Schody v paneláku a kočík
Caute mamky, asi to kazdy pozna - kociky versus schody. U nas je to extrem problem. Byvame v panelaku, kde vytah stoji na medziposchodi - cize jedny schody ma cakaju ked idem ku vytahu a jedny ked idem do bytu ... a teraz ako s kociarom a sama ??? Doteraz sme vzdy cakali na ocka a tak sme isli von, ale uz je zima a chodi domov za tmy a my sme v byte ako v klietke, lebo nema nas kto vyniest von a doniest dnu ☹ Maly este nedrzi hlavicku pevne, aby som ho mohla prenasat na jednej ruke a druhou pozamykať, privolat vytah atd. a ist do kocikarne co je na prizemi (ako ten humus tak mozem nazvat). Samotnu vanicku s nim uz neunesiem az dolu - ma sest a pol kila, vana asi dalsich sest a som po sekcii, takze este si nemozem tolko nalozit, mi bolo povedane. Kolajnicky by mi v brane zrusili, lebo schody su uzke a mame trojkolesovy kocik ... takze tazko. A ta nasa kocikaren ... no nedali by ste tam ani lopatu, nie to cisty kocik. Jedine co manzel vymyslel, je ze da cely kocik do auta pred panelak, on pojde do prace busom a ja s vajcom zidem dolu, polozim ho do auta, zlozim kocik a mozme ist. Takze v zime sa tam serkat a manzel bez auta bude ako bez ruk ... nemate nejaky sikovny tip, lebo mne sa nechce byt vkuse domaaa :-P ... jaj a cely kocik neunesiem uz vobec - je to nezgrebna tazka raroha - ano obchytit ho neviem.
toto trapi aj mna... :( tiez byvame v takom dome. kocar uz doma mam (teutoniu cosmo) pretoze okrem toho ze vytahy na medziposchodiach aj extremne maly vytah k tomu 😕 povodne som chcela aby mi priatel po dome vyrobil kolajnice, ale tiez teutonka nema rovnomerne kolesa tak sa budeme asi trapit a uvidime co bude najpohodlnejsie - ci kocik v aute (neviem si ale predstavit ze teraz budem malu davat do takeho spravne vymrazeneho v zime) alebo znasat cely kocik tie medziposchodia (dnes som tak videla susedu, tak zjavne sa to da).
@hradnapani schody sú vyrobené z pozinkovaného plechu o hrúbke cca 3mm. Sú ukotvené do steny na uzamykanie a veľmi ľahko sa s nimi manipuluje. Cena sa pohybuje podľa použitého materiálu okolo 120 eur. Po schválení na porade vlastníkov bytov sa cena hradila s fondu opráv nakoľko je to súčasť vybavenosti bytovky pre všetkých. Majster mi do budúcna odporučil aj možnosť dorobiť pri kraji koľajničku na bicykle. Veľmi šikovné.
@ssussie
@cerez perfektne! este raz ti dakujem za obrazky!! Budeme sa inspirovat. Nam sice nehrozi, ze to preplatenie vlastnici schvalia (nechcem to na prizemie, ale prave na posledne poschodie, kde nejde vytah). Ale skusime si to nejako svojpomocne vyrobit, len sme potrebovali dostat inspiraciu ako na to.
baby ja mam dvojicky a bywame w bytowke s klasickym wytahom kde sa ledwa poriadny kocik pre jedno dietatko zmesti nie to uz pre dvojicky dokonca ani ked ho poskladam tak sa newywezieme na jeden sup. najprv vanicky s chlapcami a potom zlozena konstrukcia. vytah ale stoji tak ze ked ideme won tak si musim jedno poschodie este zist aby sme sa dostali won bezbarierowym wchodom. no co wam powiem neiekdy sa citim ako tazny kon. kazda wanicka ma 3kg kazde babatko 5,5 kg olus deky fusaky a wela oblecenia w tejto zime a samotna konstrukcia 11kg. takto sa furikujem min raz do dna na prechadzku niekedy ked chodime po wysetreniach tak aj wiackrat nohy mam samu modrinu z tej konstrukcie ale co uz ked nechceme trcat doma musim posilowat 😀
@jeemima fuha! no klobuk dole! toto by si inak mali precitat projektanti panelakov, ci uz ako memento pre buducnost alebo ako zlu znamku za to, co vykonali 😒
my byvame v bytovke, mame podobnu kocikaren asi ako u vas v dome, kocik tam byt nemoze. vedu do nej navyse schody a aj ked tam su murovane kolajnicky na kocik, schody su take strme, ze by som sa bala, ze dieta vypadne, kym dojdem do kocikarne. k vytahu mi vedu tiez schody a vytah je taky maly, ze sa tam ledva zmestim s vanickou. riesila som to tak, ze som kocik nechavala pri zadnom vchode a brala hore len babo (plus nakupy pravdaze). u nas v bytovke sa to dalo, byva tam par ludi, hlavne starsich, nezvyknu veci miznut a nikto sa nestazoval, ze mu to tam prekaza. povedala som si, ze radsej pridem o kocik ako o nervy a o chrbticu. teraz pri druhom babe uvazujem, ze si kupim taku fusakotasku alebo taku vlozku do kocika s uchami, v ktorej sa da mimino pohodlne prenasat. kocik ostane tam, kde bol.
ahojte
ja len napad som chcela. ked sme mali malinku tak sme byvali na 4tom poschodi v dome bez vytahu - takze my sme vyberali kocik tak aby bola vytahovacia taska - kocik som mala zlozeny pred domom v aute a malu som doma zbalila do tasku a sup s nou do auta , postavit kocik a mohli sme ist - bolo to o hubu, hlavne v zime ale bolo to riesenie...
moja svagrina si inak platila u nich v dome kolajnicky sama - dochodcovia co s nimi byvaju nejak nevideli dovod prispiet...
u nas pri hladani noveho byvania bol vytah az do garaze jednou z hlavnych priorit🙂
@ssussie tiez sme tak byvali, a vyriesila som to!! 🙂), mala sla do nosica a kocik pekne jednou rukou dole po schodoch som tahala a malu som potom prelozila z nosica do kocika.. A nosic do tasky alebo do kosika pod kocik, kam sa ti zmesti lepsie..
