S akým nadmerkom kupujete svojim dievčatám sandále ?
Prosím vás s akou veľkou "cm rezervou" kupujete svojim dievčatám sandále?
@kristina2412 presne to ma zaujímalo,ďakujem.ja som mojej dnes kúpila,má 15,5cm nôžku a sandálky majú nadoraz 17cm.....
@marion09 podla mňa budú dobre, ja som sa poučila, že keď je v sandáloch vpredu veľa miesta, hlavne pri tých otvorených , zavadzia to,zakopava a aj to divne vyzerá. Hoci prvé roky som poctivo nechávala 1,2 cm 😂
@kristina2412 ale moja má len 3,5r....
Pri otvorenych topankach (bez zakrytej spice) staci rezerva pod jeden cm. Okolo 1,5 cm nechavam pri uzavretych, aj pri sandalkach vpredu so zakrytymi prstami.
@marion09 keď bola rovnako stará nechávala som 1,2 dokonca raz ma predavačka ukecala na 1,5 cm , lebo sa to tak má 😂ale po čase som zistila že to bola blbosť nechávať taký nadmerok a skôr jej to zavadzalo ako pomáhalo. A keď neplanujes sandále využiť napr. ako prezuvky v zime do škôlky atď je to zbytocne.
@marion09 lenze 15 cm noha este relativne rychlo rastie, v jej veku sa kupuju topanky s nadmerkom 1 - 1,2 cm. 0,6cm sa posunie noha pri kroku a zvysok je na dalsi rast. Ale kedze tieto sandalky budu aktualne o pol roka, nikto ti nepovie, aki jej dovtedy naradtie noha. Este je otazne, ci si jej tu nohu zmerala spravne
@marion09 kedze kupujes sandale v zime tak by som si ten nadmerok nechala predsa vacsi,mozno aj cm. Ale nekupujem takto velmi dopredu,kedze nemam vestecku gulu a neviem kolko jej noha narastie. Potom sa jej bude blbo chodit ak netrafim,pripadne budem musiet kupit dalsie aby sadli a nerobili problemy pri chodzi
Ja kupujem aby nadmerok mal 1cm
max 1 cm...na druhé leto aj tak nevydržia...alebo dietaťu narastie noha, alebo ich zničí za jednu sezónu...

@marion09 mám sedemročnú,pri nej stačí tak 0,8 - 1cm. Skúšali sme aj viac,ale potom jej boli naozaj dobré až na jesen,a to bolo zbytocne.