Požičiavanie bicyklov a drahších hračiek na ihrisku
Baby ako ste na tom na ihrisku? Poziciavate bicykle ,elektrické auticka , a také tie drahšie veci? Nemyslím formičky a kyblik do piesku...ja nechcem byť lakoma ale nemám rada donicene veci , a ešte keď to nedonicilo moje dieťa..a moje dieťa tiež veľmi nechce požičať , keď príde na tom ,tak sa chce s tym hrať..a tam deti ktoré to chcú tiež ...ja neviem ako reagovať ,teda viem povedať nie ,len či to nie je sprosté
Bicykel ma woom takze je pekne zamknuty aj na ihrisku ,kolobezku si deti obcas pozicaju ale len ked mala dovoli. Ked nechce poziciat nemusi .takisto hracky-kyblik a pod .preco by mala? Ked chce pozicia ked nie nie .
Autorka moj nazor je ze kludne povedz nie a hotovo.chapem ze sa bojis ze znicia(preto mam aj jej bike zamknuty🤪)
@hennyinnsbruck to zamknutie je veru dobrý nápad. 😃👍 Zatiaľ máme len odrážadlo, ktoré síce bolo drahšie, no nerobí mi problém ho požičať (ani synovi). Woom je už ale cenovo niekde úplne inde. Asi by som tiež radšej zamkla. 😅
Má elektrické autíčko. Príde dieťa, chce sa voziť. Opýtam sa syna. Chceš požičiať? Odpoveď "nie". Poviem cudziemu chlapčekovi - "prepáč, nechce tí teraz to autíčko požičiať, chce sa na ňom voziť. Keby si to rozmyslel, tak prídeme ti povedať, dobre?" Ďalší scenár bol minule, keď sme mali batériu už ltt. Povedala som deťom, že je mi ľúto, ale nemôžu sa voziť, aby nám vydržala batéria na cestu domov. Deti síce nechápali, ale jednoducho som stále mlela to isté dookola. Väčšinou potom prišiel rodič a decku vysvetlil že NIE. A niekedy povie zas malý po 5 minút vozenia že áno a potom sa vozí celé sídlisko... Je to jeho hračka, tak nech sa on rozhodne ako chce. Veľké decká som teda vyhnala z auta ja, povedala som, že len do 5 rokov, lebo nám auto pokazia. Neriešim či je to drahé alebo nie, skôr riešim, či to chce malý požičiať alebo nie a ostatné decká nech to rešpektujú.
@evaachesa 😊 veru zamknes a vybavene mas po starosti.my mame velmi velke ihrisko aj sa bojim to nechat len tak lezat..
Ja kvôli takým ako ty učím malé aby sa ničoho cudzieho nechytali ani si nepožičiavali. Lebo náhodou to oškrú, alebo to je matke vyslovene nepríjemné a vyzerám ako debil, že moje dieťa chce niečo "vaše" a ja to pre neho nemám tak musíme "žobračiť" na cudzích veciach 🤦 Hrozné fakt. Ja na ihrisko nič netrepem. Včera som aj zažila, že moja malá si išla sadnúť k stolu na ihrisku a mali tam paradajky. Tak žena ten sáčok otočila aby si moja náhodou nezobrala. Proste to záleží od povahy a že je to drahé je len výhovorka. Stále je to len vec. Zažila som veľa revov na ihrisku kvôli hráčkam a mám také matky alergiu
@hennyinnsbruck no ozaj ja sa tiež občas bojím aby ho niekto nevzal keď je na ihrisku väčšia masa ľudí...a teraz sa kradne všade vo veľkom. 😏 Trochu mimo témy teraz 🤭😅... Akurát rozmýšľam nad bikom pre 3 ročného na Vianoce, s tým že na jar sa začne učiť a mám v hľadáčiku aj woom. Vy ste akým začali? Myslím 14, 16? Či máte už väčší? Ste spokojní? Vďaka 🙂
@mikadooo my sme minule boli na okolo ihriska pred naším činžiakom na kolobežke, došlo jedno dievčatko a vytrhlo jej ju dievča , poznáme sa a kolobežku požičiavame , ale vtedy ju chcelo moje dieťa akurát a to dievča jej ju nechcela vrátiť ale že vôbec nie..
@dominikamacakova trošku viac to asi celé prežívaš, či? 🙂
@dominikamacakova aj to je názor a ja by som tvojmu dieťaťu tie paradajky aj na cestu nabalila keby ich chcela .
