icon

Púšťate deti von s kamarátmi cez Covid?

11. apr 2021

Púšťate von s kamaráti svoje deti teraz? Moji dvaja mi stále hovoria, že všetci môžu len oni nie, náš okres je na tom teraz dobre, ale aj tak som proti. Argumentujú, že môžu mať vonku rúška, ale dosť o tom pochybujem. Rozmýšľam, že ak sa od toho 19. otvoria obchody atď. tak by som ich pustila s pár kamarátmi.

silvike
12. apr 2021

Aha, tak to uz je ine s pubertakmi, nasi maju 8r. a 9,5r. Takze oni su este take deti a maju spolocne hry a aktivity.

renka30
12. apr 2021

Mladsia chodi do skoly, ide aj s kamoskami do parku, maju ruska. Starsia do skoly nechodi, ma kamosa a kamosku, s ktorymi chodi von, cize nie velka partia, na skate alebo na bike. neviem si predstavit nepustit ju aspon s niekym, zblaznila by sa, kontakt s rovesnikmi je velmi dolezity. Maju ruska a nesmie k nikomu chodit dnu, ci vodit niekoho k nam.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
batmanka
12. apr 2021

Áno chodia, sú len vonku s ruskami...a úprimne som za to rada ... keď ostali dlhšie doma, krásne sa spllu zabavili ,ale na staršej sa to začalo podpisovať...bola utiahnutejsia, uzatvárala sa,deprimovana, nič ju dlhšie nebavilo...nie je nič horšie bakk si odpísať psychické zdravie, pretože to je domček z kariet, ktorý sa Vám po čase zrúti.Psychika veľmi vplýva aj na fyzické zdravie,netreba na to zabúdať!

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
virbonus
12. apr 2021

@jaskolka Napadlo Vám niekedy, že ľudia nosiaci respirátor na tvári aj na prázdnej ulici, či v aute, to nemusia vôbec robiť zo strachu? Ja sa hlásim na tým, čo nosia respirátor aj v aute. A viete prečo? Lebo mi na tvári vôbec neprekáža. Ani si uvedomujem, že ho mám. Čiže nie je dôvod, aby som s nim manipuloval...

vendulka80
12. apr 2021

@virbonus smutne...

virbonus
12. apr 2021

@vendulka80 Čo konkrétne je smutné? Že mi neprekáža respirátor na tvári a nemám žiadne dýchacie ťažkosti? Alebo že sa neveziem na vlne typického slovenského nadávania na všetko a všetkých? Alebo to, že nie som večný konšpirátor mysliaci si, že mi chce ublížiť celý svet? :D

kopytko03
12. apr 2021

10r dcéra chodí s kamarátkami aspoň raz dvakrát za týždeň, musia mať rúško na tvári a byť výhradne vonku. Na začiatku som sa ešte bála a nepúšťala ju, teraz s ňou vďaka tej izolácii musím navštevovať psychológa a stojí ma to majland. Virtuálny kontakt deťom pre zdravý duševný vývoj nestačí.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
vroni
12. apr 2021

Púšťam a vonku chodíme zásadne bez rusok. Nebudem dusiť seba ani dieťa, aby som ucinila žiadosť nejakému paranoidnemu predpisu spichnutemu v zachvate politického šialenstva.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
vendulka80
12. apr 2021

@virbonus tento prístup je smutny... podaktorí ludia upadnú do depresie ked sa vratime do normálu a nebudú musiet nosit respiratory v aute, pri bicyklovaní a podobne. Prepac ale pre mna je prejavom hlúposti ak vidim človeka sameho v aute s respiratorom ze nevidi ani na cestu alebo manželov, ktorí spolu ziju a sedia v aute s ruskami. Nehovoriac o matkách, ktore zaruskuju deti do prírody kde nie je široko daleko živej duše.

