icon

Prečo je moje 5-mesačné dieťa stále podráždené a plače?

2. dec 2025

Ahojte už sem píšem úplne bezradná. Moje 5 mesačne dieťa posledný týždeň je ako úplne vymenené a ja si už neviem rady. Moje dieťa po tento čas bolo a teda aj je úplne užasne, ale posledný tyždeň sa s nim nedá nič robiť. Či je na rukách na podložke kdekoľvek to je obrovský rev. Odmieta denne spánky a a následne je 3x viac podraždený kvôli únave. Ak sa vyspí cez deň na prechádzke tak stále je jednoducho neprijemný. Bruško ho nebolí ani nie je nadutý. Ak ho dávam do kočíka/postieľky cez deň spať či už na čas, že ešte nemá znamky únavy alebo aj má začne sa zrazu hrať v kočiari/postielke s rukami a hlasom. A potom spusti rev. Jednoducho posledných pár dni je z môjho vysmiateho babatka klbko nervov, ktorý robi všetko naopak.. ja neviem už. Stretli ste sa s tým prosím?

pribinak
2. dec 2025

Zuby? Nedáva si ručičky do pusinky? Neslinta viac ako inokedy?

tinka3435
2. dec 2025

Možno zúbky ak sa do pozri sa mu do úst či mu nezačínajú vykukat zúbky ale poraď sa aj s lekárom ak si si neni čímkoľvek istá

autor
2. dec 2025
@pribinak

Zuby? Nedáva si ručičky do pusinky? Neslinta viac ako inokedy?

@pribinak ručička v ústach a slintanie ma zhruba od 2,5 mesiaca skôr 3och.. a aktivne slinenie ako ja vravím alo hladný pes ma od 4och mesiacov, žeby šiel zub 1 mesiac? Lebo fakt takyto ako vymenený je len posledný tyždeň.

autor
2. dec 2025
@tinka3435

Možno zúbky ak sa do pozri sa mu do úst či mu nezačínajú vykukat zúbky ale poraď sa aj s lekárom ak si si neni čímkoľvek istá

@tinka3435 pozerala som a nič.. asi to ozaj bude na konzultáciu s lekarom lebo nespoznavam svoje dieťq

tinka3435
2. dec 2025
@anonym_autor

@tinka3435 pozerala som a nič.. asi to ozaj bude na konzultáciu s lekarom lebo nespoznavam svoje dieťq

Radšej konzultuj s lekárom ja pri prvom som šla alebo zavolala scim kolvek radšej zbytočne ako vôbec

anonym_10de79
2. dec 2025
@anonym_autor

@pribinak ručička v ústach a slintanie ma zhruba od 2,5 mesiaca skôr 3och.. a aktivne slinenie ako ja vravím alo hladný pes ma od 4och mesiacov, žeby šiel zub 1 mesiac? Lebo fakt takyto ako vymenený je len posledný tyždeň.

@anonym_autor nasemu isli horne zuby cez mesiac. Vzdy sa mu to zdurilo, on bol uplne mrzuty, uplakany, noci hrozne, mysleli sme ze uz sa to sakra musi prerezar a zrazu dasna odpuchli, par dni bol v pohode, jedol, hral sa, dobre spal a takto dookola dokym nevysli von. Druha vec moze byt ze vam zacala separacka.

autor
2. dec 2025
@anonym_10de79

@anonym_autor nasemu isli horne zuby cez mesiac. Vzdy sa mu to zdurilo, on bol uplne mrzuty, uplakany, noci hrozne, mysleli sme ze uz sa to sakra musi prerezar a zrazu dasna odpuchli, par dni bol v pohode, jedol, hral sa, dobre spal a takto dookola dokym nevysli von. Druha vec moze byt ze vam zacala separacka.

@anonym_10de79 ako mysliš separačka? Musim si to naštudovať ako sa to prejavuje ale to s tymi zubkami ste ma teda nepotešili 🥺 lebo to je teda extrem. Myslela som si, že je to “klasicke” obdobie. Vždy ked sa niečo nove naučil vždy pred tým bol taký kadejaký ale stačilo, že som bola stále pri ňom a bolo dobre. Teraz nestači ani, že som pri ňom, ani že mu spievam, hrám sa s ním, hladkam ho alebo je u mňa na rukach. Proste nepokoj/plač. Ale neviem si to pospajať. Lebo doteraz mal denne spanky ako tak ok, pri regreske sa skratili ale boli ok a teraz tie spanky odmieta úplne len na prechadzke pospi, čiže kočikujeme o106..

anonym_83c215
2. dec 2025

@anonym_autor predstavte si že ja mám takéto dieťa v bežný deň každý deň. Je málo dní kedy je vysmiata od rána do večera. Ja to ale vidím na regresiu

autor
2. dec 2025
@anonym_83c215

@anonym_autor predstavte si že ja mám takéto dieťa v bežný deň každý deň. Je málo dní kedy je vysmiata od rána do večera. Ja to ale vidím na regresiu

@anonym_83c215 to mi je naozaj ľuto.. ale o to ťahšie mi je ak viem, že takýto nikdy nebol. Zrazu boom zmena.

anonym_83c215
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_83c215 to mi je naozaj ľuto.. ale o to ťahšie mi je ak viem, že takýto nikdy nebol. Zrazu boom zmena.

@anonym_autor ja úplne viem ako vám je. Ja niekedy plačem po večeroch. Veľa krát som jedla Ibalgin z jej plaču čo má už hlava bolela.

autor
2. dec 2025
@anonym_83c215

@anonym_autor ja úplne viem ako vám je. Ja niekedy plačem po večeroch. Veľa krát som jedla Ibalgin z jej plaču čo má už hlava bolela.

@anonym_83c215 no dnes som plakala už aj ja a teda aj zapijala ibalgin veru.. posielam vám veľa síl.