@dominikamacakova pozri, aj tvoje auto je len vec, rovnako tvoj pribytok, mobil su len veci. Aj o tie sa rada s kazdym podelis?
moja mala v Novembri 3roky -na jar zacala bez pomocnych ale na lacnom tazkom bicykli .tak som sla do woom.kupila som 3ku cize 16 Zoll.je od ca 105cm moja mala meter vtedy ,len spickami dociahla zem ale kedze vedela ist bez pomocnych nebol to problem.
Nelutujem ani cent. Bude mat 4 roky v lete sme dali po 2x vyse 20km trasu.miluje bicyklovanie od kedy ma Woom😅 odporucam vsetkymi desiatimi.
@evaachesa
Nepoziciavame (si) nic a nepoziiavame nic (nikomu)... vyhybame sa tym drvivej vacsine konfliktov o - dieta zdute, ze musi pozicat, dieta nastvate, ze mu nebola hracka vratena v dobe, kedy ju chcelo nazada, dieta nema svoju vlastnu hracku, ktoru si bralo, aby sa s nou pohralo - a potom este ten faktor, ze taky skrabanec do ramu bicykla nejakym hodenim na zem cudzim dietatom by ma dost zamrzel, kedze dcera si na to napriklad dava sama velky pozor... takze tak no... a ako to robia iny je mi dost jedno...
@anjelicek26 toto presne totoooo, proste moje dieťa si dáva pozor na to
@evaachesa áno prežívam to 😆
@mandzula ja požičiam kľudne mobil, aj auto požičiavam keď niekto potrebuje. Ake ako som už napísala, ja moje deti učím aby si nič nepožičiavali. Radšej
Nepožičiavam môj mobil a ani auto.
Nevidím dôvod, prečo by deti MUSELI požičiavať ich majetok. Čokoľvek ich, ak samé nechcú.
@dominikamacakova hocikomu, koho nahodne stretnes na ihrisku, ulici... ?
@dominikamacakova poziciavas rodine ci osobe, ktoru poznas a doverujes... ihrisko do tohoto "velmi dobre poznam" nezahrnam... toto nemozes porovnavat.
@mandzula ale to sa asi nedá porovnávať. Sú to deti na ihrisku a nebudú s tým bežať domov 😂 Však sú tam matky, ktoré dávajú pozor. Alebo sa bojíš, že vám cudzie dieťa ukradne odrážadlo?
Moje deti takéto el.auto majú( dcéra dokonca mala pred 20r štvorkolku,ktorú zaplatil dedo,lebo ja som na ňu nemala🤑) a požičať nechcela. Odviezla ona,ale samému nedovolila nikomu. A syn má 2miestny tereňák a tiež odvezie,ale nepožičia. Nieje riešenie neísť tam kde sú deti,nekúpila si to do garáže,ale na používanie.
@anjelicek26 sú to deti pre boha a sú to hračky. Však hádam s tým nebudú bežať domov nie
@dominikamacakova to autíčko stalo napr 300e ,myslíš že keď nejaké dieťa s ním narazí v plnej rýchlosti do plotu a ide dosť rýchlo ,a skrivi celý predok lebo veď sú plasty ,tak myslíš že moje dieťa bude rado ?
@dominikamacakova da sa to porovnat v tom, ze co je pre nas dospelych mobil, auto..., to je pre deti ich bicykel ci odrazadlo. Nejde o kradez, o odnesenie domov, ale o moznosti rozhodnut sa, ci svoju vec poziciam alebo nie, resp. o strach z mozneho poskodenia veci.
Sme na ihrisku dosť veľká partia deti....a áno požičiavame si.samozrejme s prihliadnutím či to dieťa chce alebo nechce požičať. Čo nechceme na ihrisko nenosím. Oskrety lak na bicykli by ma asi ani nenapadlo riešiť....sanujeme si hračky ale toto je športové náčinie ktoré sa používa....tak ako ja požičiam sesterke či kamoske bike keď dôjdu do mesta za rodičmi a chcú ísť. Normálka ani mi nenápadne to riešiť. Hokejky,lopty,platové hračky detto. Pokiaľ s anehraju moji môže si to vziať kto chce. Neriešim. Nenutim ale deti požičiavať nič.nechces nepozicias. Ale ani ty si nevezmes. Fungovalo u staršieho funguje u mladšieho.
@dominikamacakova myslíš že mykne plecami a povie si šak čo to je len hračka?
@veronicka88 toto požičiavame aj my a problém my to nerobí, to odrážadlo mi problem spravilo , pretože to bolo naschvál spravené po upozornení..a bol oskrety komplet celý lak na tom bicykli z tej strany , až do železa..

A ako veľké máš dieťa?