Režim 14. týždňového bábätka

zuja2015
1. máj 2016

Ahojte mamičky, idem si k Vám pre cenné rady a názory. Synček má 14. týždňov. Ide mi hlavne o to, že nemáme vytvorený žiadny denný režim. To znamená, že papá kedy chce, spinká kedy chce, na vychádzky chodíme tiež resp. návštevy, keď mi až zaspí, lebo niekam ísť, keď je bdelý, je nemožné. Každý deň máme úplne rozhádzaný a každý je iný pre mňa dosť vyčerpavajúci, lebo nevime kedy bude spať ako dlho atď. Od narodenia ešte aj doteraz máme problém s bruškom. Každé prdíky, kakanie je s plačom a nervozitou, čo ho v poslednej dobe budí počas spánku. Preto si myslím, že režim ako pravidelný spánok je u nás bezvýznamný, keďže ho uspím a niekedy do pol hodiny, do hodiny je hore s hrozným plačom, lebo potrebuje si prdnúť, alebo kakať. Potom sa preberie a je nervózny, lebo najradšej by spal, ale zobudí ho bruško. A tento kolobeh máme dookola celé dni. Väčšinu dňa aj keď je hore mi zýve, pretože nemal dostatok spánku. V noci sa to tiež zhoršilo dokáže byť hore aj každú hodinku, dám ho na prsník zaspinká a zas je hore. Prdíky aj kakanie ho trápia aj v noci. Boli sme na gastre, keď som sa spýtala, či je to všetko normálne, lekárka sa pousmiala a vravela, že áno. Druhý mesiac užívam probiotiká, začali sme ich užívať na to, aby kakal, ale inak nám nepomohli a podľa lekárky ich mám užívať aj naďalej.
Som zúfalá, lebo vôbec som sa už tretí mesiac nikam nedostala, občas keď ideme k rodičom na návštevu aj to pre mňa návšteva nie je, lebo len kojím, uspávam a to dookola a popritom malého plač, nervozita. Má veľmi málo dobrých chvíľok počas dňa.
Poraďte, čo robiť. Ja už neviem ako ďalej. Mám vyčkať, kým sa mu umudrí bruško kakanie a či vôbec to niekedy bude alebo fakt zaviesť režim v rovnakom čase ho kojiť, dávať spať, kúpanie, prechádzky a veriť, že raz si na to zvykne? Takto sa už fungovať nedá, vyčerpáva ma to a veľmi zle to vplýva na moju náladu a energiu, nevládzem už.

jonnie
1. máj 2016

My sme dlhooo podobne fungovali. Bolesti bruska pominuli-ked pediatricka odporucila podavat 4 kv.denne BioGaia. Odporucam aj tebe ak kojis acidofilne vyrobky. Jediny rezim-ktory som sa mu snazila dodrziavat bol cas kupania. A funguje to uz aj v starsom veku. Kojenie aj kazdu hodku v noci som pozorovala v obdobi rastu...potom sa to upravilo. Dolezite je-aby si si to v hlave utriedila a nehnevala sa preto na babo. Ono pociti aj tvoju pohodu a vela veci sa poriesi.

petulda333
1. máj 2016

Tak na rezim je este maly,aj ja som sa snazila v rovnakom case kupat a aby v rovnakom case papal atd ale pochopila som ze chciet mozem ale tak to nebude..v prvom rade patraj preco ho boli brusko-viem o com hovorim,presli sme si krcami,vracanim,prebdenymi nocami,4x sme menili mlieko a teraz resp uz 2 mes pokoj...az na male vynimky spi celu noc a cez den cca v rovnakom case papka..

pribinak
1. máj 2016

Taketo babatko este nema ustálený ziadny režim a to ze napr par dni rano spinka do 6.00 a o par dni uz nie, nie je nic výnimočne
Navyse su tu rastové spurty a tie narúšajú režim
To zivanie nemusi znamenať automaticky únavu a nevyspatost
Skus mozno šatku, aby bolo babatko kludnejsie, neboj, ono rastie a zachvíľku sa zacne viac zaujímať o svoje okolie, bude viac akčné a menej plačlivé

candii
1. máj 2016

My sme si ziadny rezim nebudovali. Ked bol hladny dala som mu jest. Ked bol unaveny isli sme spat. Na nastevu chodime len ked viem ze chce spat a aj von tak chodime. Dakedy pospi dlhsie dakedy kratsie. Kupeme kazdy druhy den .. cca v tom istom case ale myslim ze jemu to je jedno 😁 na prdiky nam zabral espumian a babycalm .. casto polohujte na brusko a davajte odgrgnut. Tiez sme si uzili s tymto bruskom 😧 som rada ze je to za nami

nicolle21
1. máj 2016

no tak to my sme mali rezim.. cca od 5.tyzdna,ja by som inak nemohla fungovat,zahynula by som v takom chaose.. samozrejme na minutu presne to nebolo nikdy,ale taka polhodina hore dole a slo to.. vravi sa,ze cim lepsie spi dieta v noci,tym lepsie spi aj cez den..
treba zo zaciatku skusit sledovat co sa ledy robi,ja som si vytvorila v exceli tabulku a vytlacenu som si ju dala na chladnicku,stlpceky boli hodiny od 01 do 24 a riadky dni (1.maj,2.maj) a kazdy riadok som po hodinach vyfarbovala zvyraznovackami,zelena pre spanok,cervena papanie,oranzova bdenie,zlta vychadzka.. vdaka tomu som si potom mohla odsledovat,ako sa mi postupne zelene ukladaju pod seba,cervenou papanie sa tiez postupne priblizovalo,potom som postupne niektore veci velmi zlahka skorigovala.. zacinali sme v babatkovskom veku s troma dennymi spankami,ale kratsimi,postupne uz som videla zase vdaka tabulke ze tam ten treti spanok zavadzia,tak sme ho vypustili.. akoze pre mna obrovska pomoc,netapala som v tme a mohla som si cca aj naplanovat veci na den dopredu,co predtym neslo.. ono to hlavne netreba robit nasilne a odsledovat ako si tie "cinnosti" uklada dieta..
na spanok cez den skuste aj satku,resp ergonosic,dobre sa v tom aj vyprdi,lebo je v takej dobrej polohe na to 😉 a mozno aj dlhsie pospi

anjeli_k
1. máj 2016

Ahoj, ked som citala tvoj prispevok, to akoby som citala o sebe, len s tym rozdielom, ze maly mi zaspal za 24hodin na pol hodinku a koniec.ale vsetko prejde.to su proste tie blbe koliky😕ja som napr. 3 mesiace pri malom nemohla fakt nic robit.ani na zachod nic proste, stale plakal az mi modrel a stracal dych, tak ho bolelo brusko😕musis iba pockat kym to prejde a potom si uz s malym mozes vystavat rezim.uprimne ti drzim palce a vela trpezlivosti👍

siska53
1. máj 2016

@zuja2015 take babo ma prosto rezim ,krd je hladne, papa, spinka podla potreby.
Je to normalne. U nas rezim prisiel postupne zzvedenim prikrmov,cize po 6,m.
Ty mas len jedno dieta no u nas to bolo tak,ze kolikove bolo dieta druhe, sice sa v noci nebudilo kazdu pol hodinu,no ked mala koliky,boli sme hore hodinu aj dve v noci nez opat zahajala. Ale.. Nejak som musela docielit aby jej nerezim nenarusil rezim starsieho dietata,ktore malo v tom case len dva roky.
Nebolo to lahke,ale prezili sme. Kokiky mala do 3,5m.,nasledne bolo len lepsie a lepsie.