virbonus
12. apr 2021

@vendulka80 No tak vidíte. Pre mňa je zasa prejavom hlúposti niekoho súdiť bez toho, aby ste mali vedomosť o tom, prečo človek koná tak, ako koná. A tiež je prejavom hlúposti hnať veci do extrému - Vaša veta o upadaní do depresie po návrate do normálu. Ja ľudí bez rúšok neriešim, nestarám sa. Nechápem, prečo niekoho trápi, že ja mám rúško v aute, pretože mi neprekáža... Slovensko by bolo krajšie miesto pre život, keby ľudia nepchali svoj neorúškovaný nos do vecí, do ktorých ich nič nie je 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
virbonus
12. apr 2021

@viktorka48 Píšete to, ako by Slovensko bolo jedinou krajinou na svete, kde sú respirátory a rúška povinné.

vendulka80
12. apr 2021

@virbonus mna to najmenej trapi, ci ho mate v aute alebo s nim spíte. Len sa zamýšľam, co dokáže narobit hystéria s ľudským správaním. To je vsetko. Ja nosim rusko tam, kde treba. Kde ho nosíte vy to je vaša vec.

patricja
12. apr 2021

Áno, dcéra aj syn /17 a 15r/ chodia von, majú svojich pár kamarátov ,s ktorými sa stále stretávaju raz za čas aj u nás doma alebo u nich doma. Rúška medzi sebou nenosia. Všetko bolo a aj je ok... žiadny problém.

virbonus
12. apr 2021

@vendulka80 Očividne ste vôbec nepochopili, čo som tu vysvetľoval. Že to nemám na tvári kvôli hystérií ani strachu, ale kvôli tomu, že mi to na tvári proste neprekáža. Lenže ľudia vidia niekoho v aute s rúškom a hneď si vytvoria vlastnú nepravdivú mienku, prečo to tak je. No preto. Lebo mi je pohodlnejšie mať rúško na tvári stále, ako ho potom znova nasádzať. To je všetko. 🙂 Ja patrím k tým, čo dodržiavajú všetky nariadenia, ale nie zo strachu a hystérie, ale z lásky k blížnym a občianskej zodpovednosti za životy iných.

patricja
12. apr 2021

@virbonus 🙈🙉

virbonus
12. apr 2021

@patricja súhlasím s Vami. Tiež sa chytám za hlavu, že to ľudia nie a nie pochopiť 🤦‍♂️

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
vendulka80
12. apr 2021

@virbonus a lásku k blížnym prejavujete aj inym sposobom? Ci iba nosením respirátora? No ale ocividne sa nechápeme, co vsak neznamena, ze sme zlí ludia. Len kazdy mame iny názor na danú situáciu. Tak snad toto čoskoro pominie a ludia opäť začnú používať mozog.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sandri
12. apr 2021

Deti chodia normalne na ihrisko a dokonca bez rusok (och, aky prehresok!). Vacsina deti na ihrisku rusko nema, tie co maju, tak to rusko zvacsa maju uplne cele premocene 100x im spadne pod nos a rodicia (zvacsa v respiratoroch) ich hned okrikuju, ze si maju spravne nasadit rusko, lebo sa nakazia. Zial, ludia uz tak osprosteli s tymi ruskami, ze si vobec neuvedomuju, ze to rusko, ktore ma dieta na tvari, nechrani toto konkretne dieta, ale tie ostatne na ihrisku. Takze pokial sa dieta s ruskom hra s detmi bez rusok, jemu konkretnemu je to rusko v podstate nanic, resp. chrani tie ostatne deti, nie priamo jeho (ine je respirator). Ked som to povedala kamoske (decko malo rusko premocene tak, ze sa dalo zmykat), tak na mna len cumela. Uz som to vysvetlovanie vzdala, kto nema kriticke myslenie, nech si bezhlavo poslucha kazdy nezmysel. Co sa tyka navstev v interieri - syn sa navstevuje so spoluziakom, s ktorym sedi v 1 lavici, mladsi syn bol asi 2x na navsteve u dietat zo skolky (v skolke nemaju ruska - vdaka Bohu za mudru riaditelku). Beriem to tak, ze ak by bol spoluziak jedneho alebo druheho pozitivny, aj tak skoncime v karantene ako cela trieda, cize tam navstevy dovolujem.