icon

Reflux u 6 týždňového dieťatka

miska787
1. nov 2018

Mamičky máme 6 týždňov trápi nás reflux...máme klinovy vankúš aj sirup gastro baby ...veľa negrckame len nás to páli v krku. Poraďte čo vám zabralo ??

Strana
z3
miska787
autor
13. nov 2018

@luba41 prisat sa chce máme dobré prisatie to som si 100 percentná.mlieka mám strašne veľa. Pred dojčením som si odsavala trochu predného aby mal hustejšie a aby mu nezabehlo lebo mu vždy zabehlo keď mi išiel rýchlo tok. Takže začne pekne papať a následne po chvíľke vystrelí vypne chrbatik pusti bradavku je nervózny a následne sa zase chce prisat. Takto to u nás prebieha dokola takže sa vlastne nenaje nakoniec lebo plače a už to nejde

miska787
autor
13. nov 2018

@luba41 dakujem

miska787
autor
13. nov 2018

@luba41 uzdicky nemáme cumel som nedala. A nedala som ani fľašu ale zahustovadlo som dávala po lyžičkách spravila som z toho taký gelik. Nie som hlúpa tieto veci viem 🙂

lienocka75
13. nov 2018

Ahojte, naša mladšia dcérka mala reflux prvé tri mesiace, potom sa to upravilo. Pomohlo odsatie "predného" mlieka /cca 50 ml/ pred každým kojením, pri kojení lyžička gélového Nutrilonu a samozrejme polohovanie. Držím palce.

miska787
autor
13. nov 2018

@lienocka75 až 50 ?? Odsavala som menej.vyskusam ďakujem

liliana2222
13. nov 2018

@miska787 ach jaj. No to odsávanie, poviem ti úprimne je to na prášky.. ja som odssvala prvé tri týždne, ak chcete mať mlieko tak musíš odsavat pravidelne každé tri hodiny.. aj v noci, tam môžeš mať len jednu dlhšiu pauzu, ja som mala 5hodin. Ale teda odsať, ohriať, skladovať to, ešte keď ti v noci bude vstávať inak ako tebe vychádza odsávanie, je to veľmi náročné.. skús ešte ako ti poradila
@lienocka75 .. a ja som aj ten nutriton dávala tak že som urobila kašičku s mliekom a dala po lyzickach, ale fakt čo najmenej a potom dokojila.. on sa ti môže zlostit aj preto že ti ide rýchlo mlieko a vadí mi to, nášmu to robilo problém a vlastne sa vtedy aj zhoršuje ten reflux.. nestrieka ti mlieko keď pusti bradavku? Tam by mohla pomôcť zmena polohy.. a síce neviem aké linky ti dala luba, nepozerala som ale skús čo to prečítať, tiež som veľa čítala o kojeni , prisatí a polohe aby som zlepšila čo sa dá a tak malému ulavila

miska787
autor
13. nov 2018

@liliana2222 ďakujem mamulky veľmi pekne všetkým za rady ...vyskúšam všetko možné a uvidím niekedy sa ozvem ako sme dopadli ja sem moc nechodím 🙂

liliana2222
13. nov 2018

@miska787 tak snad nieco pomoze, budem drzatdoma prsty, verim ze z toho rychlo vyrastie a coskoro napises ako si uzivas materstvo bez problémov 😊

malinajahoda
13. nov 2018

@miska787 a aj tak urobíš ako ti dr povedala? Držím palce nech sa to zlepší.

denuska28
24. okt 2021

Ahojte ženy, otváram staršiu tému. Môj syn má ukončený 4.mesiac a tichý reflux sa nám len zhoršuje. Pod dohľadom lekárov nie sme, pretože mu 6x spravili zle vyšetrenia a tak som na lekárov zanevrela 😡 už 2x mi hucal monitor dychu, ale malý dýchal, tak som to neriešila, myslela som, že blaznim. Malý je celý zahlieneny, denne do neho v spánku vlejem maximálne 400ml mlieka a každý týždeň je to horšie a horšie, prikrmy tiež ledva zvláda. Do kedy mam čakať, kým znova začnem kontaktovať lekárov? Kedy si mam začať robiť naozaj starosti? Jasne, ze už si ich robím teraz, už to trvá u nás 3 mesiace, od 5.tyzdna, no na lekárov som zanevrela. Co robiť?

sima1415
24. okt 2021

Nepoteším ťa, malá mala silný reflux pomohlo až AR mlieko - doktor stále trval na kojeni ale ja som videla že malej je moc lepšie po umelom mliečku ako po mojom takže nebolo o čom a prešla som plne na umelé ale reflux jej úplne prešiel až keď mala 11 mesiacov a teraz synator to isté , tiež reflux a nič nepomáha takže zrejme aj pri ňom budem musieť prejsť na umelé mlieko, nie vždy je dojčenie to najlepšie pre dieťa ;)

denuska28
24. okt 2021

@sima1415 ja som v den 3.mesiaca stratila MM úplne, presne z dôvodu, lebo bol stále prisaty na mne a to mlieku tiež neprospieva. Takže som prešla na um. Kým som sa vôbec dopatrala co môjmu synovi môže byť, prešli sme na ar mlieko no nepomáha. On ma tichý reflux, teda lekársky nepodlozeny, no ja si budem za tým stať! Chodievate alebo chodili ste na kontroly? Ja mam pocit, že je to čím ďalej tým horšie

sima1415
24. okt 2021

@denuska28 chodili sme ale nikdy to neriešili , ja som si musela vysypať mliečko na predpis lebo doktor stále iba hovoril že to prejde ale ja som to mohla vieš čo keď som ju videla trpieť..u nás sa to rieši až u detí starších ako 12 mesiacov

denuska28
24. okt 2021

@sima1415 ďakujem pekne za rýchle odpovede. Aj keď to nejako extra do 12teho mesiaca nebudú riešiť, chcem, aby bol pod kontrolou, či sa to náhodou nehorsi. Tiež už som zúfalá z toho, že mu neviem pomôcť, keď sa tak trápi. 😭 Som vďačná za každých 400ml, ktoré mi počas 24hod vypije 😭

denuska28
24. okt 2021

@sima1415 a to mi vypije výhradne v spánku. Keď je hore už mu takmer ani neponukam, pretože mi VŽDY fľašu odmietne 😭

Strana
z3