Prso namiesto dudla

diamantgirl
20. sep 2017

Prosím vás ako odnaučiť dieta aby v noci stále nepotrebovalo mat v puse cecok? Ona nepapa len potrebuje dudlat. Ale dudel nie, iba prso. Celu noc som v pohotovosti a vždy jej musím dat podudlat inak spať nebude. Bude plakať. Takze mame otrasne noci. Dajte nejakú radu prosiiim

Vďaka

3petka
20. sep 2017

@diamantgirl no nejako len nahradiť cumlom. Avent cumle sú vraj robené ako cecok. Treba vyskúšať a pár noci nejako vydržať. Musí si len zvyknut

katriona1
20. sep 2017

proste prso nedat, ale dobrovolne a bez pláče to nebude, díte si časem zvykne

jance333
20. sep 2017

asi len skúšať viac cumľov. naša 2mesačná zobrala na milosť cumeľ Lovi, doma síce nie, len keď sme vonku a je nervózna, ale aspoň niečo. tie cumle majú vnútri také výstupky, neviem či je to tým, ale taký hladký nebrala vôbec.

diamantgirl
autor
20. sep 2017

Akože moja krpata cez den ma dudel zn. suavinex ale v noci dudel jednoducho nechce. Ked nedám prso reve jak... takze asi len vydržať mi ostáva ... 😫😫😫

nini1010
20. sep 2017

No naucila sa.ja som musela oducat od cumla lebo malej zub nerastol a to boli 2 tyzdne sialenych noci.ale odvykla.nedostala cumel a prsnik len na pitie.takze nerataj s tym ze si za 2 dni odvykne.ale ak s tym neseknes teraz bude ju to drzat az kym sa sama neodstavi.do roka,dvoch?to bude este len... sekni s tym.prsia su na pitie,nie na dudlanie ved by ma svihlo.

zufka10
20. sep 2017

Je to normalne. Aj dudlovanim sa stimuluje tvorba mlieka a dojcenie nie je len o strave (ani u inych cicavcov). Ked chces vediet viac, pripoj sa k skupine Laktacna poradna. Cumlom si to skomplikujes ak chces dojcit (viem, ja som si sposobila vela problemov aj ked inym sa nestane nic niekedy ;)

zufka10
20. sep 2017

@diamantgirl joj a teraz som si vsimla, ze cez den ma dudel. Tak aj to moze byt pricina. Ked chce casto v noci prsnik skratka dobieha, co cez den zmeskala. Cumel kazi prisavanie.

nini1010
20. sep 2017

@zufka10 ano,stimuluje,to mate pravdu.Cely den sa starat o dieta a v noci mat na seba nalepene dieta na prsniku bude vystimulovana do ruzova!a kolko mlieka vyztimuluje dieta nekonecnym obzuzlavanim bradaviek,tolko strati matka od unavy,pripadne stresu.keby jej to bolo pohodlne tak tu asi nepise!

zufka10
20. sep 2017

@nini1010 napisala som aj pricinu a riesenie. Nenutim ju do nicoho, len konstatujem. Mam vlastnu skusenost a radila som sa o tychto veciach s lekarkou, ktora pracuje na neonatologii, cize ak by som si nebolo ista, nepisem.

le4
20. sep 2017

No dietatko daj k sebe do postele a moze byt po probleme. Jednoducho chce ta citit, mat pri sebe a stimuluje sa tym aj produkcia mlieka. Ak vam toto riesenie nevyhovuje, zostava ti uz len skusat rozne druhy cumlov a zrejme sa placu nevyhnete.

katriona1
20. sep 2017

no a zase tu budou rady jak je to tak správne a jak cumel kazí prisávání, no nevím moje dcera mela cumel od porodnice, do normální flasky jsem jí dávala moje mléko když jsme cestovaly a kojila jsem jí do 20 mesícu, mléka jsem mela i pro víc detí a to spala celé noci bez kojení, nemusela nic stimulovat, stejne to delala sestra a stejne to delám ted se synem, když sem mamina píše a ptá si radu jak to díte odnaučit, tak jí to asi vadí, protože se chce v noci i vyspat a nefungovat jako živý dudel, tak proč jí presvedčujete, že je to normální a má v tom pokračovat

majka01_74
20. sep 2017

@diamantgirl ja som spavala naha, mala pri mne, ked sa chcela pricucnut, tak sa pricucla , ani som sa nezobudila. A spali sme celu noc obidve.
V 18 mesiacoch odisla k velkym surodencom do detskej a uz si ani nespomenula

luba41
20. sep 2017

@nini1010k ked žena má dieťa a chcela dieťa, tak sa treba starať .. vo dne v noci ..aj obetovať niečo, aj sa prisposobiť dieťaťu...nie len, ked je novorodenec..
a presne tak ako píšu hore, ked kazíš dojčenie dudlom cez den, nečakaj zázraky v noci.. a bude to horšie, pretože ostane za pár týždnov len to nočné dudlovanie..nespočetne velakrát..
@diamantgirl

sashabb
20. sep 2017

@luba41 a keby sa dieťa prispôsobilo matke čo by sa stalo? 😵

luba41
20. sep 2017

@sashabb a prečo nie ona jemu? snad dieťa je dôležitejšie-jeho potreby, jeho pohodlie atd..prišlo na svet, aby sa o neho niekto staral..či už v 6 mesiacoch má prestať otravovať a prisposobiť sa matke? že už mu venovala polroka svojho života a už je z neho unavená? či matky čakajú že dieťa bude ako hračka na klučik-že sa spustí len ked bude mať na neho náladu, čas, bude vypočinutá..?

