Reálne skúsenosti so zdravotnou obuvou a s barefoot obuvou

katariinam
26. sep 2017

Ahojte mamičky, veľmi intenzivne sa všade rieši tema topanky.
Ake , kedy, bose, ortopedicke, atď...

moja otázka je pre mamičky, ktoré už máte staršie detičky (nad 3 r)
Ako ste ich obúvali a aký vplyv obuv mala na zdravie chodidiel?

Máte niekto dobrú skúsenosť s ortopedickými? Dieťa nemá problémy? Dajte vediet..

alebo niekto naopak s Barefootkami? Dieťa nosilo barefoot a nôžky má zdravé?

Prosím uvedťe aj vek dieťaťa.

Ďakujem. ja sa neviem vysomáriť z témy topánky,tak sa pýtam.

jumama
26. sep 2017

Nasa nosila barefootove aj obycajne topanky, ortopedicke nie, ma krasnu klenbu. Vela chodi bosa aj po dome, lebo nema rada nic na nohach. Ja si myslim, ze zlata stredna cesta je niekde uprostred, zalezi po akom terene bude dieta alebo dospely chodit/behat, a tomu ma byt obuv prisposobena.

bosoriak
26. sep 2017

@katariinam Vsetky moje deti (8, 6 a 1.5 roka) nosili obycajne topanky, nie ortopedicke ani barefoot, ani superfit, ani cinan. Vacsinou Protetika (bez klenby) alebo z Deichmann alebo podobne. Zimne topanky maju pravidelne cizmy z Lidla. Ani jedna nema ploche nohy, klenby maju idealne.

eribel
26. sep 2017

Ja si tiez myslim, ze je to geneticke. Ak ma mat plochu nohu, bude ju mat nezavisle od topanok. Moja starsia (3 roky) mala vsetky od prvych Protetiku, nema ploche nohy, vsetko ok. Sused (rovnaky vek) mal vzdy barefoot, aj tak ma ploche nohy... Moj rocny syncek ma aj bude mat Protetiku... Od 3 rokov to uz moc neriesim ani pri dcere, kupim aj v obycajnej obuvi. Podla mna sa maminy vacsinou rozhodnu podla seba, ci ona nosi barefoot alebo nie.... Ja by som v takom nechodila, tak to nekupim ani detom...

katariinam
autor
26. sep 2017

@jumama dakujem vam. A doma?
@bosoriak

katariinam
autor
26. sep 2017

@eribel tiez sa pytam -co doma?

eribel
26. sep 2017

Ak nenakricim a nepovyhrazam sa, tak nic 😊 V lete neriesim, ved aj ja som rada bosa, ale ked je uz takto, tak tie "socialisticke" RAKy, objednavam na ich stranke www.prezuvky.sk, maju vacsi farebny vyber, ale drahe postovne, takze naraz objednam 2 cisla, ved raz dorastie noha. Dost sa im v nich potia nohy a to objednavam tie sandalkove, ale neobjavila som nic lepsie... A ked zacinali chodit, boli dobre, lebo drzia clenok.

jumama
26. sep 2017

@katariinam Byvame na 11 poschodi, je u nas permanentne teplo, aj ked nekurime 🙂 Stupa zdola od susedov. Z tohoto dovodu u nas papuce nikdy nepresli, to by som iba cely cas bojovala, aby bola obuta. Takze doma v zime, ked tak nosila protismykove ponozky, ale to sa tiez dost casto vyzuvala, a naozaj ked mala ladove nohy, tak sme ju aj prinutili ponozky mat, inak nie.

bosoriak
26. sep 2017

@katariinam doma bose alebo v sandaloch, ked sa naucili chodit, tak len v protismykovych ponozkach.

anjelikdianka
8. okt 2017

Moje deti zacali s topankamy ako znacka RAk.Potom syn ked uz bol vacsi tak nosil obycajne topanky z obuvi,nikdy som neriesila znacky,len aby boly dost siroke a aby neboli topanky tvrde ako lyziarky.MA krasnu klembu .Dcera ma teraz 3 a pol roka,tak tu som uz pocula o Barefoot obuvani a aj som jej zacala kupovat makke,siroke topanky ale nie celkom Baferoot,doma chodila bosa alebo v protismykovych ponozkach a na kontrole ma doktorka nepotesila ked povedala ze ma mala plohu nohu a odporuca pevny obuv s klembou,takze som ju na 50%posluhla a nadalej kupujem makka,siroke topanky ale dokupujem do nich vlozku s klembou.Doma nosi papucky znacky zetpol,su ochybne,nepoti sa jej nozka a maju trosku klemby.