@ssussie velka vdaka za tuto temu, i ked niekotre prispevkyboli urazajuce, ale to nie je tvoj problem,a le prispeivateliek!! ja tiez riesim a riesim, po schodoch hopkat s kocikom nemozem, lebo ma pruziny a aj ked ich zabezpecim, tak kocik stale pruzi a to mi vzdy s velkym buchotom padne konstrukcia aj s vanickou na nizsi schod a takto by som si odrovnala kocik do 2mesiacov. malu by som NIKDY nenechala samu doma-to je moj postoj, takze mne nehrozi malu nechat v postielke (sme na 6.posch) a zniest si dole kocik.. a to ,keby mi aj niekto napisal, ze som si mala kupit lahsi kocik, alebo nech si kupim lahsi , to mi ej naozaj uz teraz na dve veci.. ale tie kolajnicky od @cerez su genialne, jednoducho genialne.. ja som kocik znasal a vynasala aj s malou - mam z toho pekne vytvarovane ruky 😀 😀 , aj som nosila v nosici/satke-mam z toho znicenu chrbticu, ble.. a lajkujme vsetky prispevky, ktore nadavaju na architektov, ktori postavili take baby friendly panelaky 😝 😝
@alabama0011 to je super, akurat, ze nas maly place uz len vidi nosic - neznasa ho 😉
@ssussie no to nasa tiez bola taka.. uplny rev a certila sa, ale na tych par minut to stalo za to.. 🙂 a postupne si na nosic zvykla a teraz uz dokonca rucky dviha, ked si ho davam.. treba potrenovat 🙂
@alabama0011 oukej, skusime 🙂
ahojte ja tiež bývam v takom paneláku že v bráne k výťahu jedny schody štvorposchodový panelak ale výťah ide len po tretie tak od výťahu na štvrté dalšie dvoje schody a ťiež chodim tak že iba po zadných kolieskach. mám mesačnu dcerku a naučila som sa tak že ju to nenatriasa. Chce to naozaj len cvik a dá sa to. 🙂 🙂 🙂
Ach dnes som volala správcovi, že by som potrebovala koľajničky na kočík - bývam na prízemí, výťah tam samozrejme nestojí... jedny koľajničky sú spravené ako vyššie na obrázkoch smerom do pivnice odkiaľ funguje výťah, čiže susedia čo bývajú na poschodí nemajú problem, ale ja na prízemí ten problém mám. Aj ked mám ľahký kočík (jané slalom) mám problém schod po schode vláčik kočík aj s malou, ved o nejaký čas si ho celý rozbúcham takýmto sposobom prenásania 😠 . No a správca na to, že koľko mi má malá, že o chvíľu začne chodiť a že načo to teda chcem, či na tie tri mesiace. Skoro som vybuchla od zlosti, čo jeho do toho, do kedy budem používať kočík (určite minimálne do dvoch rokov). Samozreme ze to bude zavadzať a pod. keci. Ale mu hovorím, že sa to spraví ako tie koľajničky čo vedu do pivnice, pripevnené o stenu. Jednoducho mi to spraviť nechcel, lebo ževraj len otravujem s blbosťami. Naposledy ked som mu volala to bolo preto, lebo mi tieklo zo strechy az na prízemie cez ventilačnu šachtu v jadre a on prisiel a podlozil mi tam pohár z kompotu a tým to bolo vyriešené - chápete??? 😠 . Takže ja idem písať nejakú peticiu, alebo teda suhlas ostatných vlastníkov vo vchode, či im to bude vadiť, ked sa z naších spoločných penazí investuje nejakých tých 120€ na kolajničky na kočík. Som veľmi zvedava ako sa susedia idu zachovať 😉
Cena 20 eur uz davno neplati. Bol to material ktory uz nemam. Ak by chcel niekto kolajnicky dokazem ich spravit z ineho materialu. Cena za kolajnicky je 50€
velmi dobre riesenie mam:vlado.kusnier1@gmail.com
@cerez presne toto namontovali k nám do vchodu dali si to urobiť páni doktori a nemôže to nik používať,nepýtali sa ani vlastníkov bytov,ani keď sme chceli im dať za to polovicu ceny. 😠
@suzannwega To je smutné. ☹ Sú ľudia a ľudia. Iniciatíva musela ísť od nás, spoločenstvo v tom čase moc nebolo ochotné, nakoniec pristúpili k tomu, aby sme si to vybehali a objednali. Vyplatené to bolo z fondu opráv. Keď sme už z kočíka vyrástli, narodili sa ďalšie detičky vo vchode, svoj kľúčik som odovzdala ďalšej mamine. Je to len fakt o ľuďoch.
@cerez veď práve,že vo vchode je viac rodín s kočíkmi.Oni sú hotový ako keby nikto nemala na svete dvojičky,len oni.
@cerez poprosim kontakt. Zislo by sa nieco take aj mne

@bea1971 a potom ked sa rozplaces, ze nevladzes tak su prekvapeny, ze z coho ??? v cechach to chceli premenovat nejak inak, ale nepreslo to hlasovanim ... ved aj v anglictine je to maternity leave a nie holiday, do prdele.