Prepichnutie ušiek verzus nastrelenie náušníc
Baby čo je lepšie pre bábätko ? Chceli by sme dať náušničky mala má ochvilku 4mesiace. Doktorka nám nuka že ona nasteluje. No napríklad sama na sebe pozorujem že aj po 15r čo mám nastrelene náušničky mám s nimi občas problém ...zato tie čo mám prepichnute vôbec ani nezarastu keď nejaký čas nemám.
A baby z okolia pp KK neviete kto to robia odborne? Ďakujem veľmi pekne
Pre bábätko je najlepšie telo bez šperkov. Načo sú potrebné tak skoro náušnice?
4mesacnej nie,robi sa to po 6tom mesiaci kedy by mali byt lalocky uz vyvinute a za mna nastrelit.Starsej prepichovali a plac, dlho to krvacalo,mensie maju nastrelene ani nestihli zaregistrovat,krvacanie ziadne,hojenie perfektne.
@mamaaja82 áno viem že sa nastreluje v 6mes. Ale prepichnut sa dá aj skôr preto sa pýtam. Ja mám nastrelene dve a mám s nimi problémy doteraz preto váham pri malej.
A ešte kvôli tomu že mala sa vždy strašne zľakne takých prudkých zvukov a nastrelenie je taký menší ramus,🫣
@mamaaja82 áno viem že sa nastreluje v 6mes. Ale prepichnut sa dá aj skôr preto sa pýtam. Ja mám nastrelene dve a mám s nimi problémy doteraz preto váham pri malej.
A ešte kvôli tomu že mala sa vždy strašne zľakne takých prudkých zvukov a nastrelenie je taký menší ramus,🫣
@1mimka18 a ešte keď sama píšeš, že máš s tým dlhodobro problémy, tak načo je nutné prepichovať aj bábätku, nechápem...
moja mala 2x nastrelene a vzdy problemy raz prepichnute a ziaden problem nausnica je tam stale... prepichnutie je viac sterilne -neboli to a je to rychlo .. pistol nevydenzifikujes az tak dobre a ak ma clovek sensitivne usi tak bude mat problemy aj deta
@1mimka18 nastrelenie je ramus?K nam domov prisiel pan nastrelit malej,vsetko prebehlo v tichosti ja ani neviem a uz mala nausnicku v usku.Za mna prepichnut nikdy viac.
Pre bábätko je najlepšie telo bez šperkov. Načo sú potrebné tak skoro náušnice?
@belllinka to si myslím že každá matka má právo sa rozhodnúť nemyslíš? A ver či nie v pôrodnici kde som robila som bola jediná čo nedávala náušničky hneď pri odchode domov. Prosím odpovedaj k téme nedávaj nevyžiadane rady. Vďaka.
moja mala 2x nastrelene a vzdy problemy raz prepichnute a ziaden problem nausnica je tam stale... prepichnutie je viac sterilne -neboli to a je to rychlo .. pistol nevydenzifikujes az tak dobre a ak ma clovek sensitivne usi tak bude mat problemy aj deta
@ukgirls takže si skôr za prepichnutie. Kde to robili v nemocnici? Naša dr len nastreluje
Odporúča sa prepichnúť. Za mňa aj omnoho rýchlejšie hojenie a žiadny problém neskôr.
No teraz tu budem asi jedinaako citam, ktora dala v porodnici nausnicky..ja viem tak ze to babatko najmenej boli vtedy, lebo etse ma makke tie lalocky.no ale kveci. Nam v nemocnici neponukali moznost tam len nastreluju, takze jej nastrelili, tie docasne nausnicky nosila cca 6 tyzdnov a potom sme vymenili za zlate. Nemali sme ziaden problem.... mne je skor cudne v dnesnej dobe ze dievcatka nemaju nausnicky a potom ak to dieta nema vlasy v cope alebo ruzove oblecenie tak clovek nevie ci vidi chlapceka alebo dievcatko.ale kazdeho osobna vec. Ja svoje rozhodnutie nelutujem a som zato rada ze to mame za sebou
No teraz tu budem asi jedinaako citam, ktora dala v porodnici nausnicky..ja viem tak ze to babatko najmenej boli vtedy, lebo etse ma makke tie lalocky.no ale kveci. Nam v nemocnici neponukali moznost tam len nastreluju, takze jej nastrelili, tie docasne nausnicky nosila cca 6 tyzdnov a potom sme vymenili za zlate. Nemali sme ziaden problem.... mne je skor cudne v dnesnej dobe ze dievcatka nemaju nausnicky a potom ak to dieta nema vlasy v cope alebo ruzove oblecenie tak clovek nevie ci vidi chlapceka alebo dievcatko.ale kazdeho osobna vec. Ja svoje rozhodnutie nelutujem a som zato rada ze to mame za sebou
@bejka90 niesi jediná ako som rodila čo boli baby somnou jediná som nedala náušničky inak každá dávala ale tam prepichovali len.
