icon

Schody v paneláku a kočík

ssussie
15. nov 2012

Caute mamky, asi to kazdy pozna - kociky versus schody. U nas je to extrem problem. Byvame v panelaku, kde vytah stoji na medziposchodi - cize jedny schody ma cakaju ked idem ku vytahu a jedny ked idem do bytu ... a teraz ako s kociarom a sama ??? Doteraz sme vzdy cakali na ocka a tak sme isli von, ale uz je zima a chodi domov za tmy a my sme v byte ako v klietke, lebo nema nas kto vyniest von a doniest dnu ☹ Maly este nedrzi hlavicku pevne, aby som ho mohla prenasat na jednej ruke a druhou pozamykať, privolat vytah atd. a ist do kocikarne co je na prizemi (ako ten humus tak mozem nazvat). Samotnu vanicku s nim uz neunesiem az dolu - ma sest a pol kila, vana asi dalsich sest a som po sekcii, takze este si nemozem tolko nalozit, mi bolo povedane. Kolajnicky by mi v brane zrusili, lebo schody su uzke a mame trojkolesovy kocik ... takze tazko. A ta nasa kocikaren ... no nedali by ste tam ani lopatu, nie to cisty kocik. Jedine co manzel vymyslel, je ze da cely kocik do auta pred panelak, on pojde do prace busom a ja s vajcom zidem dolu, polozim ho do auta, zlozim kocik a mozme ist. Takze v zime sa tam serkat a manzel bez auta bude ako bez ruk ... nemate nejaky sikovny tip, lebo mne sa nechce byt vkuse domaaa :-P ... jaj a cely kocik neunesiem uz vobec - je to nezgrebna tazka raroha - ano obchytit ho neviem.

zuzana17
15. nov 2012

@ssussie 😀 tak tak, vyskúšaj a určite Ti to pôjde, je to tiež dobrý nápad. 😉

sissy27
15. nov 2012

@ssussie no teba možno nie, ale problém schody vs. kočík dôverne... a ver mi, nie si prvá ani posledná, ktorá takto býva, ale prisahám prvá, čo z toho robí takú vedu... a naozaj 4 mesiace po sekcii si už fyzicky ok 😉 takže zahoď sebaľútosť a začni posilovať, alebo ako radili iné baby, zorganizuj brigádu a dajte si kočíkareň do poriadku...

ssussie
autor
15. nov 2012

@eeffka hej, hej uz je vacsi ... dost velky 🙂 a sidlo to je na rukach nechce byt, vystraja, potom narazi nosikm mi do ramena a je veselo, ale uz mi mamky poradili, tak idem na to 🙂 a to zdvihanie mi prisne zakazala lekrka, z mojej hlavy to nemam. Zachranila aj mna aj naho syna, takze ju pocuvam na slovo 🙂

bea1971
15. nov 2012

no ja byvam na 5. poschodi bez vytahov a trepala som zakazdym kocik hore aj dole,najprv som vyniesla maleho hore ,dala do postielky a bezala zas dole pre kocik a aj tasky s nakupom 😠 ,chvala panu bohu,maly uz je skolkar,tak uz mame davno pokoj 😀

ssussie
autor
15. nov 2012

Dakujem za pomoc a rady 🙂 Hor sa schodik po schodiku 🙂

ssussie
autor
15. nov 2012

@bea1971 a ze dovolenka 😀 vojensky vycvik :-P

nikuska265
15. nov 2012

všade kde sú schody tiež chodím na zadných, schod po schode. našťastie to nemám tak často,ale inak to nejde. a naučili sme sa,keď sú nafukovacie kolesá,tak je to v pohode

euka210
15. nov 2012

ja som tiez nosila kocik a potom maleho...lenze to ma jeden hacik neskor...ked mal 10m tak prisla separacna uzkost a sameho doma som ho nemohla nechat. Tak rano vynesie mm kocik dole ku vchodu a potom idem kedy chcem s malym von a tych par schodov ked mi treba, tak ako radia, na zadnych kolieskach, joci viem, ze to nici kocik. Sme maly vchod, kocik nezmizne, takze sa to da. S tym autom napadlo aj mojho mm, ked sme to riesili 🙂 Lenze on chodi do prace peso, takze by to bolo realne 🙂

bea1971
15. nov 2012

@ssussie to je slabe slovo,nech si to aj niektori chlapi skusia, co stale frflu,ze je zena doma a nemusi chodit do roboty a ma sa kralovsky 😖 😉 ruky vytahane ako opica,no s tym rozdielom,ze zena taha 24.ky smeny

