icon

Ročné dieťa neznesie zapnuté pásy

zo_ja
10. dec 2020

Ahojte mamičky.
Nájde sa tu taká mamina, ktorej dieťa neznieslo zapnuté pásy? Moja ročná dcérka to neznáša od narodenia...či ju dám do kočíka, autosedačky, stoličky na kŕmenie, hneď sa pučí dopredu a snaží sa ako keby svojou hruďou ten pás odtlačiť celou silou ...až nedýcha. Myslela som si, že z toho vyrastie, ale vôbec sa to nezlepšuje. Stretli ste sa s tým? Podarilo sa Vám s tým niečo urobiť? Ďakujem za akúkoľvek radu.

kitycat
10. dec 2020

Ma rok... Asi z tohoneste len vyrastie 😊

tanyan
10. dec 2020

Musí mať v kočíku alebo v stoličke na kŕmenie zapnuté pásy? Moja nikdy nebola rada obmedzovaná, už v pôrodnici nebola v zavinovačke, ale na voľno. Možno práve preto, že som jej dopriala dosť voľnosti, bola ochotná tolerovať v aute pásy. Výhodou bolo aj to, že v aute sedela vpredu vedľa mňa a keď som nedržala rýchlostnú páku, tak som mala ruku pri nej a kontakt ju vždy a všade upokojoval a stále upokojuje.

nela82
10. dec 2020

@zo_ja jednoducho musí byť pripútana.Ak ju odpútaš,jasné,že bude stále skúšať.

zo_ja
autor
10. dec 2020

@tanyan obávam sa, že musí, ale nezapínam jej 5 bodové pásy, ale iba 3 bodové. Inak sa v stoličke hneď postaví a vykláňa sa. Ide o to, že moja dcérka neplače, keď má pásy zapnuté, ale stále ich vytláča hruďou...vyzerá to hrozne. Tlačí , tlačí, až je celá červená. Keď sme mali návštevu, tak si mysleli, že tlačí na stolicu, ale ona jednoducho takto vytláča všetky prekážky, ktoré má pred sebou.

zo_ja
autor
10. dec 2020

@nela82 je stále pripútaná a nemám pocit, že je to o tom, že skúša. Robí to od narodenia.

thoughtfulweirdo
10. dec 2020

Podla mna toto robi velmi vela deti, nic nenormalne. Su zvedave, mali sibali, chcu poznavat svet a teda logicky neznasaju vsetko, co ich obmedzuje 😁 pokial sa neda nijako zabavit, aby si ich prestala vsimat, zostava len vydrzat, kym vyrastie, hlavka dozreje a zlepsi sa to.

zo_ja
autor
10. dec 2020

@thoughtfulweirdo ďakujem veľmi pekne za reakciu...tiež som mala k tomu tento postoj, ale akosi som dúfala, že to postupne zmizne a vôbec sa to nedeje :-/. Je preto obtiažne dcérku nakŕmiť , keď sa stále pučí celá červená, že až zadržiava dych...kŕmenie, či sú to raňajky, obed, alebo večera, nám trvá trištvrte hodinu. Taktiež ma mrzí, že si neužíva prechádzky vonku v kočíku, nehovoriac o tom, že to jej pučenie sa vyzerá fakt miestami desivo na pohľad ☹...snažím sa ju zabaviť nejakými hračkami, alebo chrumkou a pod, ale nie stále to zaberá. Je mi jasné, že z toho bude musieť pravdepodobne vyrásť, len ma zaujímali príbehy iných mamičiek, ktoré to mali podobne ako my ...či to prešlo a kedy to u nich prešlo.

