Problémové spanie bábätka bez bočnice postieľky. Poradíte?

angela13
12. apr 2014

Ahojte, neviem ako mám vyriešiť spanie bábätka. Mám takmer 5-mesačnú dcérku. A myslela som si, že odobratá bočnica bude ok, a keď bábätko chce tak si ku mne prejde, alebo si ho sama vyberiem a dám nakojiť. Po nakojení ju vrátim naspäť na postieľkovú plochu. Tak to bolo zo začiatku, a malá sa v noci zobudila, jeden až dvakrát. Bočnicu máme dole asi mesiac.
Ale nejako sa to zvrhlo posledné dva týždne, sa malá začala budiť za šesť až sedem hodín môjho spánku, aspoň päť šesť krát za noc.
A včera pred polnocou, keď som išla spať som si všimla, že ona išla ku mne, hneď pár minút potom, čo sa nacicala. Ako keby v spánku na polceste ku mne, otočená na boku tvárou ku mne zaspala. (nevie ešte loziť, len sa pretáčať z chrbta na chrbátik, a plaziť sa veľmi pomaly, resp. posúvať sa s dolnou alebo hornou plovicou tela smerom k objektu, kde sa chce dostať)
Keď som ju dala naspäť do postieľky, naspäť na chrbátik spinkať, začala mrnčať, plakať zase som jej dala cicať a potom som sa otočila na druhý bok, chrbtom ku postieľke ku nej, a konečne som zaspala.
No jednoducho, celú noc som malú krmila, tým že som ju dala asi dvakrát na jeden prsník a aspoň trikrát na druhý. Takto to funguje už aspoň dva týždne.
Malá spí buď po mojom pravom boku medzi mužom a mnou - on sa nevie vyspať, lebo máme menšiu manželskú posteĺ a malá doňho šupe, keď je bližšie on k nej než ja, alebo spí malá po mojom ľavom boku, na manželskej posteli, ale nie v postieľke. Som zúfalá a koľkokrát v noci ju tam už radšej ani nepreložím.
Aj keď spí malá tesne pri mne ostatok noci, budí sa, budí mňa cca každú hodinu, hodinu a pol. Nevyspím sa. Mám v hlave niekoľko riešení, ale keď máte osvedčený recept, budem vám vďačná za rady.

kudrlivka
12. apr 2014

mne sa budil na kojenie do 1 roka aj 2 mesiacov aj 10x za noc, sice spal s nami na velkej manzelskej posteli,ale teraz spi tiez, ale sme maleho odstavili a budi sa 1-2x za noc, uz mu nechyba vobec mliecko. ja som uz nevladala tak sme to museli razne vyriesit, a odstavenie skutocne pomohlo. samozrejme nehovorim ze odstavit 5 mesacnu, ale v noci uz nemusi mat mliecko, ja som si povedala ze druhemu babatku ak sa postasti uz v noci mliecko jednoducho nedam lebo si na to zvykne a potom chce stale dudlovat, stane sa doslovne zavisle. kamaratka stale koji, len v noci odstavila a maly sa jej uz v noci vobec nebudi. naozaj ,skuste to , chce to len par noci vydrzat a nedat. potom bude spinkat aj sama a nebude jej to chybat

ellca123
12. apr 2014

nejdu vam zubky?

euka210
12. apr 2014

moj maly tiez spal krasne, v noci hore 2x, cez den pekne v kociku...ale na to uz len spominam 🙂 Este som to nepocitala 🙂 ale je dost casto hore, kym ja idem spat tak min. 2x uz musim ist k nemu a v noci mam pocit, ze kazdu chvilu...ako ma to otravovalo pri prvom! Teraz to uz neberiem tak tragicky, viem, ze casom sa to zlepsi. Casto ked pridem tak je na bruchu, lebo sa otaca smerom ku mne a sa tak zobudi. Ale dojcim ho po sediacky, len nadranom to uz vzdam a lezi pri mne. My mame tiez postielku bez bocnice pri nasej posteli. Pri prvom som obcas bola aj ja napoly v postielke 🙂
Mna viac trapia tie jeho pol hodinove spanky 3x za den, kedy je uspech navarit...a k tomu este starsi.
Podla mna u dojceneho dietata...bud sa mu prisposobis, alebo mu to seknes...ale to bez revu nebude.

kvojtanikova
12. apr 2014

ahoj neviem ci poradim ale ja som to riesila tak, ze som mala tu postielku tesne pri mojej strane postele a po nakojeni ked som ju tam dala tak som bola otocena k nej a som ju jednou rukou stale akoby hladkala, ona citila moju ruku a teplo a pekne zaspala, potom som odtiahla ruku (alebo som kolkokrat aj ja zaspala tak s rukou na jej brusku). Ale je fakt, ze sa budila tiez, nie tak casto ako pises ale budila sa. Kamaratka zase odpozorovala ze jej dieta sa budi akonahle je s nim v noci v izbe a normalne ho presunula do druhej izby (do detskej) a spi celu noc od pol roka (teraz ma dva roky). Ked si ho zoberie k sebe do izby tak sa budi aspon 3x v noci.

cathy23
14. apr 2014

5-6 krat byt hore cez noc, to da naozaj zabrat, a kolko krat je hore, kym idete spat vy k nej? My sme tiez kojeni mame skoro rok a pol, a tiez nam to dava od narodenia zabrat, nechapem ako niektore deticky-kojene, dokazu prespat uz v skorsom veku celu noc...teraz sme hore asi 2-3 krat, ked nam sli zubky to bolo castejsie, casto mrknala v spani...ked to bolo prilis caste, natierali sme calgelom, alebo davali homeopatika a hned bolo lepsie....vam zubky este nejdu? Taktiez sa mi zda, ze kym nie sme v izbe, tak spi lepsie, potom ako keby sme sa rusili..asi to nejako vycitia, ze moze cickat..a mojkat sa....hlavne nad ranom o tej pol siestej...vy mate ake riesenia pripravene? 🙂