icon

Poobedňajší spánok 2,5 ročnej dcérky

alu123
7. máj 2013

Ahojte mamičky, potrebujem poradiť ako na zaspávanie u 2,5 ročnej dcérky. Problém je v tom, že od narodenia zaspávala buď na prsníku alebo v kočíku, keď minulý rok v auguste prestala kojiť, tak mi vnútri nechcela zaspať, vyskúšala som kočík a bolo to v poriadku. Nakoľko čakám koncom septembra druhé bábätko, tak som sa rozhodla ju naučiť naspäť spať vo vnútri. Zaspáva niekedy aj viac ako hodinu, čas sa dá rozdeliť do dvoch etáp: 1., najskôr sa smejem, zabávam, teším(aj keď jej hovorím, aby si ľahla a oddýchla tak sa to nedá) 2., už si uvedomuje, že nepovolím, neodostriem, nepustím ju z izby, tak je zle, nevie sa uložiť k spánku, vymýšľa, všetko jej vadí, všetko chce. Po určitom čase zaspí. Zaspáva väčšinou s mobilom(musí jej hrať hudba...) Akonáhle ju nedám spať tak je o 17.00 unavená a je ešte horšie.
P.S.: Večer jej čítam rozprávky a zaspí aj rýchlejšie. Otázka znie, či jej nevytvorím odpor k tomuto spánku, keď tak plače, alebo to nevadí? Prípadne nejaké fígle ako ju lepšie a rýchlejšie bez plaču uspať. Ďakujem

xlucia
7. máj 2013

@alu123 chybaju zakladne info. kedy rano vstava, kedy ju na obed ukladas, kolko spi.
kedy chodi spat vecer a ako spi v noci

dada1252
7. máj 2013

@alu123
Ahoj, ja mám tiež 2,5 ročnú dcéru a mi vstávame okolo 7,00 hod. snažím s ňou doobeda vybehnúť aspoň na 2 hodiny von aby sa trošku unavila, pretože keď nejdeme, tak potom je problém ju uspať. Poobede chodíme spávať okolo tej 12 - 13 hodine. snažím sa byť pred spánkom aspoň chvíľu doma, aby stihla zjesť polievku. Niekedy mi však zaspí sama, inokedy vymýšľam. Niekedy zaberie, aby si zobrala bábiku ako bábo, a aby ju išla uspať. Skôr sa snažím hravou formou ju dostať do postele. Má obliečky s vílami, tak aj to pomáha. Hovorím jej, že už aj víly idú spať, treba si oddýchnuť. Niekedy si vie vypýtať pesničku, tak pustím na veži potichu a potom vypínam. Niekedy sa uložíme spolu, lebo aj ja som unavená, inokedy si tiež čítame knižku, ale keď ju dočítam, tak potom poviem, že si chvíľu oddýchneme a potom budeme pokračovať a vtedy mi vie zaspať. Záleží len na tom akú má práve náladu.
Máme ale aj také obdobia, že nespí, tak vtedy večer chodieva spať skôr. O tej 17. síce už je unavená, ale potiahneme to do 19-20 hodine, a prespí pekne celú noc 🙂 🙂 🙂 a hlavne nedávam jej sladkosť pred spánkom, pretože nezaspí, Keď si ale vypýta, tak poviem, že až po spánku, aby si to ukryla pod macka, ten jej to bude strážiť a to viac menej zaberie.
Inak chodieva spávať večer okolo 21 a neskôr.

jujlucka
7. máj 2013

@alu123 moja dcerka ma tiez 2,5 a uz mi nespinka od zimy....mohla som vymyslat hocico, nepomohlo....tak som jej na to pristupila...trvalo mi, kym som si zvykla, ze proste uz nemam hodinku volna poobede...chodi mi spinkat o 19 tej a vyspi krasne do tej 7 az 8 rana...to je dlhy spanok, tak sa nedivim, ze sa jej nechce....

hradnapani
7. máj 2013

@alu123 kebyze mam mobil pri hlave, tiez nezaspim 😉 Ale u nas tiez frcime na hudbe pri zaspavani, ale pustenu z CD, mame relaxacnu babatkovsku alebo uspavanky... Ale na druhej strane, su aj ovela mladsie deti, ktore uz cen den proste nespia,nevedia...

mircalla
7. máj 2013

Moj syn poobede uz nespi od 2 rokov, odkedy prestal byt kojeny. Vstava o 7 hod a vecer ide spat o 22 hod.....Zabava ☹
Absolutne nie je unaveny, ked nahodou je, tak zaspi poobede a to je este horsie, potom vecer absolutne nechce spat. Kym bol kojeny sme maly dokonaly poobednajsi spanok aj rezim

2807
31. máj 2013

ahojte,naša skoro 3 ročna kočka,mi nechce už tretí den cez den spinkat,ale nakoniec horko tažko zaspime 🙂 ale asi ju už necham zajtra bez poobednajšieho spanku a uvidíme 😀