Smäd 3 mesačného bábätka
Ahojte zienky, kolko vypije vase babatko vodicky, my po vypiti mliecka - ca.120ml-150ml sme potom dost smadny a mala stiahne aj 50 ml vodicky prevarenej dojcenskej, ked jej nedam vodicku su dost velke place a mala sa dost jeduje. Myslela som, ze ma aj zvysenu teplotku, ale ma len 37,3 bez odratania 0,5stupna. Inak je na dotyk cielko niekedy dost teple, tak neviem co si mam uz mysliet, neustale si dudle pasticku a prstiky.
@kvetinqa tak mala sa narodila a mala 3170g a 48cm.. potom schudla v porodnici na 2950g ale jak sme sli domov tak zase mala 3100..ved uz v porodnici,mala 3 dni tak papala 80ml..sme ju vazili..🙂 a teraz ma isto cez 6kil a cca 62 cm 🙂 sikovnica🙂
..tak to ti maly priberal cca 1 kilo mesacne.a to bolo podla lekarky malo??..tak moja by vam naordinovala ,,dietu",,tak ako mne povedala..,,ivana,bude dieta" :D
@peepka no moja kamoska je v nemecku a tiez presne tak ako pises..tam sa tiez nezaoberaju kolko pribera..hlavne ze pribera..a dobre prospieva..jej pribral maly prvy mesiac okolo 800g a povedala jej lekarka ze krasne pribera..a mne ked mala pribrala prvy mesiac 1kilo ta uz hotova bola moja doktorka ze to je hrooozne vela..
Ahojte, chcela by som sa spytat, davate svojim babatkam pit dojcensku prevarenu vodu alebo vodu z vodovodu? Mam 3mesacne babo na UM a davam mu prevarenu kojenecku vodu a chcela by som prejst na vodu z vodovodu...
@peepka no uz som nad tym uvazovala..uvidim podla toho co povie zajtra..pisala som setrenici ze co to sa deje..a ta mi povedala ze jej mam presne potom napisat kolko ma mala ..a ze ma lekarku svojich deti..ze su kamosky ze sa jej opyta ci je ta moja doktorka normalne ked mi take veci hovori..ale naozaj uz rozmyslam ze si vezmem kartu od nej..ale zase tiez nemam velmi na vyber..tu u nas je vela pediatriciek..ale tiez som na niektore nemocula chvali..tak ja uz neviem..asi to nebudem riesit..mala ma vsetko tak ako ma mat..ma 3 mesiace..a uz sa sama dviha do sedu..ale nedavam ju este sediet to je este malinka..ma krasne vyvinute klbiky,ako nam ortoped povedal..je sikovna velmi..smeje sa nahlas uz 🙂 hlavku sama drzi uz asi mesiac,nemusim vobec pridrzaivat..je pevna,pekne spinka..nemala ani koliky..nebolelo ju brusko vobec..podla mna je ukazkove dieta..len moja lekarka robi zo vsetkeho vedu
@iwulka23 jasne, myslela som za cely den 🙂 a pre troj mesacne babatko sa odporuca 5 krat denne 200ml (to je 180ml vody+prasok) ale samozrejme, ze nase deticky nie su stroje a papaju tolko, kolko potrebuju, ved su to taki ludia ako my a nam tiez niekedy chuti viac, inokedy menej🙂 ja si myslim, ze ak ti spapala takto jednorazovo viacej, je to uplne v pohode 😉 asi chcela ozaj dobehnut zameskane 🙂
Ahojte, dakujem za odpovede, davam len cistu prevarenu vodicku, cajiky NIE! skusali sme samozrejme davat aj mliecko, ale to boli hrozne place velmi sa jedovala a vodicku hned pila.... papame kazde 2,5hodiny ca 120 ml.
A este otazka, ked ma babatko horuce cielko ale nema teplotu po namerani vobec , nechapem to... mam prve babo, tak som dost vydesena z niektorych veci
@vrabcek154 aj moja mala na horucie cielko niekedy,vlastne skoro vzdy..a teplotu nema tiez nikdy..neviem,ale myslim ze to je normalne..aj ja mam prve babo 🙂 ale myslim ze pokial nema teplotku nad 38 tak je vsetko v poraidku 🙂
@iwulka23 este som si vsimla, ze tu riesite vahu babatiek a ja si myslim, ze mala ti pribera krasne 😉 prvy stvrtrok maju deticky priberat cca 250g za tyzden, takze ak ti za mesiac pribrala kilo, je to ukazkova baba 😉 moj maly, ked mal 3mesiace a 2tyzdne vazil 6730g a nikomu sa to nezdalo divne...je pravda, ze vsetci sa smeju, ze je taky maly macko 🙂 ale nie je to ziadny extrem....denne nepapa viacej ako by mal, skor mi v kazdej flaske necha, takze to asi nie je prejedanim, proste ma taky metabolizmus...niektory to uz ozaj s tymi dietami prehanaju, co chcu trapit uz babatka!!??
