icon

Používate vlhčené utierky pri prebaľovaní bábätka?

firsttimemommy
24. aug 2025

Ahojte maminky, celkom by ma zaujímal váš názor na vlhčené utierky. Používate pri prebaľovaní, alebo to riešite inym spôsobom? (napr. Len čistou vodou a plienkou, namočený perlan atď…?)

Strana
z2
zojanka
24. aug 2025

@firsttimemommy používali sme iba na cestách. Doma sme umývali vždy pod tečúcou vodou s jemným mydlom.

zuzubb007
24. aug 2025

Len voda doma, nikdy nemalo dieťa zapareninu robia sa zväčša z vlhcenych, mimo domu vlhčené, keď na ceste nemám vodu

natalka13
24. aug 2025

Na cesty na ihrisko ano. Doma nie naco? Voda tecie. Nechapem ze niekto ich pouziva na vsetko aj doma. Ekologia nula nula

petamich
24. aug 2025

Pouzivali sme 🙂 mimo dom, doma zbytocne.

anavixy
24. aug 2025

Nie. Ani tie 99,9% vodove, nejde len o zlozenie, ale aj o trenie pokozky. Treba vyskusat bez, ono sa to mozno zda tazsie nez to je, ale stale vacsina mamiciek je prekvapenych, ked v porodnici povieme, nech si vlhcene obrusky odlozia a budeme umyvat vodou…

anonym_d25b9c
24. aug 2025

Pouzivam obcas aj doma. Ked sa pokaka umyvam vodou. Zapareniny nemal ziadne. Pouzivam bez obsahu alkoholu, parfumácie a farbív.

patka06
24. aug 2025

Doma vôbec, pri prebalovaní vonku, keď to inak nešlo tak áno.

bolarazjedna
24. aug 2025

Umývam ritky v umývadle, Vlhčené utierky používam na cestách. To trenie (a keď sa pokakaju bábätká, veľakrát sa to ťažko zotiera z pokožky) spôsobuje mikrotrhliny pokožky, ktoré voľným okom nie sú viditeľné, ale je to riziko infekcie. Aj uterákom po kúpaní sa odporúča iba susit pokožku prikladanim uterák, nie šúchať uterákom.

anonym_b7d122
24. aug 2025

@firsttimemommy my sme nemali prebaľovanie v kúpeľni ale musela som ísť s okakanym dieťaťom cez celý byt takže áno používali sme vlhčené aby som ľahšie prešla do kúpeľne. Teraz už keď sú hovienka pevnejšie tak len sporadicky. Ja aj na cestách vždy ritku umyjem. Neviem si predstaviť že by som to len vytrela utierkami fuj veď riťka sa musí spariť z toho

michaelam2
24. aug 2025

@firsttimemommy pouzivame aj doma a nikdy ziadny problem nebol, ziadna zaparenina. Pouzivame tie 99% voda. Ked sa pokaka tak to najhorsie sa utrie utierkou a potom umyt pod vodou.

domak2
24. aug 2025

Som v uk a chcem vidieť ako tu niekto umyva zadok v umývadle 😅 Jasne ze nie všade sú takéto, ale dosť často. Používala som vlhčené a nikdy nemali zapareniny.

anonym_d649ee
24. aug 2025

Doma sme vždy rovno umývali v umývadle/sprche a vlhčené bez vône len keď sme boli vonku.

naty_123
24. aug 2025

A aj novorodencom ste tomtak robili?

anonym_d0181f
24. aug 2025

Prvá dcéra používala som minimálne, len mimo domu, inak voda a to kakavala niekoľkokrát denne. Sudocrem len v prípadoch núdze a väčšinou rybačku mast a tak. Pri druhom dieťati má to postupne začalo púšťať, tiež som doma viac menej vodu používala, ale už trocha viac aj tie vlhčené. Teraz mladšie dieťa je autista, má 4,5 roka a plienky a už sa priznám opustilo na energia riešiť takéto veci, používam v podstate stále vlhčené len doma aj umyjem samozrjme potom aby nesmrdel, a sudokrem tiež používam už prakticky bežné, pri prvej som sa aj ten bála používat lebo chémia 😃

anonym_510c53
24. aug 2025

Ano aj ja používam pampers aqua alebo hipp zapareny bol len ked mal riedsiu stolicu a vela x na den inak sme problem nemali

nikpa
24. aug 2025

@firsttimemommy len nevyhnutne na cestách. Doma po veľkej pod tečúcou vodou a jemným detským mydlom. Áno, je to pracné ale tie zapareniny od vlhcenych sú oveľa horšie...

rozculena
24. aug 2025
@domak2

Som v uk a chcem vidieť ako tu niekto umyva zadok v umývadle 😅 Jasne ze nie všade sú takéto, ale dosť často. Používala som vlhčené a nikdy nemali zapareniny.