bodka13
15. nov 2012

@ssussie ...po schodoch "skackajú" kolesá,ktoré sú bližšie k tebe - to jedno je určite ďalej od teba 🙂

strana
15. nov 2012

ja byvam tiez v takom super panelaku, a chodim tak, ze najprv konstrukcia, potom vanicka a potom mala, aspon idu kila dole 🙂 a chodim tak sama od zaciatku na prechadzky, chce to len cvik 😉

mariannkkaa
15. nov 2012

ja tiez odporucam chodit po zadnych kolieskach. ked si to skusis, urcite si najdes sposob ako kocik jemne presunut bez toho aby si z maleho dusu vytriasla. my vytah v dome sice mame, ale casto je pokazeny. takze smerom dolu si odtransportujem kocik a potom maleho a smerom hore naopak. tvoj maly je este fakt maly tak ho das do postielky a mas istotu ze ho tam aj najdes 😉

mariannkkaa
15. nov 2012

@ssussie zaujimalo by ma ktory debil nazval matersku dovolenkou 😉 minule si moj muz s kamaratmi v partii skusal vzopriet sa na tyc zavesenu hore na zarubni. z dievcat z partie som to zvladla len ja. uz je zo mna rambo 😀

martina1703
15. nov 2012

Ja som bola tiez po sekcii a hned som musela trepat kocik uplne sama,rano ked isiel muz do prace tak mi zniesol konstrukciu a ja malu sup do vanicky a zniest a vyniest sama vobec som nevladala ale ine vychodisko som nemala kedze sme chceli ist von,vanicka nebola najlahsia a dcerka ani nevravim ta sa narodila a mala skoro 4kg.A maleho ked si opries na rameno ku krku chytis ho za ritku a kus vysie?takze na tu chvilku mas jednu ruku volnu trebars privolat vytah atd...
@ssussie

zzzz128
15. nov 2012

@ssussie Ahoj,odporúčam z vlastnej skúsenoosti ísť dolu schodami tak ako písali,že na 2 kolesách,držať a pomaly to pôjde,čoskoro budeš mať cvik 😀 Ja som už tak chodila,že aj keď malá spala,ani to s ňou nepohlo 🙂 A keď to máš na medziposchodí je ti ľahšie ísť dolu schodmi ako hore.Tak možeš cestou domov ísť o poschodie vyššie a zísť schodmi dole 🙂

eva76
15. nov 2012

Ahoj aj ja som bola po sekcii a aj nám stojí výťah na medziposchodí a tak aj my poskakujeme od cca 4 mesiacov po 8 schodoch. malý sa škerí z kočíka a najradšej by bol keby tých schodov bolo aj viac. 😀
Teraz je to už jednoduchšie, niekedy ideme von už bez kočíka.

masinka
15. nov 2012

@ssussie ked sa bojis nechat babo ut chvilocku doma same, tak si zaobstaraj ergonomicky nosic alebo satku 😀 ...
dieta prekne na tebe a po schodoch skackas len s kocikom.
my sme mali minule brigadu, vypratavala sa pivnica... tak sme s brachom nosili do kontajnera skrine... ja s malou v nosici 😀
este prve dieta sme jak sisinovia tralagali so sebou z auta aj do auta aj s vajickom, druhe odmietalo kocik (aj vajco), tak som ho zacala nosit a zistila som , ze som ovela flexibilnejsia... ziadne obchadzanie celeho sidliska koli schodom (my tu mame take domy s terasami kde su same schody). .... alebo je super vec take polohovacie lehatko - kym pojdes s kocikom na medziposchodie, tak si maleho v lehatku nechas pri dverach aby na teba vide... a ty na nehol.
Inac ja mam vsetky deti sekciou a najmladsiu som nosila od narodenia - a tiez je kus baby ;-D

zuzikkaa
15. nov 2012

@ssussie a nerozmyslala si nad "nosenim" ??? das do satky alebo nosica a ides a je po probleme 😉

velvet26
15. nov 2012

my byvame tiez v bytovke bez vytahu na poslednom poschodi, ale kedze sme na dedine, tak nechavam kocik dole pod schodiskom, aj ostatne mamicky tak robia mame tam aj trojkolky, odrazadla, este sa nestalo ze by nieco zmizlo.. 🙂

