Prečo umývať novorodenca bez mydla?
Prečo sa má novorodenec umývať bez mydla? My sme našu umývali s mydlom už od druhého mesiaca
@karolina553 zbytocne sa mu vysusuje pokozka a narusa tym ochranny filter pred infekciou. Na ritku som mydlo pouzivala od narodenia, na telo iba pletove mlieko az skoro do roka.
@pribinak mydlo a šampón je to iste. Mala som namysli detsky sampon
@karolina553 😳😳
dieta sa ma vyhnut chemii co najdlhsie aby si telo samo vytvorila ochranu .. cista voda a cisty kokosovy olej ... pripadne ine prirodne maziva uplne stacia
@karolina553 mydlo a sampon nie je to iste. To je akoby si povedala, ze maslo a syr je to iste 🤷♀️
@simsalabim no dobre tak nieje to to isté, ale ja šampón volám aj tak aj tak...
Ved ale 2m dieta nie je novorodenec.
Nema sa kupat aby mu zbytocne nevysusovalo pokozku a nenarusalo este vyvijajuci sa mikrobiom. Vhodnejsie ako bezne mydla a sampony/sprchove gely su syndety. Umyvanie novorodenca (tj dieta do 28 dni!) “mydlom” nie je odporucane, ale ani zakazane… kazdy nech si vyskusa a urobi ako mu a hlavne jeho dietatu vyhovuje.
My sme maleho umyvali do 2m len cistou filtrovanou vodou a potom len weledou samponom. A tu je zivy zdravy a bez koznych problemov z chemie.
@karolina553 novorodenec je do ukoncenia prveho mesiaca, potom je to uz dojca. Ostatne ti zeny vysvetliel
Obidve deti som umývala detskými mydlami/gelmi na prírodnej báze a natierala po kúpeli krémom/telovym mliekom. Neviem si predstaviť nepoužiť nič len vodu, deti sa ovracajú, okakajú… Obidve prežili bez ujmy na zdraví, mali peknú pokožku, bez vyrážok, ekzemov. Kedysi neboli odporúčania umývať len vodou, takže som to ani nikdy neriešila.
@karolina553 ja aj ako dospela sa mydlu vyhybam a nepouzivam ho okrem urcitych partii. Mam suchu pokozku a nie som v zaspinenom prostredi. A nemam ziadny problem...
Pri 4 deťoch som vždy od narodenia používala nejaké detské mydlo/šampón/sprchový gél a žijú normálne...
Od narodenia som mydlom umyla ritku, záhyby na krku, nozicky a pod pazuskami, tam sa im hromadil taký maz a ten mi smrdel, keď som nepoužila mydlo. Zbytok tela len vodickou
@karolina553 lebo male dieta nie je spinave, tak mu mydlo netreba, staci cista voda. Aj okakane som hned umyla pod vodou a bolo.
@euka210 fuj, keď si predstavím, ako to dieťa muselo smrdieť keď sa opláchlo len vodou…
Mimochodom voda tiež vysušuje. Ja som napríklad 1. dieťa zakaždym umývala po potrebe a nerobilo jej to dobre, potom som prešla na obrusky, u druhého som používala len vlhčené obrúsky a žiaden problém so zapareninami a podraždenou pokožkou, natrela som nanajvýš prirodnym plienkovým krémom od Weledy, nikdy som nepoužívala nejaký s liečivami typu Sudokrem a úplne bez problémov
@karolina553 akože ja neviem čo riešiš… už v pôrodnici sa používa detský umývací gél na kúpanie.. keby to má byť neviem ako nevhodné tak ho používať nebudú..

@karolina553 vysušuje a dráždi pokožku
Ehm v texte riešiš mydlo, v nadpise šampón
Novorodenci (1.mesiac) sa tak nepotia, neznečistia, takze detské mydlí stačí len na genitalie