Problémy so spánkom u 2 ročného

kuratko
10. jan 2012

Ahojte. Mam 2 rocneho syna a dvojmesacnu dcerku. moj maly bol vzdy take skor lenive babo, vela spinkal a bol kludny. ziadna zmena nenastala az doteraz, ako sa narodila malicka. povodne spal celu noc od osmej do siedmej rano a na obed od dvanastej az do tretej poobede, spinkat sa vzdy tesil a dokonca sa aj pytal. zrazu ma problem zaspat, aj ked som mu poobedny spanok presunula az o dve hodiny, zaspava aj hodinu, potom ho o piatej budim, samozrejme je z toho mrzuty. vecer taisto dlho zaspava, predtym sa budil aj v noci vzdy ked sa zobudila mala a nechcel zaspat a pytal sa von. az ked som ju nakojila a isla spat, zaspal tiez. to uz chvalabohu prestalo. no stale neviem ci mu mam ten poobedny spanok zrusit. keby sa to neobjavilo presne s narodenim dcerky, uz by som ho nedavala. ja som vsak stale dufala, ze je to len taky prvotny sok z noveho surodenca, a ze to postupne prejde.. no nechcem ho zbytocne trapit.. stalo sa vam to? ako ste to vyriesili?
dakujem vam za odpovede a rady.

kuratko
autor
10. jan 2012

poradi niekto? 🙂

nibiru
10. jan 2012

vyskusaj ho zrusit mozno mu uz netreba tolko spat.

xlucia
10. jan 2012

tak ho nedavaj cezden spat. raz za 3 az 4 dni ti pojde od unavy spat aj cez den. u nas je to tak isto

ziarcanka
10. jan 2012

Ahoj, tu je každá rada ťažká, pretože nepoznáme tvojho syna, nevieme, ako reaguje, keď je unavený, ako reaguje, keby si ho neuložila spať cez obed, či denný režim prispôsobujete bábätku alebo synovi, ako sa zmenil denný režim po príchode bábätka, koľko času trávite vonku, či zaspáva sám, alebo s tebou atď....
Môj starší syn nebol nikdy veľký spáč a ešte sa to zhoršilo po narodení mladšieho. V noci sa navzájom rušia, hoci starší spí vo vedľajšej izbe. Starší mi každý deň tvrdí na obed aj večer, že on nechce spinkať, lebo sa chce hrať, ale keď ho neuložím, je omrzlý našľaktrafenie.

harvey
11. jan 2012

Ahoj! myslim si ze ten poobednajsi spanok je dost neskoro, preto moze mat potom problem zaspat vecer. Niektore deti okolo 2 az 2 a pol roka prestanu potrebovat spavat poobede. Moj maly ma 2 a pol a tiez prestava potrebovat odpocinok cez obed. Je teraz niekedy vecer mrzuty alebo prave naopak zacne sa salit na vecer od unavy, Ale to chvilku potrva kym si zvykne. Ked mame rusne rano, alebo ked ide do skolky spava este cez obed. Ked sa Ti zda unaveny daj ho spat okolo 12 - 1 hodinky ale nech nespi dlhsie ako do tretej. Ked sa Ti nebude zdat unaveny nemusis ho dat spat cez obed, ale namiesto toho si len sadnite na gauc a citajte knizky...nieco pokojne nech si odpocinie a vecer potom moze ist o nieco skorej spat. Ono to trva kym si deti zvyknu byt cely den hore. Drzim palce.