sashabb
20. sep 2017

@luba41 tak určite bude dieťa spokojné keď bude mať pri sebe nevyspatú a vynervovanú matku 😖

luba41
20. sep 2017

@sashabb ale dieťa snad nie je na vine, že matka je vynervovaná a nevyspatá?..či je? z jedneho malého polročneho ?😨 opýtaj sa takej čo má štyri deti a po sebe.. taká to zvláda to v pohode, s usmevom a nadhladom..chcela deti, vedela čo to obnáša a je s tým vyrovnaná..

maykaaa1122
20. sep 2017

Je to normalne. Aj dudlovanim sa stimuluje tvorba mlieka a dojcenie nie je len o strave (ani u inych cicavcov). Ked chces vediet viac, pripoj sa k skupine Laktacna poradna.

opuska
20. sep 2017

@luba41 lenze nezabudaj, ze kazda matka je ina.. s niektorou to nepohne a s inou to zamava poriadne. nie sme vsetky rovnake, takze je to tu tazko porovnavat..

luba41
20. sep 2017

@opuska a stále je to o tom istom. .. dieťa je skúška života..chcela som ho - tak sa prisposobím, zvládnem to.. nesťažujem si, neplačem, nevypisujem - že ho mám a neviem ako nan...

nini1010
20. sep 2017

@luba41 ale netrep!mam dieta a viem co to obnasa.

luba41
20. sep 2017

@nini1010 tak to je fajn, že vieš čo je mať dieťa..a pravdepodobne si nan nesťažuješ, vela si sa mu venovala aj venuješ, plníš jeho potreby...tak nechaj aj ju, nech si rieši sama..nemusíš jej vypisovať, že si zle naučila a má riešiť všetko radikálne..

nini1010
20. sep 2017

@luba41 a ty vies citat alebo nie?ved autorka sama pise ze to chce riesit a pyta si o radu.jediny kto je tu radikalny v tejto diskusii si akurat ty kedze mamivkam vysvetlujes ze jediny spravny priatup kedze maju dieta je obetovat vsetko a vsetky potreby dietatu.sa zobud!

luba41
20. sep 2017

@nini1010 tak a ešte raz pre pochopenie..matka je od toho aby si vedela poradiť sama...nepotrebuje radu ani odo mna, ani od Teba..

xxxkatka
20. sep 2017

@luba41 ked si v lietadle komu sa nasadzuje maska ako prvemu? Dietatu ci rodicovi? Toto je situacia podobna- v prvom rade su zakladne zivotne potreby/ funkcie rodica, lebo len zivy a psychicky v poriadku rodic moze byt pre dieta prinosom. Kazda mame hranice niekde inde a matka, ktora skolabovala od vycerpania nie je automaticky zla matka, len jej organizmus je nastaveny inak ako tvoj. Naopak, situacie, ktore polozia teba a ju nemusia. Netreba byt hrdina s velkou pusou hlupych reci, ked sme si nepresli zvivot v topankach niekoho ineho.

montemotherone
20. sep 2017

Len postupne vybrať nenápadne hneď keď zaspí, a skús sa vzdialiť. Keď si blízko cíti ťa. Keď ju naučíš na cumel budeš zase vstávať vždy keď jej vypadne z pusy a ešte ho aj hľadať 🙂 Prsník sa nestratí 😉 Ale večne to nebude, neboj. Ja som pri dcére fungovala do cca 2 rokov, syn bol neoblomnejší, ale potom to šlo raz dva... Nevidím koľko má dieťatko. Ak je malinké, do 1 roka, jednoducho ťa potrebuje. Keď sa uistí, bude neskôr pokojnejšie 😉

montemotherone
20. sep 2017

@luba41 porovnávanie asi nikomu nepomôže. Ja som mala druhé po 2 potratoch, vymodlene, vytúžené... A tiež už som občas padala na hubu a nevedela ako. Viem ako to myslíš, tiež do istej miery považujem reptanie na deti za akési rúhanie, ale niekedy si asi maminy potrebujú aspoň takto posťažovať aby im niekto to trápenie a únavu aspoň uznal. Dnes si spoločnosť matky neváži, aj keď nerada zovšeobecňujem, ale je to tak. Sme len rozmaznané lenivé kravy, ktoré si sedia doma na "materskej" a nič nerobia... Niektoré to vzdajú a vrátia sa skoro do práce, a niektoré na seba nechajú kydať a presviedčajú sa, že ak sa všemožne venujú dieťaťu a zostanú doma, robia to najlepšie čo preň môžu urobiť. Je to zmätok a v tom zmätku sú často osamotené. Rodiny, matky s deťmi už nežijú v komunitách, sú izolované... Preto má stránka ako MK taký úspech 😉

eeffka
20. sep 2017

@diamantgirl ja som mala to iste. Riesenie bolo ze som spala s nou a sa samoobsluzila kedy chcela. Bola ticho a ja som sa vyspala.

zooeynka
20. sep 2017

Moje ma 20 mesiacov a stale sa cele noci na mne dudluje. Odstavit neplanujem. Zvykla som si, ale niekedy sa mi chce v noci od unavy zdechnut...

montemotherone
20. sep 2017

😂 že zdechnut