icon

Prečo ma synček ignoruje, keď sme vonku?

8. jún 2023

Caute, musim sa opytat od vas, ako treba reagovat alebo co mam robit, ked sme vonku. Hlavne, ked sme kamoskou a jeho synom. Proste vobec ma nepocuva, navzajom sa hecuju, utekaju, napodobnuje sa. Aj dnes sme museli za nimi utekat na ceste, lebo oni sa nahanali, a kricali sme na obidvoch a nic, este sa nam aj smiali do tvare. 😑

Doma je zlaty, pocuva, nema hysaky, proste nornapny, kludny chlapcek, ale vonku.............

Ma 2 roky a 2 mesiace.

Strana
z2
katrin69
9. jún 2023

Maminko, dávnejšie som počúvala o deťoch nejaké video. Pri každom človeku má dieťa filter. U babičky sa inak chová, v škôlke inak, pri otcovi inak, ale pri mame je niekedy ako cukor a niekedy ako čert, proste pri vás filter nemá, všetko vypustí. Je to normálne.
Vo vašom prípade sa deti naháňajú a tým, že zvyšujete hlas a začnete utekať za nimi, berú to ako hru - naháňačku. Neblbnete tak doma? Proste aj pri kamarátovi má svoj filter a venuje sa len jemu. Je to ťažké, ja s tým tiež bojujem, ale vytvára si svoj vlastný charakter. On začne poslúchať, treba sa s ním len porozprávať, že keď ste vonku, nemôže behať pri ceste, treba si dávať pozor. Môže behať len po tráve, kde autá nie sú a tak... Je ešte drobča, čo hltá každú jednu informáciu. Dajte mu čas. Moje si vytrpeli cápance po zadku, kým som pochopila niektoré veci. Teraz už len zvyšujem hlas 😂 A stále sa učím 😉 Ale vysvetľujem im, prečo som taká, aká som a chápu ma po tých rokoch. Majú 6 a 3roky... A po mnohých rozhovoroch aj na ulici pochopili, že im chcem dobre a nechcem, aby sa im niečo stalo. Dávajú si pozor...

slovakboy
18. apr 2025

@katrin69 krásne si to napísala. 😊👍Chcel som niečo aj ja ale po tvojich slovách netreba.

Strana
z2