Súhlasím s tebou. Príde mi čudné keď dievčatko nemá náušničky proste mi to k tomu tak nejak patrí. A príde mi čudné aj keď niekto čaká kým si dieťa samo povie že chce náušnice veď keď bude veľká a nebude chcieť náušnice proste si ich vyberie. Ja teraz chcem malej asi prepichnut som tomu viac naklonená ale chcela som počuť aj iné názory skúsenosti
@bejka90 no to je strašný problém nevedieť čo má cudzie dieťa medzi nohami keď nemá náušnice, cop a ružové tričko.
@bejka90 nie si jediná ani zďaleka. Aj my sme dali už v pôrodnici nastrelit a v podstate aj všetci známi okolo, všetky dievčatká od narodenia majú náušničky. Vôbec sme nemali žiaden problém s hojením,akurát sme po 4 týždňoch menili za zlaté so zapínaním vpredu a to nám pomohla vymeniť pediatricka,keďže tie nastrelené sa ťažšie menia na takom malom ušku 🙂
@ukgirls takže si skôr za prepichnutie. Kde to robili v nemocnici? Naša dr len nastreluje
@1mimka18 ja som v anglicku a tu prepichujuaz ked ma dieta vsetky ockovania..takze som dala nastrelit a mala to stale zapalene . vybrala som nechala zarast potom mala prisla v cca v 9 rokoch ze chce nausnice dali sme nastrelit a zas problemy .. medzitym si dala v tatovacom salone prepichnut tretiu dierku ... .. prve dve sme vybrali lebo uz to nemohla vydrzat ..zarastli a ta tretia prepichnuta je stale ok ... takze ano som za prepichnutie a v tatovacom salone- su tam sterilny maju prax vedia ako na to -samozrjeme treba spravne vybrat a nie ist k nejakemu halabajkovi
@bejka90 niesi jediná ako som rodila čo boli baby somnou jediná som nedala náušničky inak každá dávala ale tam prepichovali len.
Súhlasím s tebou. Príde mi čudné keď dievčatko nemá náušničky proste mi to k tomu tak nejak patrí. A príde mi čudné aj keď niekto čaká kým si dieťa samo povie že chce náušnice veď keď bude veľká a nebude chcieť náušnice proste si ich vyberie. Ja teraz chcem malej asi prepichnut som tomu viac naklonená ale chcela som počuť aj iné názory skúsenosti
@1mimka18 toto moja sesterka ma taky nazor....ze dcerka ked vyrastie tak povie ci chce alebo nie.....akoze no pozerala som ako puk ale dobre no kazdeho osobna vec.... jedna vec je nausnock ysi vyberie z usi a nema... nehovorim keby sa bavilo o tetovani ktore bysa nedalo odstranit :D ale tak nausnicky...
@bejka90 no to je strašný problém nevedieť čo má cudzie dieťa medzi nohami keď nemá náušnice, cop a ružové tričko.
@januska12323 tak ano no stalo sa mi 2x ze som sa k babatku prihovorila ako k chlapcekovi a mamivka mi vravi ze to je dievcatko :D tak akoze no citila som sa trochu trapne kvoli tomu...nie kazde babatko ma "dievcensku alebo chlapcensku" tvaricku do oci bijucu..ale to je jedno su aj vacsie problemy na svete
Ja som chcela malej prepichnúť v 4m, lebo som chcela, nech má aspoň prvú dávku očkovania už a naša pediatrička sa vyjadrila, že tak "veľkému" dieťaťu nebude prepichovať v žiadnom prípade. Vraj maximálne do šiesteho týždňa sa prepichuje a potom treba nastreliť. Takže sme nastrelovali a bola som spokojná. Samotné nastrelenie bolo nič. Prvé uško si dcéra ani nevšimla a druhé mrnčala asi len z princípu pár sekúnd. Hojenie bez problémov, žiadna krv, červené to mala mierne prvý deň.

4mesacnej nie,robi sa to po 6tom mesiaci kedy by mali byt lalocky uz vyvinute a za mna nastrelit.Starsej prepichovali a plac, dlho to krvacalo,mensie maju nastrelene ani nestihli zaregistrovat,krvacanie ziadne,hojenie perfektne.