mon29
10. dec 2020

@zo_ja moja to dala ba vyssi level a dokazala sa s pasov vyzliect😂 na nervy to bolo.. ty soferujes a deculo pas iba medzi nohami a cez ramena nic.. vyrastla z toho ale az v 5😆

maximilie
10. dec 2020

@zo_ja a je to jediný prejav ktorý sa ti nezdá, alebo je toho viac? Motoricky vývin a reč je v norme? Mas problém aj s niečím iným? Lebo ak všetko iné ok tak sa nad tým len zasmej

zo_ja
autor
10. dec 2020

@maximilie ostatné vyzerá byť všetko ok. Dcérka po pohybovej stránke ide presne "podľa tabuliek"...plazenie od 5 mesiacov, štvornožkovanie a sedenie od 7 mesiacov, postavila sa na 8 mesiacov, prvé kroky od 11 mesiacov. Teraz na rok už chodí pekne sama na striedačku s tým, že sa niečoho pridržiava a istí. Čo sa týka reči, tak zatiaľ má svoj vlastný jazyk...ale ja mu rozumiem. Napr. pa je papať, ba je bác, mňam keď papá, toto keď na niečo ukazuje a podobne. Povie aj mama a také tie svoje každodenné slovíčka ako dada, dede, vava atď. Ale rozumie všetkému, čo jej poviem. Nepríde mi, že by bol niekde zdravotný problém, ale akonáhle sa na ňu dívam, ako sa v tom kočíku prehýba, vykrúca aj ruky dopredu, hruď vypína a tlačí celou silou, tak mi je to veľmi ľúto. Veľakrát sa aj ľudia naokolo pozerajú , že čo jej je a mňa to trápi, lebo by som jej rada pomohla a neviem ako.

zo_ja
autor
10. dec 2020

@mon29 no, tak to už iba 4 roky 😁😁😁...

babydesire
11. dec 2020

-V aute pasy musi mat,tam sa neda inak
-Skus ju krmit inak - posad ju vedla seba ci oproti sebe na sedacky,beznu stolicku...alebo si ju daj na kolena
- v kociku ju nepriputavaj, pohyb jej obmedz oblecenim a dekou/dekami,nanoznikom,,a daj ju do polohy z ktorej dobre vidi, otoc ju opacne (ak vozis proti smeru jazdy daj ju do smeru,resp. naopak)
- maj pri sebe vzdy vsetko to o com vies ze ju dokaze zaujat,zabavit,utesit...

andreatytler
11. dec 2020

@zo_ja Nas syn ma rok a neznasa byt priputany v aute alebo kociku.
V jedalenskej stolicke mu to nevadi... pasy ma volne a ani by ich mat nemusel. Ale pri krmeni sa vykruca a vyklada nohy hore a niekedy odbehnem od neho, tak ho radsej priputavam. To mu ale nevari. On ma hrozne rad pracky a zo zaciatku som ho nechala sa hrat s tymi prackami a aj teraz niekedy ho to zaujme pri zapinani a tak ho necham nes sa s tym pohra. Potom pri jedle musim spievat.
V autosedacke reve az je cely cerveny a spoteny. Asi aj koli tomu ze je tam velmi silno priputany oproti tej jedalenskej stolicke kde to ma na volno. Je to lepsie ked soferuje muz a ja sedim vedla syna. Ak soferujem sama, je to o nervy ale nic ine sa robit neda. Nechodime na ziadne vylety.
V kociku robi presne to iste ako tvoja, ze sa vypuci a chce sa zosmiknut z neho dolu a pritom krici. Je to horsie odkedy vie chodit. Musi mat cumel, musim ho neustale niecim zaujat (auto, havo, lietadlo, kvietok) a druhu polovicku prechadzky ani to nezabera a musim robit akcne kocikovanie. Trham kocikom dopredu a dozadu a jeho to hadze a potom kocik potlacim a necham ist sam, potom dobehnem a zabrzdim a zase to tam nim hadze. Je akoby na horskej drahe a vtedy je spokojny.
Podla mna sa to nezlepsi. On chce byt neustale v pohybe a ked nemoze, tak je zle.

mirka969
11. dec 2020

Moj to sice nikdy nerobil , ani nemal ziadny problem s pasmi. Ale ja som ho po roku prestala priputavat v stolicke. Nikdy od neho neodchadzam kedje v stolicke takze sa nemam coho bat tak naco by som ho tam priputavala. A co sa jedna kocika odkedy je zima tak je tak naobliekany ze keby som mu dala este aj pasy tak by uz chudak ani nedychal. Ajtak ma na sebe deku aj nanoznik ledva sa vie pohnut takze aj z kocika som pasy vybrala. A autosedacka tak tam jasne ze bez pasov to nejde . Takze moj nazor je taky ze ju nepriputavaj pokial si pri jedle stale pri nej