Poraďte čo na kašeľ a sople trvajúce 6 týždňov

katulku
26. nov 2019

Maleho uz 6 tyzdnov drzia sople, do toho dosiel kasel a aj horucka.
Mal uz 3x antibiotik a stale sa to opakuje, ani jedno neodchadza.
Lekarka mu nechcela spravit vyter.
Maly chrci, sopli a do toho na horucky, nastastie horucku sa nam dari znizit paralenon, ale uz tolko tyzdnov je na liekoch.

Teraz ma zase sople, ktore sami vytekaju a kasle, az ho boli brucho.
Ako mu pomoct, ist na pohotovost?

mogaa
26. nov 2019

@katulku na pohotovosti sa stery nerobia, nanajvýš mu dajú ďaľšie ATB......máš škôlkara?

sapetka
26. nov 2019

@katulku no zmenila by som dr v orvom rade . Rozhodbe by som trvala na vyteroch a odberoch

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
26. nov 2019

pokial berie atb,tak ster nebude objektívny,pýtajte sa na orl amb.,nie ste prípad pre pohotovosť

amienne
26. nov 2019

Tak pre dobro maleho dufam, ze ATB nasadili az potom co urobili test CRP. Ja odmietam malej dat akekolvek ATB bez tohto testu. Ak ma horucky alebo teploty tak to bude zrejme nejaka infekcia ale mozu to byt aj zuby. Ja som mala malu vkuse zasoplenu, chrcala, v noci zachvaty kaslu z toho zatekania, kedze nevedla smrkat aa tych hlienov bolo kvantum a odsat nesli tak sa raz za tri dni z toho povracala. Zistili jej silne alergiu na pely, roztoce a plesne. Moze mat tiez laergiu, ktora oslabi sliznice a tie su potom nachylnejsie na infekciu. Urcie by som pouzivala nosove sprwje s morskou vodou alebo pteplachy dutin ( podla veku) a vymenila doktor aka nechce spravit stery.

tinkatinus
26. nov 2019

@katulku a crp mu zakaždým vyšlo zle? Keď mal 3x antibiotika? Povedz, že chceš, aby urobila vytery. Treba sa nebat a povedať, čo chceš aj na drzovku, aj keby škaredo pozerala, lebo je to tvoje dieťa a veľakrát doktori sami nevedia.

1gabriela13
26. nov 2019

@katulku crp robili? Bez toho dat antibiotika dieťaťu je zbytočné a zaťažuje ho to.

tatinka
26. nov 2019

Ahoj,zrejme ide o zapal v tele kedze je aj teplota....taku babsku radu ti napisem,nam na sople pomaha cibula,rozkrajat ju ,dat na misku a na celu noc ju dat pri postel pri hlavu dietata,neviem ake stare mas dieta,daj to tak aby ju nedociahlo a nezjedlo ak mas teda mensie dietatko,nam to pomaha na sople,na huste aj vytekajuce,uvolni dichanie,davat to kludne aj cely tyzden na celu Noc,samozrejme vzdy cerstu cibulu nakrajat....na teplotu pises,ze vam pomaha paralen,pripadne ak chces skusit bez liekovat,osupaj zemiak,narajby ho do bavlnenej utierky,a obviaz tym dietatu clenky a zapastia,mozes aj na pancusky obviazat ak by protesoval,ze ho to studeni,nechaj cca 10 minut a znova vymen za cerstvy, daj to tak kludne aj zo 3-4krat za den....kasel moze mat dietatko prave z tych soplov,skus tu cibulu.este je celKom dobra morska voda do nosa teda spray z nej,kupis v lekarni..drzim prsteky nech ste cim skor fit

sapetka
26. nov 2019

Urcite pytaj vytery a mozno aj rtg ak dlhdobo pocuje priedusky.. crp nemusi byt rozhodujuce v takychto pripadoch