@domak2 toto som nepochopila,ako to používajú?

mamatroch
24. aug 2025

@firsttimemommy my sme doma pouzivali iba vodu a jemne detske mydielko, oplachnut pod teplou tecucou vodou. Na von ci navstevy, cestovanie... som mala pre syna water wipes

domak2
24. aug 2025
@rozculena

@domak2 toto som nepochopila,ako to používajú?

@rozculena sama sa na to roky snažím prist 😅 Ono asi sa namiesala voda v umyvadle, inak je vriaca a studená. Ale našťastie v terajšom byte mame uz normálnu batériu. Len to uz je syn odplienkovany.
Umývadlo bola este malina oproti vani, čo sme mali v inom byte. Tiez len tieto dve tocky a sprcha nikde, ale našťastie sú ľudia vynaliezavi a na internete som nasla sprchovaciu násadu co sa pripevni na tie tocky 😅

mamatroch
24. aug 2025
@domak2

@domak2 hej, to je "carokrasne" tieto umyvadla s dvomi kohutikmi... Tam by to bolo asi dost akcne. Tu na SK sa da v pohode deti umyt v umyvadle, v podstate az kym nevedel stat, som syna umyvala v umyvadle, potom uz stal v sprche. ale tak on bol lahkoudrzbovy, kym bol len kojeny, kakal raz za tyzden 👌

amelie2017
24. aug 2025

Pouzivala som doma, na cestach, v parku, na plazi, na prach, na vyliaty dzus, na odmalovanie..na vsetko..vdaka za vlcene utierky 🍾 deti mali zapareniny rovnako ako ostatne, doma len vodou umyvane..cca raz za rok sa nieco vyskytlo. Uz su deti velke, ale vlhcene doma nechybaju..a ekologia..nas v Europe buzeruju za vrchnaciky z fanty..pozrite si videa zo sveta...

domak2
24. aug 2025
@mamatroch

@domak2 hej, to je "carokrasne" tieto umyvadla s dvomi kohutikmi... Tam by to bolo asi dost akcne. Tu na SK sa da v pohode deti umyt v umyvadle, v podstate az kym nevedel stat, som syna umyvala v umyvadle, potom uz stal v sprche. ale tak on bol lahkoudrzbovy, kym bol len kojeny, kakal raz za tyzden 👌

@mamatroch to je ďalšia vec, moje plne kojene deti mali naložené skoro v každej plienky, to by som nerobila nič len spekulovala v kúpelni s tockami 🤣

anonym_2bfa8a
24. aug 2025

Ano pouzivala som pri vsetkych babatkach, od prveho dna, a nic im nebolo, nie je a ani ziadne zapareniny som nikdy neriesila. Nemali.

nevenka
24. aug 2025

@firsttimemommy ja som pouzivala aj doma, abybsom utrela to najhorsie, teda ked mali stoloci, ja si neviem predstavit utekat s tym hned do umyvadla, ako miminka to mali riedke, potom uz zas nalepene a vela 🤣. Potom som zadocek sla umyt a natrela som kremom. Vsetko v pohode.

anonym_beea56
24. aug 2025

Používam vlhčené aj doma. Nikdy moje dievčatá zapareniny nemali. Od narodenia používam DM babylove 99% vodove na mojich dvojičkách

anonym_b3af18
24. aug 2025

Ja som zla matka. Používala som aj doma. Nemala zapareny zadok.

lucia13022023
24. aug 2025

Doma nie, vonku a na cestách áno.

lienka9
24. aug 2025

@firsttimemommy ja som pouzivala,nemali sme nikdy problem so zapareninou.nemala som moznost prebalovat v kupelke a teda presuvat sa s okakanou ritkou som nemienila.parkrat som to skusala,ale kakanica bola uplne vsade a umyvat to potom sa mi nechcelo

anonym_42c6da
24. aug 2025

Aj v noci umývate?

neviem_123
24. aug 2025

Pre babo som mala nachystany perlan a vodu to bolo fajn ale ked sa zacal otacat, sediet a chodit tak som rada ze ho vobec prebalim a pouzivam vlhcene..

Strana
z2