icon

Skúsenosti s bezplienkovou metódou u bábätiek

14. sep 2025

Ahojte, chcem skúšať bezplienkovú komunikačnú metódu, ale iba na kakanie (bolo mi to odporúčané viacerými ľuďmi kvôli kolikám). Kto z vás prosím máte skúsenosti? Vedeli ste na to už aj pár týždňové bábätko naučiť? Kakalo bábätko aj v noci? Vždy ste vtedy vytiahli to vedierko a vykakalo sa doň? Potom ste to iba vyliali na wc a hotovo? Prosím aby sa vyjadrovali iba tie z vás, ktoré máte s BKM vlastnú skúsenosť. Vopred ďakujem.

Strana
z2
autor
14. sep 2025
@majlo1234

@anonym_autor vies co, ved umyvadlo je cele nehygienicke🤣 ja som nam iba odlozila zubne kefky do skrinky, aby naaahodou neboli oprskane. A to hned umyjes. Ja kazdu zahovnenu rit som umyvala a doteraz umyvam v umyvadle, nepouzivam vlhcene servitky, tak mi to mozno nepride ani cudne🤣

@majlo1234 veď toto je pravda že dokakané dieťa aj tak koľkokrát umyjem v umývadle, takže to je asi za jedno veru 😁 hlavne že vám to fungovalo ☺️

autor
14. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor Ty si vazne nechutna. Hovno nechat celu noc vo vedierku alebo kakat do umyvadla

@mircalla stará múdrosť vraví, že čo hovoríš o druhých, hovoríš o sebe, tak sa pozri čo pekné si o sebe napísala 😉

mircalla
14. sep 2025
@anonym_autor

@mircalla stará múdrosť vraví, že čo hovoríš o druhých, hovoríš o sebe, tak sa pozri čo pekné si o sebe napísala 😉

@anonym_autor Nuz nenechavam si na noc stolicu vo vedierku, lebo nechcem zobudit splachovanim, mam dake zakladne hygienicke navyky

autor
15. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor Nuz nenechavam si na noc stolicu vo vedierku, lebo nechcem zobudit splachovanim, mam dake zakladne hygienicke navyky

@mircalla ale veď samozrejme, tu netreba miešať hrušky s jablčkami, tu bola iba otázka do pléna, a navyše, nedá sa predsa porovnávať stolica kojeneho novorodenca so stolicou dospelého človeka, to je niečo úplne iné. Ale nemá zmysel čokoľvek vysvetľovať ľuďom ako si ty, ja som sa sem hádať neprišla, ty asi máš tú potrebu ale ja ti ju nenaplním prepáč, toto hľadaj u iných.

mircalla
15. sep 2025
@anonym_autor

@mircalla ale veď samozrejme, tu netreba miešať hrušky s jablčkami, tu bola iba otázka do pléna, a navyše, nedá sa predsa porovnávať stolica kojeneho novorodenca so stolicou dospelého človeka, to je niečo úplne iné. Ale nemá zmysel čokoľvek vysvetľovať ľuďom ako si ty, ja som sa sem hádať neprišla, ty asi máš tú potrebu ale ja ti ju nenaplním prepáč, toto hľadaj u iných.

@anonym_autor No tazko hladat podporu s takymito napadmi. To kakanie v umyvadle je tiez top. Prepac, ale nechavat stolicu smrdiet vo vedre, lebo splachnutie niekoho mozno zobudi....to v noci nechodite na zachod a ak niekto ide, tak zasadne nesplachne? Ked je niekomu zle a vracia, tak tiez v noci nesplachne? Logika

autor
15. sep 2025
@mircalla

@anonym_autor No tazko hladat podporu s takymito napadmi. To kakanie v umyvadle je tiez top. Prepac, ale nechavat stolicu smrdiet vo vedre, lebo splachnutie niekoho mozno zobudi....to v noci nechodite na zachod a ak niekto ide, tak zasadne nesplachne? Ked je niekomu zle a vracia, tak tiez v noci nesplachne? Logika

@mircalla pokračuj už sama so sebou, ja som sa už vyjadrila že tebe nejdem nič vysvetľovať ani sa púšťať do debaty, takže ak potrebuješ niekde vyliať svoje emočné tlaky a odpadky, hľadaj inde, u mňa určite nepochodíš 🙂 dovidenia.

bielasovicka
15. sep 2025
@anonym_autor

@mircalla pokračuj už sama so sebou, ja som sa už vyjadrila že tebe nejdem nič vysvetľovať ani sa púšťať do debaty, takže ak potrebuješ niekde vyliať svoje emočné tlaky a odpadky, hľadaj inde, u mňa určite nepochodíš 🙂 dovidenia.

