Robím chybu, keď dcére dávam piť počas zaspávania?

4. jan 2022

Dcéra 2.5 ročná skoro odplienkovana, cez deň sa vypýta cikat ci kakat na nočník alebo véčko.
No problém je keď ideme von, jej dám ešte plienku (vonku sme niekedy aj viac ako 2 hodiny) vonku sa nevypyta, poobednych spánok tiež jej dám plienku taktiež ju má pocuranu, spi cca 2 - 2.5 hodiny ale vypije celú fľašu čaju a na noc taktiež plienku a taktiež vypije veľa čaju.
Asi robím chybu ze jej dávam piť počas zaspávania ;/
Mam jej obmedziť pitie a keď ideme von tak bez plienky.. 😢
Poraďte mi ako ste to robili vy..

deti95060810
4. jan 2022

pred spaním obmedz pitie...

emilka_1
4. jan 2022

Ja, keď som odplienkovavala syna, tak u nás neboli žiadne plienky "pre istotu".. Ja som sa stále pýtala či sa mu chce a skoro nikdy sa nepocikal. Ak sa stalo, mala som nachystané náhradné oblečenie.
Pred spaním minimum vody (ci už obedné alebo nočné).

anjelicek26
4. jan 2022

Tak sama si si odpovedala, stale jej davas plienku - ona to vie, tak sa tam proste vycika... na von som brala oblecenie navyse a pytala sa, ci musia cikat. V tom veku dve hodiny ale uz bez problemov zvladli, ist pred tym cikat - ako sa ide von - bol klasika ritual, bez toho sa nikam neslo... Po ceste vzdy vytipovane nejake wecko, kde som sa opytala, ci musi/nemusi cikat a ked nie, tak sme sli dalej...netreba sa toho tak bat... co sa tyka spanku je to ine, ale ta cela flasa caju je uplna blbost...daj jej vodu, vypije menej, to je len o sani na ukludnenie pred spanim a nie o smäde...

amelie2017
5. jan 2022

Vonku by som jej plienku nedavala. Pytaj sa, zober nahradne oblecenie. Na spanok je to ok. Moja sa odplienkovala ked mala 2roky a 4 mesiace, ale na spanok este plienku potrebovala. Na obedny mi sama povedala po nejakych 2 mesiacoch, ze uz nechce. Na noc mala do 3 rokov. Aj ked neskor uz bola takmer vzdy sucha, nechcela bez nej spat a my sme ju nenutili. Uz sa aj v noci budila, ze chce cikat, ale plienku musela mat. Okolo 3 rokov opat sama povedala, ze uz je velka a nechce ani na noc. A dovtedy pila pred spankom aj um, potom uz tiez nechcela.

simona92101
5. jan 2022

V prvom rade zrusit flasu a caj,je jasne ze ak vypije flasu caju pred spanim tak sa pocika.u nas zabralo nasledovne:pred obednym spankom nedavat aspon pol h predtym pit,ide sa este aspon 2x vycikat,pri posteli ma nocnik "keby nahodou".ked sa nepocika,velka pochvala a odmena.von chodit bez plienky,v batohu nahradne oblecenie,pred odchodom vycikat,vonku som sa cochvila pytala ci nejde cikat.ked sme prisli domov,ruky umyt a hned posadit na nocnik.nocny spanok bez plienky sme skusali az ked bola cez den uz dlhsie bez plienky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
5. jan 2022

Zrušila by som fľašku a s tou plienkou von som to robila aj ja v zime.Ale vždy som povedala, že ak to ide tak nech vydrží či sa vypýta a pôjdeme domov mala ju len pre istotu, ale ak potrebovala cvrkla🙂na noc mala dlhšie.No vonku sa nevypyta, lebo vie, že má plienku a môže🙂

habibim
5. jan 2022

Dplienkovany je tri týždne môj 2,5r.syn..ale vnoci plienku ma, lebo veľmi veľa pije. Mlieko pred spaním aj vodu.. Ale par krát sa zobudil suchý alebo sa vypýtal vnoci pisat.. Toto ešte neriešim.. Ale cez deň keď som mu nedala plienku a začal sa pýtať na nočník, tak som tu plienku "pre istotu" nedávala ani na obedny spánok (dala som pod neho nepremokavu podložku), ani keď sme šli von alebo na návštevu.. Proste som vzala náhradné oblečenie a vždy sa ho pýtala, či chce ísť na WC..

evitaa1234
5. jan 2022

vsetky maminy strasne mudre...nasa 2 r tiez pred spanim mlieko, vonku pre istotu plienku, lebo nech mi všetky super mudre mamy povedia ako mam dceru vonku ked je pod nulou prezliekat a riskovať že prechladne a bude mat nasledky na cely život. Autorka, sama vies v com je problem snaz sa vekom eliminovat, ak bude dlhsie sucha plienka v noci skus vynechat, dieta musi na taketo veci vyslovene dozriet aj mentalne...