cerez
15. nov 2012

@ssussie Rozumiem ti veľmi dobre a chápem ťa. Bola som v podobnej situácii ešte donedávna. V našom vchode boli niekedy koľajničky, ale ich dali preč s dôvodu, že zavadzajú a mohol by sa niekto na tom starší zahlušiť. Bola som pohoršená a nahnevaná, lebo rovnako ako starší, tak predsa aj maminky bez koľajničiek ohrozujú svoje deti a seba. Ja mám 50 kg a bola som nútená sa driapať s kočíkom po schodoch. Zdvíhať mi bolo veľmi ťažko, lebo som nevládala svojou váhou a to hlavne po pôrode. Tak som zobrala do ruky vaničku a kočiar drnčiac po schodoch nadhadzovala. Zničila som si kočík, topánky a nakoniec si to odniesla chrbtica. Poslednou kvapkou môjho hnevu bolo, že som skoro spadla s dieťaťom. Rozhodla som sa na to ísť radikálne. Odmietla som umývať chodbu. Keď si vchod neplnil povinnosti voči všetkým nájomníkom, tak ja som si nerobila povinnosť umývať chodbu. A bolo, kto z koho. Vyhrala som aj keď možno neskoro. Syn mi ide mať 14 mesiacov a mne až teraz urobili sklápacie koľajničky. Sú namontované na stene a kto chce a potrebuje, si ich zloží, takže nikomu nezavadzajú. Možno som si pomohla len na chvíľu no som presvedčená, že po mne ich využije ďalšia maminka.

cerez
15. nov 2012

Zabudla som dodať, že kočikáreň nemáme, lebo zrušili. Bola to ďalšia miestnosť po koľajničkách, ktorá bola zbytočná. 😒

hradnapani
15. nov 2012

@cerez prosim ta, nemohla by si hodit fotku, ako vyzeraju tie sklapacie kolajnice? my uz dlho premyslame, ze by sme nieco take namontovali, ale nevieme technicky ako na to, obrazok by nam velmi pomohol!!!

cerez
15. nov 2012

@hradnapani Skúsim to, ale až zajtra, keď bude manžel doma. Neviem nahadzovať fotky do počítača. Môže byť! Ináč sú veľmi ľahučké.

hradnapani
15. nov 2012

@cerez super! si zlatá, velmi nam tym pomozes 🙂 a mozno aj viacerym mamam, aby sme si nieco podobne bud vydupali u spravcov alebo aj sami spojazdnili, lebo tieto panelaky, to je uplne antikocikovo

magic08
15. nov 2012

necitala som ostatne prispevky, no ja byvam v panelaku, kde vytah nejde od prizemia ale od prveho poschodia.... to je logika... 😠
takze ak som chcela ist s dcerkou von, musela som si kocik znasat tych 16 schodov hore a dolu... najskor chodil manzel, alebo svokor, ked som bola tesne po porode.. potom som si ho znasala sama a to tak, ze dieta bolo vo vanicke, odpojila som vanicku od konstrukcie kocika, zniesla najskor konstrukciu a potom vanicku aj s babom... bol to zaberak, to teda fakt, ale tak co som mala robit, ked som nechcela sediet s malou cele dni doma...
teraz vyberam kocik podla vahy, lebo toto znasanie a vynasanie kocika ma caka opat... 😠 blbe komunisticke panelaky... 😠

ssussie
autor
15. nov 2012

@cerez no tak to ti teda nezavidim - tu su schody meter a pol siroke takze kolajnicky keby dali tak ludia by nemali poriadne kadial chodit, no hroza ... ze vraj tu kedysi bola super kocikaren ale urobili z toho pingpongaren ked tunajsie deti vyrastli, ale moj manzel je prve tunajsie dieta co ma dieta a o dva tyzdne bude sused druhy ... tak neviem ci so susedou tiez do boja, lebo mi hrabne tolko sediet doma. som dnes isla skusit dvihnut kocik prazdny ... no extrem, neskor kupime golfak ale najblizsieho pol roka budem este fungovat s touto rarohou ... je sice pre maleho super, ale treba k nej dokupit aj Ramba ...

ssussie
autor
15. nov 2012

@zuzikkaa jasne, mame doma maxi-gogo ... no maly v tom vydrzal asi pat sekund bez placu .... nerad sa nosi na rukach a uz vobec nie v niecom uviazany ☹

ssussie
autor
15. nov 2012

@masinka no lehatko ma rad - presne to som rozmyslala, ze ho dam do lehatka - to je najbezpecnejsie 🙂

ssussie
autor
15. nov 2012

@zzzz128 som oznamila manelovi ze ideme hopsat - takl sa smial, ale my to dame!

ssussie
autor
15. nov 2012

@martina1703 tak to robim doma - je to sidlo, ale par sekund sa da ... ale toto vieme nahradit vajcom - znesiem ho vo vajci prehodim do kociara a vajco necham v pivnici 😉