icon

Príjem tekutín 19 mesačného dieťaťa

gulka2010
20. feb 2018

Mamičky prosím vás, koľko tekutín vypijú vaše cca 19 mesačné deti?
Mne sa zdá, že môj pije veľmi málo, a aj to ho ešte nútim. Za deň vypije Max 300 ml vody, plus ho ešte kojím, ráno, obed, večer, v noci 2-3 krát, samozrejme polievku máme niekdy, ovocie, ale aj tak sa mi zdá, že čistej vody vypije malo. Ako ste vy na tom? Prípadne poraďte, ako ho motivujem k pitiu.

nellita
20. feb 2018

@gulka2010 ja ked som kojila dcerka vodu nepila vobec,iba v lete ked boli horucavy, neviem kolko ma pocikanych plienok ale ked aspon 5,6 tak je to.ok

babatkoo
20. feb 2018

Ja mam so synom podobny problem. Bude mat 3 roky a vypije horko tazko 200ml vody. Mame vela druhov flias, poharov, sirupy aj caje. Nechce nic. Ja mu davam 2x denne polievku aspon tu zje. Z toho nepitia ma problem so stolicou. Kaka raz za 4 dni. Tiez si nevieme rady ;(

lienka875
20. feb 2018

Ja svoju kojim približne rovnako ako ty, má 18 m a nevypije mi viac ako 150 ml vody/nesladeného čaju aj keby som sa na hlavu postavila 😞 Pocikanych plienok na cca 6, ak má vývar na obed tak aj 8. Lekárka mi povedala, že je to ok...

zaba22
20. feb 2018

Moja vypije pri ranajkach cca 150 -200ml, potom uz len polievku (tej spapa ale kolo 400ml) a ked sa zobudi,k druhemu obedu este asi 100ml. Plus kojim ako chce.. Niekedy nevypije ani tolko, takze jedine tekutiny su polievka a kojenie.