Prečo je moje 8-mesačné dieťa na mňa naviazané?
Ahojte maly mi bude mať 8 mesiacov a začína byť strašne na mňa na viazaný nemôžem ísť ani na WC položím ho hrať a začne vrieskat o život sleduje každý môj pohyb priateľa tak nie ako mňa bude to 3ste horšie alebo sa to po čase zmení? 😅😅😅😅😅
Však normálna separacna úzkosť. Si prečítaj niečo na internete
Jasne že sa to časom zmení
Ja ze paušál...na viazanosť 🙈
Ja ze paušál...na viazanosť 🙈
@lukbe paušál nemám ani nechcem 😅😅😅😅😅nevedela som ako to pomenovat
@viktoria1751 ak už, tak spolu 😉
@viktoria1751 lebo je to male dieta a ty si osoba, pri ktorej citi bezpecie. Nebojsa do puberty to urciteprejde... Nie sranduje, su rozne obdobia v zivote dietata, kazde nieco nove prinasa.
Ja ti poviem takto. Moji sú už škôlkari a pri sprche a návšteve wc mám ešte pravidelne návštevy 😀
@viktoria1751 je to úplne normálne,separacna úzkosť,dieťa nevie,že si len v kúpeľni,či na wc,ono to vníma,že mama zmizla a je preč. Po čase to prejde,keď bude chápať,že si nikam trvalo nešla,ale keďže si pre neho najdôležitejšia osoba,tak chce mať stále istotu,že si blízko. Môže mať stavy,že bude ako tvoj chvostik,pôjde za tebou kamkoľvek a bude tá chcieť mať minimálne v očnom kontakte. Hlavne doma, vonku nie,tam bude chcieť úplne všetko skúmať a budeš musieť byť ten "chvostik"ty😂
Lebo ma 8m ;)
Ved o separacnej uzkosti snad vedia aj bezdetni, je to taky znamy “strasiak”, skus si nieco precitat, budete to mat spolu jednoduchsie. Zmeni sa to casom, je to len dalsie z obdobi…
@viktoria1751 odporucam knizku Aha,ja rastiem.su tam podrobne rozpisane vsetky vyvojove milniky dietata,separacky atd.ako prvorodicke mi to vtedy velmi pomahalo vediet,co sa s dietatom deje,co bude nasledovat atd.
Je to normálne a žiadúce, Ty máš byť jeho osoba č.1 a má byť naviazaný. Môj už chodí, behá, má rok a teraz plače aj keď ho zložím z rúk na zem a on sa zrovna chce nosiť. Takže stojí pri mne a ťahá ma za sukňu, keď varím, upratujem...
Este je fakt velmi male, je to prirodzene
separačná úzkosť... ešte zopár týždňov to potrvá a potom okolo roku dieťaťa to prejde...
@deti95060810 a v 2,5 zacne 🤣
Teda neviem, ale zas ma take obdobie, ze maminkaaaa 😅😊
Ja nechapem tieto matky, akoze vas vase dieta nijak viac nezaujima? Ako sa vyvija, ako sa ma vyvijat? Ked po roku a pol co o dietati vies prvy raz pocujes pojem separacna uzkost? Akoze nula bodov si nieco precitat o vyvoji deti a ich spravani?
Lebo je to 8mesacne dieťa 😂
Ja nechapem tieto matky, akoze vas vase dieta nijak viac nezaujima? Ako sa vyvija, ako sa ma vyvijat? Ked po roku a pol co o dietati vies prvy raz pocujes pojem separacna uzkost? Akoze nula bodov si nieco precitat o vyvoji deti a ich spravani?
@really8 načo by čítali keď sa všetko dozvedia na koni.
Juuuuuj. Precitaj si separacna uzkost. Ak si z toho zufala precitaj aj obdobie vzdoru. Bude ti lepsie 😉
Kokos prečo asi je na teba naviazané?🙏🤦♀️ prečo asi? Asi preto že je s tebou neustále? 🙏 tieto otázky..mali by sa robiť IQ testy predtým než sa niekto rozhodne mať dieťa.

separačná úzkosť... ešte zopár týždňov to potrvá a potom okolo roku dieťaťa to prejde...