Ahojte,chcem sa opýtať chodili ste s novorodencom na prechádzky za každého počasia ? Prvú prechádzku sme mali pred vcerom,včera sme boli na polhodinku keď bolo ako tak pekne ,a dnes sa ochladilo a pofukuje.Myslite že by sme mohli na chvíľu von aj za takéhoto počasia? A este má zaujíma či chodíte s kočíkom /vajíčkom do obchodu ,už má zato jedna známa ukrižovala že do obchodu by s takým malým bábom nešla ale keď mi treba niečo súrne a muž je v práci tak len snim musím ísť...ďakujem za odpovede 😊
Veď je dobre pocasie….nie je 38 C, neprší, nefuci, nesneží …
Dieťa pobytom vonku si buduje imunitu, otuzuje, je to veľmi zdravé
Von chodia na prechádzky aj mimoy s babatkami narodenými uprostred zimy, však nemôžu byt 3 mesiace zatvorené v byte
Ja som nechodila kazdy den. Hlavne ked bolo extra zle pocasie. Ani do obchodu sme hned nechodili. Ale ked chces nevidim v tom problem. A tak isto nevidim problem ani ked nepojdes.
@kobylka002 Tak moj sa narodil v decembri, takze chodil vo vselijakom pocasi von. Do obchodu nechodil, ale to skor preto, lebo mi to bolo tak pohodlnejsie. Bezne zeny chodia s malymi babatkami.
Jasné ze môžeš...ved deti sa rodia aj v zime, a chodi sa s nimi von...v obchode sme boli aj cestou domov z nemocnice
@kobylka002 mam novembroveho. Chodili sme kazdy den von ak nebolo pod nulou. Niekedy aj za dazda, muzovi to nevadilo. Do obchodu a obchodakov som ho vzala niekde az po 3m. Nepotrebovala som skor
Malý je februárový, a kým sme boli doma, cca týždeň som chodila von každý deň. Potom sme išli do nemocnice.
Co sa tyka obchodu tak nei, ja by som s nocordencom do obchodu nešla ani keby som sama, riešila by som to inak.
@kobylka002 ak prsalo alebo extremne fukalo nesli sme. Do obchodu som tiez novorodenca nebrala, upozornovali ma na to aj v nemocnici a aj pediatricka, ze to nie je vhodne minimalne prve tyzdne.
Mam aj oktobrove dieta. Aj januarove. Ak by som mala cakat za lepsim pocasim.... tak...
po tyzdni sme boli von. Jasne ak boli mrazy alebo prilis ze ozaj zima. Silny vietor. Ci dazd tak sme nesli. Ale ak to bolo ok tak sme veru isli. Ta januarova obzvlast milovala kocik. Dobre si v nom pospala.
Ahoj, moj drobec prvych 8 mesiacov svojho zivota spal cez den najlepsie len v kociku, doma max 30 minut. Takze ano, ked som chcela aby dlhsie spal, tak som chodila von za kazdeho pocasia. Aj v lejaku, aj ked snezilo, aj ked fukalo.... a cim horsie pocasie bolo, tym lepsie spal 😅
A vbehli sme aj do obchodu, ked bolo treba nieco dokupit 😉
Ano, chodili sme von niekolkokrat denne, ved kocik ma striesku a nanoznik ked treba, babatko sa da zakryt podla potreby. A nie, do obchodov som nechodila, nic nebolo take surne ze by nepockalo na muza do vecera.
@kobylka002 Chodili sme po týždni už s nimi každý deň. A keď mi nemal kto zabaviť, postrážiť aj do obchodu. Ale bolo to už dávno.
Do obchodu iba v kociku, nie s vajickom. V tom vajici nema co robit jed sa nevezie v aute a je tam ako na vystave vsetkemu moznemu co okolo prskne
Do obchodu som nešla ešte,.mala mesiac a pol., ani sa s ňou ešte nechystam. Ale ja u nás viem vyriešiť všetko s donáškou, aj potraviny mám doma do hodiny, aj vo večerných hodinách. Von nám kázala pediatricka nechodiť, keď fúka alebo keď je hmla. S malým som nechodila prakticky nikam, keď bol novorodenec (bol akurát čerstvo Covid).
Pokiaľ nie je lejak a víchrica, pokojne môžeš ísť von - dieťatku aj tebe to len prospeje.
V kočíku nefúka, bábätko je chránené. Obleč primerane.
Do obchodu ak je to nutné, tiež môžeš ísť, veď ti nikto nebude kýchať a kašľať do kočíka.