@anonym_autor prepáč, ale to mate aký záchod, že splachnutie zobudí každého? Alebo nemáte dvere na WC?

autor
15. sep 2025
@bielasovicka

@anonym_autor prepáč, ale to mate aký záchod, že splachnutie zobudí každého? Alebo nemáte dvere na WC?

@bielasovicka wc je pri detskej izbe, kde spí môj 4 ročný syn, máme malý byt. My samozrejme ak ktokoľvek potrebujeme ísť v noci na wc, čo nebýva často, spláchneme, malý sa vtedy prebudí, treba ho douspávať, ale tým že to nebýva často, nie je to problém. Len keď s bábätkom by som aj každú noc chodila vylievať obsah kýblika a splachovať, tak som rozmýšľala aj nad touto stránkou. Nič viac ženy, myslím si že žiadne zbytočné vášne tu nemusíme rozpútavať. Ale uvidíme, ako to budem riešiť, umývadlo za mňa nie, splachovať do wc je pre mňa jediná cesta, ak už sa do toho dáme.

bielasovicka
15. sep 2025

Ináč musím sa priznať, že o tomto kakaní ze do vedierka ci umývadla s bábätkom počujem 1.krat.je síce pravda ze keď boli moje deti malé tak ešte takéto neexistovalo 🤭

autor
15. sep 2025
@bielasovicka

Ináč musím sa priznať, že o tomto kakaní ze do vedierka ci umývadla s bábätkom počujem 1.krat.je síce pravda ze keď boli moje deti malé tak ešte takéto neexistovalo 🤭

@bielasovicka ja som najskôr tiež pozerala že preboha o čom to hovoria, ale keď som na vlastné oči videla sesternicu, ako to fakt zázračne pomohlo s tými kolikami, tak som to začala zvažovať tiež, pre mňa to bola tiež novinka 🤷 ale keď to funguje, určite stojí za vyskúšanie než nechať bábätko sa trápiť

anonym_ec7ebd
15. sep 2025

Halooo dietatu ze znicis chrbticu to je ok Svojimi kravinami ??? Normalne mu daj plienku a cvic nohami a masiruj brusku nechtikovym olejcekom alebo zmen umele mlieko ked mu to robi zle alebo svoje kojenie hlavne nedavaj zidneho novorodenca na nocnik fakt vaˇm prepina niektorym matkam….

autor
15. sep 2025
@anonym_ec7ebd

Halooo dietatu ze znicis chrbticu to je ok Svojimi kravinami ??? Normalne mu daj plienku a cvic nohami a masiruj brusku nechtikovym olejcekom alebo zmen umele mlieko ked mu to robi zle alebo svoje kojenie hlavne nedavaj zidneho novorodenca na nocnik fakt vaˇm prepina niektorym matkam….

@anonym_ec7ebd treba si najskôr zistiť niečo o tej metóde a až potom tu robiť haló, potom zistíš že dieťa samozrejme nedávaš sedieť na nočník ale držíš ho na rukách v ergonomickej pozícii ktorá je priaznivá pre chrbticu a črevá, to dá predsa rozum že bábätko nebude nikto dávať sedieť na šerbel preboha 🤣🤣

anonym_de8a58
17. sep 2025
@viestta

Neviem, ale dospele zeny sa medzi sebou bavia o kaku... Vsak to nazvite normalne stolica. Stolica nie je ziaden vulgarny vyraz, pouziva sa v medicine aj edz dospelymi ludmi.
A naozaj si neviem predstavit nesplachnut. Je jedno ci den ci noc, kazdy normalny splachne

@viestta Tu na MK bezne vidis 'domcek, kavicka, dietatko, zienka'...infantilnost neskutocna

Strana
z2