icon

Púšťate deti von s kamarátmi cez Covid?

11. apr 2021

Púšťate von s kamaráti svoje deti teraz? Moji dvaja mi stále hovoria, že všetci môžu len oni nie, náš okres je na tom teraz dobre, ale aj tak som proti. Argumentujú, že môžu mať vonku rúška, ale dosť o tom pochybujem. Rozmýšľam, že ak sa od toho 19. otvoria obchody atď. tak by som ich pustila s pár kamarátmi.

Strana
z5
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
autor
12. apr 2021

@viktorka48 Nechcela som sa do toho miešať, ale po 1. nie je to žiadne zametanie s ľuďmi - vo väčšine krajinach je v nejakej forme lockdawn
po 2. je to ochrana Tvojho, ale aj ostatných zdravia (za to, že tebe na Covid nikto nezomrel, neznamená to že ani ostatným a ver mi neboli to iba chorí ľudia)
po 3. nikto Ťa tu nehejtuje za to ako dodržiavať opatrenia tak ani Ty nemusíš ostatných 🙂

A samozrejme, keď nechceš dodržiavať opatrenia nikto ťa nenúti, veľmi ľahko sa dajú obísť 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
12. apr 2021

@hettinka ja sa ti čudujem, že vôbec sa tu naťahuješ..... veď vieš, ako to myslím 😉

autor
12. apr 2021

Áno so školami súhlasím, že sme jedny z najdlhšie zatvorenych, ale vedela by si mi vysvetliť v ktorých krajinách sa nenosia rúšky a respiratory?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sisaka
12. apr 2021

Ruška v Kanade sa vonku nenosia, iba v interiéroch a Respiratory nenosime nikde, dokonca ani v nemocniciach, len v prípade, že sa vykonávajú úkony, kde sa aerosoly môžu dostať do ovzdušia. Súhlasila som s tým, aby malo dieťa ruško v škole, tí čo nesúhlasili alebo sa bali mohli v auguste požiadať o online vyučovanie. Mimo školy a interiérov moje dieťa nebude behať v nahubku a keby mali s tým nejaký rodičia problém môžu zakázať stretávanie ich deťom. Syn sa vonku stretáva s kamarátmi po celu dobu okrem prvých 2 mesiacov, keď sa čakalo, že nám budú mŕtvi padať na uliciach, a dovolila som mu aj keď za to hrozila pokuta, keďže kopec iných aktivít ma zakázaných alebo značne obmedzených, momentalne je stretávanie dokonca povolené aj oficiálne. Určite by som ho nedávala a ani neočakávam od druhých, že budú dávať neustále svoje deti testovať, len preto, aby sa mohli stretnúť s kamarátmi.
Kde a kto nosí ruško, respirátor a neviem čo ešte ma netrápi, nech ľudia behajú aj v skafandroch, ale bola by som rada, keby to bolo dobrovoľné.

jankapepe
12. apr 2021

Ja chápem ako si to myslela, názor na to že to je nelogické nemením.

lujza123
12. apr 2021

@hettinka aj moja musi byť na kamere, ale zrovna mala hodinu s ich starožitnou pani ucitelkou 70siatnickou co je rada ze to vôbec dokázala zapnut nieto ešte riešiť nejaké kamery, ale ako pedagóg je inac skvelá len online škola proste nieje je parketa.

hettinka
13. apr 2021

@lujza123 moji berú školu veľmi vážne obaja. Staršia až príliš, mohla by aj menej 🤣 a mladší na 8-ročnom sú cela trieda jednotkari, ťahajú sa navzájom a teda makaju na online hodinách poriadne.
A aby pohyb nezaostávali, zapajame ho aj do prace okolo domu, už maľoval stenu, včera rekultivovanú trávnik, upravoval kompost, čosi opravujú s manželom. Kúpili sme 3D tlačiareň, tak sa “hrajú” s tým (modelujú a tlačia). Na začiatku pandemie sme dosť hrali spoločenské hry, aj cez Vianoce ... proste sa snažíme, aby to doma bolo tiež zaujímavé a podnetne.
A veeela sa rozprávame, staršia je tiež introvert s občasnými sklonmi k svatabôľu, však aj ja. Toez mám “svoje dni”, keď mám pocit, že všetko je na figu. Ale ma to zas aj prejde...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
13. apr 2021

My nebyvame v nejakej zaludnenej oblasti, deti je tu zopar.. cisto prakticky, mala chodi aj do skoly... susedia nechodia, lebo ich skola o dve ulice dalej, neotvorila :D Jasne ze sa vonku hraju, nie stale, nie denne.. ale ked chcu idu von. A to su tak 3-5 deti z 3 domacnosti, max. Vonku, v lese.. no nech :D ved cely minuly rok sa ledva videli cez okno.

hettinka
13. apr 2021

@viktorka48 pol roka to nie je. Syn do 14.12. chodil na tréningy 3x do týždňa (stále rovnaká partia 5 chlapcov + tréner) a von chodíme, len sa nestretávame s ďalšími ľudmi a deti nebehaju s kamošmi, ale fungujeme ako rodina. Ale to my aj bežne, syn nechodil von ani pred koronou sám, teda žiadna zmena v tomto ohľade. My sme ako rodina radi spolu, ja osobne ani nemám rada veľmi návštevy a tak. Len to je zmena, že nechodí do školy a na tie tréningy. Ale 26. sa už má otvárať.

hettinka
13. apr 2021

@viktorka48 inak, nám “behanie s kamošmi po vonku” absolútne nechýba. Ak nám niečo chyba, je to kultúra, múzea, výstavy, koncerty - to sme stále s deckami behali na všelijaké akcie a ešte plaváreň, wellness, lyžovačky, hotely, pobyty obchody a služby... už by sme mali tento rok 2 rodinne dovolenky za sebou (jednu na horách a druhu veľkonočnú pri mori) za bežných okolnosti. A syn by mal už neviemkolko športových turnajov a pobehane cele Slovensko. Dcéra by viedla vysokoškolský život v Brne s chodili by sme ju pozrieť (s kufrom čistých veci a potravín) a užili si Brno. To je pre nas obmedzujúce. Nie nejaké bezprizorne lietanie po vonku. Asi mame trosku iný životný štýl.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
13. apr 2021

@viktorka48 co robia oni, mna netrápi. To teba trápi, že ľudia môžu žiť aj inak ako len riešiť nejakých detských kamosov.
A o deti sa nebojím, tie kontakty majú v rámci možnosti, volajú si, aj FaceTime-uju, na vzduch tiež idu a radšej vydržíme 3-4 mesiace bez denného osobného kontaktu, ako tu riešiť kašle, sople, horúčky, dedka na kyslíku..,

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
13. apr 2021

@viktorka48 prosím ta, už ma nerieš. Si nejaká posadnutá už, nie? Moja rodina, moje pravidla, o svoje deti a rodičov sa starám ako najlepšie viem. A myslím, že mame nadštandardne rodinne vzťahy a deti majú top zázemie. Len som písala, ako to mame a prežívame my. Akceptuj to, alebo aj nie.., tvoja vec.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
danusa63
13. apr 2021

@viktorka48 a mne nevadí že sedím doma a nikto k nám nechodí ako fajne. Nepotrebujem ľudí k životu 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5