvilku na 3 minutky ano to nie a postupne zvysovala