Ako naučiť dieťa aby sa pýtalo na nočník cikat? Kakat sa vie vypýtať ale cikat nie. Akože nemá problém sa vycikat do nočníka, ale nevypyta sa. O mesiac bude mať 2 roky
Keď potrebuje kakať, tak sa ako pýta? Donesie ho? Hovorí niečo? Keď ciká, treba opakovať, že ciká, ide cikať a podobne, aby si to slovo s tým dieťa spojilo.
to som prekvapena, vacsinou to tak bolo, ze cikat sa podari naucit skor ako kakat, tak to bolo vlastne aj u nas. 🙂
Snažím sa ju aj ja dávať pravidelne na nočník.
Mne povie hoňo keď potrebuje kakat. A jedine vtedy sa vypýta aj vycikat. Že sa vykaka, odpracem to a potom sa ešte vycika. Ale inak nie. Skúšala som aj že nemala cez deň plienku ale gatky, ale vôbec jej neprekážalo keď sa do nich vycikala, že ich mala mokré
@vikss1 áno, tiež si všímam, že skôr je problém s kakanim do nočníka. Ale ona je vo veľa veciach iná 😀
No neni pripravena este.
@biglovemom samozrejme na ňu netlacim, ešte ma čas, len by som chcela vedieť ako jej pomôcť, podporiť ju v tom.. alebo neviem ako to nazvať
Zamna nijako.pride to same.
Moja nechcela nocnik ani vidiet.a ked bola pripravena hned donho cikala kakala
@biglovemom teší sa, keď sa vycika alebo vykaka do nocnika
To je fajn, raz zacne aj sama
Keď sa jej opýtam, či ide cikat, vie mi povedať áno alebo nie a ide keď jej treba. Tak snáď sa začne čoskoro aj sama pýtať
My sme všetkých troch odplienkovali tak, že holá riťula a striehla som kedy začne cikať.. nohavičky sú veľmi podobný pocit ako plienka preto boli bez, iba tričko.. keď začali cikáť, rýchlo som ich vzala a bežala s nimi na nočník a pritom volala “cikať!cikať!” Nepýtala som sa či im treba, len takto striehla, max. Som povedala: “keď ti bude treba cikať musíš mi ppvedať.” Ale to už keď boli väčší alebo keď sa stala nehoda.. takto sme odplienkovali dcéru v 2rokoch, syna v 20mesiacoch a najmenšiu v 1,5roku vždy behom 2-3 dní až keď zvládli tak išli nohavičky. A trpetlivisť a nehrešiť🫶🏻
Nikdy som nedavala sediet na nocnik pravidelne ked netreba aby si zvyklo dieta- mimochodom nastudovala. By som si ake to moze mat v buducnosti nasledky
Dala som gatky, ked sa dieta pocuralo, dala som dole a tak posadila na nocnik a dookola stale hovorila, ze sa cura do nocnika nie do gatiek a len som sa pytala ak chces curat tak do nocnika, kde je nocnik? Kde pojdes curat a dieta mi to muselo ukazat, kde je ten nocnik
Trvalo to par dni a dieta nakoniec pochopilo
u nas to prislo casom. posadzovala som na nocnik na vycuranie a opakovala som kaka kaka a uz sa zacala pytat kaka ked jej trebalo aj curat (1,5r. tak preto kaka - este by mi nevedela povedat ze curat)