podla mna, ked sa zacnu nase deticky viac hybat, vsetko zhodia 🙂 a este raz podotykam, ze tvoja mala je uplne v norme! kukni sem http://www.dojcenskavyziva.sk/content.aspx?page... (je to pisane vaha clapec/dievca)
@iwulka23 dakujem 🙂 ja ju stale kukam, ci je vsetko ok
@zivika mala by si sa stretnut s mojou detskou lekrakou 🙂 aj mne mala nechava v kazdej falsi..okrem vecera a noci 🙂 vtedy chce mat asi plneee brusko 🙂) mala je podla tej tabulky uplne v norme 🙂 tak neviem co ta moja lekarka stale riesi 🙂 aj ja som toho nazoru ze ked zacne sa viacej hybat tak to pojde dole. 🙂 a aj zubky ked pojdu🙂)
a velmi dakujem za pekne povzbudenie 😲
@kvetinqa v tom najmama som citala vcera ze na svk mate dva ultrazvuky.....v 12tt a v 20 ci tak nejak? a potom podla potreby..nakolko ultrazzvuk je sice bezpecny, ale nie najzdravsi. preto ze by sa malo iba ked ozaj treba nie ako niektori gynekol.na svk pri kazdej prehliadke, neviem co je natom pravda iba to tam pisali. v uk dostavas tiez dva ultrazvuky, ja som mala uz tri koli placente co som ju mala nizko 😉
@peepka no mne robil lekar ultrazvuk na kazdej prehliadke. myslim si, ze vacsinou su viac ako dva, ved na zaciatku je NT ultrazvuk kvoli presvieteniu sije, potom je morfologicky ultrazvuk, potom byva 3d ale ten je dobrovolny, no a potom pred porodom, resp. v konecnom stadiu ides tiez na ultrazvuk... ked som sa na to pytala, gynekolog mi povedal, ze je to chvila a ze babatku to nemoze ublizit.. len kto vie co naozaj skodi alebo neskodi babatku
@peepka ja co si pamatam, tak som mala 4 povinne ultrazvuky, ktore boli vytlacene aj v tehu knizke v 10-14tt, 20-24tt, 30-32tt a v 36tt. tak neviem...ale tiez som rozmyslala, ze ci to drobcovi neublizi, ale co s tym my urobime, ked doktor ti povie, ze musis, ze je to zo zakona a potom si ta moja este aj za kazdy tento povinny ultrazvuk vypytala 25 eur 😠
teraz skusaju a o dvadsat rokov povedia, ze podla studii zistili, ze to skodi a zakazu to 😠 ja neviem, my sme sa vsetci narodili aj bez ultrazvukov a sme tu...
@iwulka23 nemas za co, ja som sa normalne rozculila, ze ako vobec mozu nechat takych hlupych doktorov ordinovat!!! ja by som ju velmi rada stretla 😠 ak mas moznost, zober kartu a utekaj k inej, lebo ked nevie take zakladne veci, ako to, ze kolko ma vazit dietatko, tak boh chran, ked pride nejaka choroba 😒 a uvidis, ze druha doktorka sa bude tesit, ze ake krasne dievcatko 😉
nejak ste odbocili od temy.. ultrazvuky sa riesia v inych temach... 😕
@iwulka23 no boze 😀 moj vazi cez 10 kg a ma okolo 76 cm a to ma za 5 dni len 7mesiacov, ale nestrsujem, ked mu chuti, a cez den spapa 840 ml UM + prikrm, ked som kojila prvy 1,5 mesiaca tak pribral 3 kila ako dvojmesacny mal vahu 6875 g -a to som kojila 😀 a odkedy je na UM tak priberal po kile, neskor po pol kile mesacne 😉 niektore deticky priberaju viac, ine menej, neznasam ked sa pediatricky drzia tabuliek, kazde babo je totiz ine, a okrem toho priatel ma v rodine samych vysokanskych ludi, takze to maly ma mat po kom 😉
DNES SME BOLI V PORADNI!🙂))) aa??noo moja ,,malinka" gulička má 6350g a 59 cm 🙂 😎 ale samozrejme si pani doktorka neodpustila poznamky ohladom jej váhy,ale mne to šlo tak akurat jedným uchom dnu a druhým vonku :D ..malá je zdravá,prospieva..má všetko tak ako má mať 🙂 a ja som snou spokojna.. 🙂 takže tak..

boze a to priberanie..sa cudujem niektorym lekarom..ja som v uk mam niekolko doktorov a nikto sa nikdy nepozastavoval nad tym kolkopriberame, hlavne ze priberame, tabulky su nato aby nas upozornili na nieco co je uz mimo noriem a nebezpecne, tu v uk tie normy su velmi siroky..tie spektra ... vcera som bola v nemocnici a sranda mali v cakarni casopis moja mama!no a citam a tam tabulka ze normalne kolko ma dieta pribrat na gramy, za tyzden a podobne veci..no skoro mi bolo zle z toho..ved dieta moze jeden tyzden pribrat20gramov a druhy aj 120gramov.................